reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

lotos a masz pieska czy sunię?
Ja mam sunię i też jestem ciekawa jak zareaguje na małego członka rodziny...
na chwilę obecną mam takie wrażenie że ona czuje że Pancia w ciąży, bo zawsze mi zaczynała piszczeć tak 5.40 że na spacer, a jak miałam dni że spałam do 9-10 rano to dawałam ją na łózko i spała ze mną grzecznie i czekała :)
Nawet już mnie tak nie ciągnie smyczą, bo zawsze ja byłam na pierwszym piętrze a ona już na parterze, a teraz grzecznie czeka aż ja zejdę :rofl2:
karoli a za mną chodzą kluski śląskie z dziurką już chyba od tygodnia :-D i z jakimś sosikiem ... mmm...
Dlatego dziś biorę chłopa za fraki jak wróci z pracy, na zakupy niech tacha worek pyrów bo mamusia ma smaka na kluchy :D

Mia współczucia z całego serca,ech zawsze coś w ciąży musi się nam dziać z uzębieniem lub zdrowiem?
Moja znajoma przeżywała katusze jak w pierwszym trymestrze szły jej zęby mądrości...
U mnie jakoś w 6tc, dopadła mnie infekcja... gardło zawalone, katar taki że w nocy płakałam bo oddychać nie mogłam, kaszel przeokropny...
Prawie męża na podłogę wygoniłam, bo jego coś złapało najpierw, a jak chciał się przytulić to wyzywałam żeby nawet nie raczył się do mnie zbliżać ani przytulać:angry: tak się bałam...
Ale przegoniłam świństwo syropem z cebuli, inhalacjami i herbatką z miodem i cytryną :)

Ostatnia edycja:
reklama
a słyszałyście o chińskim kalendarzu płci.
mi wychodzi córcia z każdej strony :-)

co do bólu głowy , to mi pierwsze 5 tygodni dosłownie pulsowała. teraz jest w porządku.
ale ma dyskopatie i każdy mój bardziej aktywny dzień konczy sie nieopisanym rwaniem w kręgosłupie z promieniowaniem na nogę. nie moge nosić nawet 5 centymetrowych obcasów :-(
jeszcze we wrzesniu jak nie wiedizałam o brzuchu chodziłam na bokwę i aqua aerobic. Planuje iśc na pilates dla mamusiek jak mi przejdzie etap ''śniętej ryby'' . waga na razie stoi, pomimo tego że jestem spuchnieta i mam większe cycki, ale i tak boje sie że zamienię się we Fionę albo Kim Kardashian.

a poz atym, to mam czasem wrażenie żemi ciąża rozum odbiera. nie potrafię racjonalnie mysleć, zanim zjem coś , sprawdzam czy mozna. tym bardziej , że w pierwszym miesiącu zjadłam i wypilam dosłownie wszystko z zakazanej listy.
a czy któraś z Was bierze juz DHA ?

Sebata ja nie farbuje teraz ale ogolnie ,to farbuje:) i planuje kupic naturalna farbe z tej strony Naturalne farby do włosów bez amoniaku Khadi

uwielbiam te farby tylko że wysuszają włosy polecam olejowanie i efekt rewelacja:D

mamunia to juz 2 poród tamten poszedł w ekstra tempie od odejścia wód wieć dlatego się obawiam ale damy rade :D jeszcze dowiedziałam się że mam znajomości w szpitalu czyli wiadomość na wagę złota ulżyło mi bo wiem przynajmniej komu posmarować i zanieść kawe;-)

cześć dziewczęta dalej produkcja idzie pełną parą:-D

ja nie rozumiem tego fenomenu jedzenia zachciankowego, że jak to niby funkcjonuje?
z doświadczenia wiem, że wiele kobiet traktuje to jako usprawiedliwienie do obżerania się, tłumacząc sobie i innym, że dziecko chce!wiele osób bądących w ciąży pod moją opieką taką wymówkę sotowało.
annad31 ja biorę ;)

annad31 ja brałam femibion natal2 bo dostałam kiedyś próbkę od mojego gina.
Powiedział że generalnie to dopiero od drugiego trymestru, ale pod koniec pierwszego też można.
Później dostałam próbkę pregnaplus ale po niej wymiotuję i okropnie mi się odbija tym olejem rybim ;|

generalnie gin mi powiedział że wyniki krwi mam ok, więc nie muszę brać suplementów :tak:

a z zakazanej listy? Czasem mam takiego smaka na energetyka :szok: albo raz wzięło mnie na coca-colę wygazowaną(?) wypiłam dwa łyki ale zachciankę zaspokoiłam...
Czasem mam ochotę na ser pleśniowy(tego niebieskiego lazura :zawstydzona/y:) albo wędzoną makrelę...

brownagula ja w 1 ciazy jadlam ser plesniowy gorgonzole, bo mialam ochote i nie moglam sie powstrzymac. Teraz tez bede jadla jak przyjdzie mi ochota. Oby nie jesc codziennie. Ja robie cukinie zapiekane z ryzem i gorgonozola, a jak jest gotowana to moze byc.
Ja na poczatku ciazy pilam gazowane napoje cytrynowe, bo mi w mdlosciach pomagaly.

futurystka niektre kobiety moze faktycznie jedza i usprawiedliwiaja sie, nie wiem. W kazdym razie tak jak widze po sobie, to czasami najdzie mnie na cos ochota tak strasznie, ze musze zjesc i koniec. I nie chodzi o obzeranie sie. Uwazam, ze organizm tego potrzebuje.

Karoli4 nie chodzi mi tu o normlaną ochotę na coś do zjedzenia bo to nie tylko przypadłość kobiet w ciąży, ale o nadmierne objadanie się i zwalanie winy na swój stan.
Co do serów pleśniowych to czytajcie etykiety te które są pasteryzowane śmiało można zjeść oczywiście z umiarem ;)

Futurystka wiem o co ci chodzi bo moja kolezanka jak byla w ciazy to zazerala lody minimum litr dziennie bo jest w ciazy to moze. Ja nie powiem bo tez mnie naszla ochota na lody to zjadlam troche jedyne w czym nie mam pochamowania to cytrusy. A tak to naco mam ochote ta zazwyczaj zjem troche i juz mi sie nie chce. Ale nie powiem zjadlam i makrele bo mi sie chcialo a teraz mam ochote na flaczki to mi mama zrobi na 1 listopada bo bedziemy.

reklama
ja to miałam smaka na mozarelle, potem dopadł mnie blady strach bo to z mleka nie podano jakiego i że niedojrzewający. poklikałam w google a tam kobitki na forach grzmiały że w zadnym wypadku !
mam wrażenie że kobieta czytajac te fora i stosujac sie do nich bardziej sobie szkodzi jałową dieta.
mam tez problem z kwasem foliowym, nie wiem ile miał mój pierwszy kwas w dawce tego ug, ale teraz biorę folic co ma 200ug, jest napisane że to 100% zapotrzebowania, ale przeczytałam że potrzeba 400ug :-(
jak tu się nie stresować.

znalazłam jeszcze takie porownanie dostępnych witamin, Witaminy dla kobiet w ciąży - przegląd rynku - artykuły - opinie, zdjęcia, testy, informacje o produktach, rozdania - bangla.pl pewnie cos się zmieniło w cenach i coś nowego doszło bo to z 2011 roku artykuł.

Do góry