reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Sebata ja nie farbuję, ale przed ciążą też nie farbowałam ;-)

Karoli wklejaj zdjęcia na forum jak znajdziesz, ja też bardzo chętnie pooglądam :tak:

Struss, dziwna sprawa, dziwne te normy Ci podali... Moje są zupełnie inne... Może w tym laboratorium co Ty robiłaś mają jakieś inne, swoje własne? To by wyjaśniało sprawę... Tak czy inaczej planujesz powtórzyć badanie?
W necie szukałam i wszędzie potwierdzają się normy podane przez mojego lekarza... :confused: Pierwsza lepsza strona: Endokrynolog Warszawa | Piotr Miśkiewicz » Blog Archive » Tarczyca a ciąża: diagnostyka

Myślicie że takiego oscypka kupionego w sklepie w hermetycznym opakowaniu to można też zjeść?? Skusiałam się już kilka razy, uwielbiam oscypki grillowane... :zawstydzona/y: A ostatnio doczytałam że też nie piszą z jakeigo mleka są robione, pisze tylko że z krowiego... :baffled:

KPe007 mnie pomaga jako tako activia lub szklanka przegotowanego gorącego mleka rano na czczo... Ostatnio z kolei zjadłam do obiadu surówkę z selera i orzechów, podziałało jeszcze szybciej...

Ostatnia edycja:
reklama
no nareszcie nadrobiłam, produkujecie dziewczyny jak w fabryce te wpisy :D

rano zakupy zniczy, kwiatów itp. kupiłam sobie spodnie dresowe z bawełny, takie szerokie jak dresiarze noszą :-D podobam się sobie o dziwo, i wygodnie mi będzie :happy2: zauważyłam że spodnie dżinsowe już uwierają troszkę... a na wadze ciągle tyle samo, nie wiem jakim cudem. potem obiad, wyjazd na cmentarz, w drodze powrotnej odwiedziny rodziny... taka zalatana jestem a wieczorem padam na twarz.

jutro jadę oddać mocz i krew na badania, trochę się stresuję co to wyjdzie:confused:

trzymajcie się dziewczyny, kiedyś ten ból musi minąć;-) miałam kilka razy taki ból głowy, że musiałam się położyć w ciemnym pokoju, w ciszy, nakryć się kołdrą, wygonić wszystkich i przechodziło. w ciąży jeszcze mnie nie złapało (odpukać w niemalowane).

jak jestem głodna, to zaraz mi słabo i mdli mnie, dlatego jak gdzieś wychodzę, jadę to staram się mieć przy sobie małego banana albo jabłko, żeby nie rzucać się na najbliższą piekarnię i wciągać byle co...

nie wiemy jakiej płci będzie maluszek, imion nie mamy wybranych, więc na razie jest Bąbelek :-D dostałam od mojego mena i trzymam na specjalną okazję (czyt. zaręczyny) :-D P291013_12.05.jpg

Załączniki

• P291013_12.05.jpg
    P291013_12.05.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 42
Faktycznie dziwne te normy bo moja kuzynka jest w 10 tygodniu i wyszlo jej 3,10 i lekarka odrazu zaczela reagowac kazala zrobic ft3 i ft4. Ale to jej wyszlo ok wiec tylko cos jej przepisala i powiedziala ze bedzie dobrze bo jak te dodatkowe hormony wychodza nie tak to dziecko moze miec jakies wady. Ja bym na twoim miejscu zrobila jeszcze te dwa hormony.
A dzisiaj zrobilam mini zakupki dla dzidzi:)

ja zanim zaczęłam brać tabletki na tarczycę, to chodziłam wpół żywa. śpiąca, miałam problemy z nauką koncentrację, głowa mnie bolała, blada, słabe włosy, paznokcie

hejka
ja przeszczęśliwa bo jestem po usg i wszystko w porządku. Odstawiam także duphaston, mam nadzieję, ze poczuję się lepiej teraz :)
super sprawa oglądać maluszka, wzruszyłam się:-)

annad ja biorę DHA z witaminami centrum materna dha

Kp007 polecam suszone śliwki. Trzeba 3 śliwki wrzucić do szklanki wody na noc, rano na czczo je zjeść i popić tą wodą. Mnie te napuchnięte śliwki nie zawsze chcą przejść przez gardło, cofa mnie, ale wtedy wieczorem podjadam normalnie suszone, na koniec dnia.

szkoła co kupiłaś?

brownagula mam sunię. Raz leżała mi na brzuchu głowa i nagle zaczęła nasłuchiwać i wąchać brzuch w dole. Zastanawialiśmy się z mężem czy może słyszała serduszko? wszak psy mają dobry słuch.

co wy z tym nie obżeraniem się. Ja nigdy nie miałam kłopotów z wagą, nigdy się nie odchudzałam, należę do tych szczęśliwców, którzy po posiłku idą sie załatwiać, ale nawet gdyby było inaczej to i tak bym się obżerała gdybym miała ochotę. W ciąży to jest własnie jedyny moment w życiu, kiedy można:-D teraz jeszcze mnie obżarstwo nie dopadło, ale 9 lat temu szłam co wieczór do sklepu i napychałam koszyk produktami kinder. a kinder bueno to było codziennie (moja córka też lubi i truskawki którymi się obżerałam - niestety z marketu bo ciąża była zimowa). Dziś byłam po lekarzu w mojej ulubionej salad story - uwielbiam tam dressingi, a mąz zajadał hamburgera frytki, trochę poskubałam z nim, potem mcflurry z podwójnymi migdałami. Raz się żyje!;-)

Struss, współczuję złego samopoczucia i tego bólu głowy.
Sama mam tak od piątku.

Moim zdaniem masz za wysokie TSH i powinnaś skonsultować to z endokrynologiem.
Na pewno zleci dodatkowo badanie FT3 i FT4. Jeśli będziesz potrzebowała namiar na dobrego endokrynologa, daj znać podeślę Ci namiary na mojego.

A to są normy dla ciężarnych:

I trymestr 0,01- 2,32 mIU/l.
II trymestr 0,1 - 2,35 mIU/l
III trymestr 0,1 -2,65 mIU/l

No i czekam na wieści z badań prenatalnych:-)

Tak sobie jeszcze pomyślałam, że poziom TSH może podnosić się od preparatów witaminowych, w których jest jod.

reklama
Karoli tak, chodziłam od lekarza do lekarza bo nie byłam w stanie funkcjonować wśród ludzi, w czerwcu 2012 wykryli mi dwa guzki na tarczycy. w lipcu 2012 miałam biopsję i niby były niezłośliwe, ale pod koniec sierpnia 2012 byłam już po wycięciu całego lewego płata. i równo rok po operacji, bo pod koniec tego sierpnia zaszłam w ciążę:-) a tabletki-hormony duuużo mi pomogły.

wogóle to we wrześniu czułam się słabo, na nic ochoty nie miałam, więc myślałam że to jakaś jesienna deprecha. a tu się okazało że ciąża:-D no i pewnie dlatego całe dnie spędzałam w łóżku, bo ciąża i dodatkowo miałam podwyższone tsh, ale teraz już jest ok.

co do zakupów to ja kupiłabym wszystko, wszyyyystko związane z maleństwem:happy: takie maleńkie skarpeteczki, rękawiczki, śpioszki, tyle tego było dzisiaj na targu, ale jeszcze trochę poczekam, bo to dopiero 11 tydzień i lepiej nie kusić losu

Do góry