reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Witam.
Znowu zniknęłam z forum, bo tym razem ładowarka do laptopa nam siadła i dopiero dzisiaj kupiliśmy nową.

Ja chora i zwolnienie z pracy mam do końca tygodnia.
Wczoraj do choróbska doszła jeszcze biegunka.
Eh, marnie się czuje, ale staram się odpoczywać.

Do tego od jakiegoś tygodnia pobolewają mnie plecy :(
W poniedziałek mam wizytę więc zapytam czym to może być spowodowane.

annad heh musialabys kupic mozzarelle od kogos, kto ja sam robi. To co jest w sklepach, zwlaszcza w PL to po pierwsze mozzarelli w ogole nie przypomina, a po drugie jest z mleka pastoryzowanego:-)

no wlaśnie chodzi o to, że nie było napisane , że z mleka pasteryzowanego bo byłabym spokojniejsza. ale i tak lubie z rukola i pomidorkiem.
boże , a takie krewetki z czosnkiem na masełku jak za mna chodzą... albo tatar. i tiramisu mojej mamuni :-)

Mozarelli nie mozna ? No litości. Wczoraj i przedwczoraj jadłam sałatkę z bagietka i mozarella. Mniam :D jest z mleka pasteryzowanego, wiec nie wiem w czym problem. Co do witamin to chyba czas teraz na femibion 2, żadnych przykrych dolegliwości po nim nie mam. A i lekarz mi polecał :)
Współczuje wszystkim migrenowcom, całe szczęście mnie takie bóle nie męczyły przed i teraz tez nie odczuwam, czasem. Ale do zniesienia :)

bo trzeba jeść DLA dwóch a nie ZA dwóch;-) też nie odmawiam sobie za bardzo zachciankom od czasu do czasu wypije cole zwłaszcza jak mam mdłości to bardzo pomaga rano jadłam na śniadanie szproty a zaraz później czekoladę mniam:zawstydzona/y:

Mia 30 slyszalam o tym ale moja kolezanka rok temu w styczniu szla za chrzestna a była w ciąży to wszystko zależy czy się wierzy w zabobony czy nie

Asku super rodzinka przyjela tak fajnie fakt ze jesteś w ciąży wogole podziwiam te dziewczyny co tak długo wytrzymaly z faktem ogłoszenia wszystkim ze sa w ciąży

a ja mam pytanie czy jest to możliwe żeby w pierwszej ciąży nie mieć tylozgiecia macicy a teraz mam bo wczoraj mi lekarz powiedział ze mam tylozgiecie :szok:
a mi w pierwszej ciąży powiedział,że mam tyłozgięcie, a teraz nic nie mówił..czyżby się wyprostowało??:baffled:

Mozarelli nie mozna ? No litości. Wczoraj i przedwczoraj jadłam sałatkę z bagietka i mozarella. Mniam :D jest z mleka pasteryzowanego, wiec nie wiem w czym problem. Co do witamin to chyba czas teraz na femibion 2, żadnych przykrych dolegliwości po nim nie mam. A i lekarz mi polecał :)
Współczuje wszystkim migrenowcom, całe szczęście mnie takie bóle nie męczyły przed i teraz tez nie odczuwam, czasem. Ale do zniesienia :)
mozarella?no jasne,że mniam;-)ja też zakupiłam sobie femibion 2 ,bo mi gin polecił i za pare dni zaczynam łylać.
Dziewczyny mam pytanie, jak sobie radzicie z zaparciami?można coś na to brac?nie działa na mnie ani kiszona kapusta,ani sok z ogórków,,nic..załatwiam sie raz na pare dni i to jest jakas masakra..

Ostatnia edycja:
Heh, jak ktoras z Was bedzie kiedys w Neapolu albo w Sorrento to polecam tam mozzarelle. To jest mozzarella di bufala i wszystkie wyroby mozzarellopodobne gina przy tej. Ale oprocz tej jest jeszcze wiele mleczarni, zwlaszcza w regionie Kampania, ktore robia tez pyszna. A Santa Lucia albo Galbani to sa kulki bez smaku.

Dziewczyny mam pytanie, jak sobie radzicie z zaparciami?można coś na to brac?nie działa na mnie ani kiszona kapusta,ani sok z ogórków,,nic..załatwiam sie raz na pare dni i to jest jakas masakra..

Ja po prostu jem pieczywo z ziarnami, rano np. jogurt z kilkoma śliwkami, cynamonem i płatkami owsianymi górskimi. Ogólnie to jeść kilka śliwek dziennie - codziennie. Wszystko starać się jeść pełnoziarniste :)

reklama
Dziewczyny kupiłam sobie dzisiaj tą herbatke rooibos firmy Kings Crown skład jej: rooibos, jabłko, aromat owoców leśnych, liść jeżyny, aromat waniliowy, owoce bzu, maliny czarna porzeczka, wanilia chyba można pić co? nie zauważyłam że sa liscie jeżyny

Do góry