reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

reklama
Witam.
Znowu zniknęłam z forum, bo tym razem ładowarka do laptopa nam siadła i dopiero dzisiaj kupiliśmy nową.

Ja chora i zwolnienie z pracy mam do końca tygodnia.
Wczoraj do choróbska doszła jeszcze biegunka.
Eh, marnie się czuje, ale staram się odpoczywać.

Do tego od jakiegoś tygodnia pobolewają mnie plecy :(
W poniedziałek mam wizytę więc zapytam czym to może być spowodowane.

annad heh musialabys kupic mozzarelle od kogos, kto ja sam robi. To co jest w sklepach, zwlaszcza w PL to po pierwsze mozzarelli w ogole nie przypomina, a po drugie jest z mleka pastoryzowanego:-)

no wlaśnie chodzi o to, że nie było napisane , że z mleka pasteryzowanego bo byłabym spokojniejsza. ale i tak lubie z rukola i pomidorkiem.
boże , a takie krewetki z czosnkiem na masełku jak za mna chodzą... albo tatar. i tiramisu mojej mamuni :-)

Mozarelli nie mozna ? No litości. Wczoraj i przedwczoraj jadłam sałatkę z bagietka i mozarella. Mniam :D jest z mleka pasteryzowanego, wiec nie wiem w czym problem. Co do witamin to chyba czas teraz na femibion 2, żadnych przykrych dolegliwości po nim nie mam. A i lekarz mi polecał :)
Współczuje wszystkim migrenowcom, całe szczęście mnie takie bóle nie męczyły przed i teraz tez nie odczuwam, czasem. Ale do zniesienia :)

bo trzeba jeść DLA dwóch a nie ZA dwóch;-) też nie odmawiam sobie za bardzo zachciankom od czasu do czasu wypije cole zwłaszcza jak mam mdłości to bardzo pomaga rano jadłam na śniadanie szproty a zaraz później czekoladę mniam:zawstydzona/y:

Mia 30 slyszalam o tym ale moja kolezanka rok temu w styczniu szla za chrzestna a była w ciąży to wszystko zależy czy się wierzy w zabobony czy nie

Asku super rodzinka przyjela tak fajnie fakt ze jesteś w ciąży wogole podziwiam te dziewczyny co tak długo wytrzymaly z faktem ogłoszenia wszystkim ze sa w ciąży

a ja mam pytanie czy jest to możliwe żeby w pierwszej ciąży nie mieć tylozgiecia macicy a teraz mam bo wczoraj mi lekarz powiedział ze mam tylozgiecie :szok:
a mi w pierwszej ciąży powiedział,że mam tyłozgięcie, a teraz nic nie mówił..czyżby się wyprostowało??:baffled:

Mozarelli nie mozna ? No litości. Wczoraj i przedwczoraj jadłam sałatkę z bagietka i mozarella. Mniam :D jest z mleka pasteryzowanego, wiec nie wiem w czym problem. Co do witamin to chyba czas teraz na femibion 2, żadnych przykrych dolegliwości po nim nie mam. A i lekarz mi polecał :)
Współczuje wszystkim migrenowcom, całe szczęście mnie takie bóle nie męczyły przed i teraz tez nie odczuwam, czasem. Ale do zniesienia :)
mozarella?no jasne,że mniam;-)ja też zakupiłam sobie femibion 2 ,bo mi gin polecił i za pare dni zaczynam łylać.
Dziewczyny mam pytanie, jak sobie radzicie z zaparciami?można coś na to brac?nie działa na mnie ani kiszona kapusta,ani sok z ogórków,,nic..załatwiam sie raz na pare dni i to jest jakas masakra..

Ostatnia edycja:
Heh, jak ktoras z Was bedzie kiedys w Neapolu albo w Sorrento to polecam tam mozzarelle. To jest mozzarella di bufala i wszystkie wyroby mozzarellopodobne gina przy tej. Ale oprocz tej jest jeszcze wiele mleczarni, zwlaszcza w regionie Kampania, ktore robia tez pyszna. A Santa Lucia albo Galbani to sa kulki bez smaku.

Dziewczyny mam pytanie, jak sobie radzicie z zaparciami?można coś na to brac?nie działa na mnie ani kiszona kapusta,ani sok z ogórków,,nic..załatwiam sie raz na pare dni i to jest jakas masakra..

Ja po prostu jem pieczywo z ziarnami, rano np. jogurt z kilkoma śliwkami, cynamonem i płatkami owsianymi górskimi. Ogólnie to jeść kilka śliwek dziennie - codziennie. Wszystko starać się jeść pełnoziarniste :)

reklama
Dziewczyny kupiłam sobie dzisiaj tą herbatke rooibos firmy Kings Crown skład jej: rooibos, jabłko, aromat owoców leśnych, liść jeżyny, aromat waniliowy, owoce bzu, maliny czarna porzeczka, wanilia chyba można pić co? nie zauważyłam że sa liscie jeżyny

Do góry