reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja tez pierwsze slysze ;) ale nie da sie powstrzymac przed glaskaniem. Dziewczyny mnie dzisiaj ranompierwszy raz dopadly nudnosci- znaczy chyba, bo wczesniej nie mialam. Najpierw zrobilo mi sie slabo jakbym miala zemdlec,a pozniej mnie bralo na wymioty,ale w koncu nie wymiotowalam. To tak wyglada? Moze ktos z doswiadczeniem powie :)

reklama
mi_iva mamy przerąbane, ale ja jeszcze ani razu nie wymiotowałam, chociaż czasami sobie myślę, że może by mi ulżyło :) jak dzisiaj się macie? czy wszystkie z Was pracują czy może któraś już poszła na zwolnienie tak jak ja?? :)

Magda
ja w pierwszej ciąży nie wymiotowałam, ale tak miałam, ze było mi słabo, w głowie wirowało, potem nudności, ale wymiotów brak, tylko tak to wszystko męczyło. Myślę, że to zależy od naszych skłonności do wymiotów, ja mam tylko przy ostrej migrenie i grypie żołądkowej.
A tak wydaje mi się, że każda ciaża jest inna. Mam tego przykład bo drugą przechodzę w zupełnie inny sposób, inne rzeczy mnie drażnią i inne zapachy. Gratulacje! wiesz, że jest wszystko oki :)

Ostatnia edycja:
Kurde odebralam wyniki, i mam TSH za wysokie. WIem ze pisalyscie na ten temat ale ciezko mi bedzie dotrzec do Waszych wpisow w tym temacie:/ dzwinilam do ginki i mowi trzeba bedzie podac euthoryx. W srode mam dopiero wizyte, czy to nie za późno?? oczywiscie martwie się bardzo;(( w poprzedniej ciąży wszystko było w normie;/

Jaki masz wynik? Ja bralam euthyrox, ale mi sie troche poprawilo i na razie pani doktor kazala odstawic, za pol miesiaca kontrola.

Pełen tytuł to: „W oczekiwaniu na dziecko”. Autorek Heidi Murkoff & Sharon Mazel --> naprawdę świetna, wyczerpuje temat :) Ja kupiłam w Empiku za 50zł

3,3 a norma dla ciezarnych to 2,5:/

A Ty od którego tyg ciąży bralas? jaki mialas wynik? Ja sobie teraz pluję w brodę że się na badania wczesnie nie wybralam tylko teraz, kiedy to juz 9ty tydzien leci:/

mi_iva mamy przerąbane, ale ja jeszcze ani razu nie wymiotowałam, chociaż czasami sobie myślę, że może by mi ulżyło :) jak dzisiaj się macie? czy wszystkie z Was pracują czy może któraś już poszła na zwolnienie tak jak ja?? :)

No ja pracuje i to niestety mam bardzo intensywna prace przy kompie od rana do wieczora :( i troche nie daje rady, nie dosc, ze jestem jakas oslabiona, spac mi sie chce,to w ogole czuje, ze to nie taka forma jak zawsze :(

Witam Kobietki:)
My mieszkami sami w domku z dzialeczka, na wsi, nad rzeczka i obok lasu, za domem mam konie, wiec zyc nie umierac :D
Joanna23 ja tez tak spie :D
na Tlc ogladam co tydzien In vitro, czekajac na dziecko.. Podziwiam te wszystkie kobiety i zawsze rycze :x
A co do ksiazek to czytam wlasnie: w oczekiwaniu na dziecko :D

3,3 a norma dla ciezarnych to 2,5:/

ewwe moim zdaniem nie masz sie co martwic, ja mialam chyba 3,4 i podobno 2,5 to taka norma wymyslona w polsce, za granica jest wiecej. No ale pojdziesz na wizyte, dostaniesz najwyzej tabletki i bedzie ok :) a jodid bierzesz?

Wiesz co bralam od poczatku, bo ten podwyzszony wynik mialam wczesniej. Pozniej zaczelo troche spadac i tak niewiadomo bylo czy brac czy nie. W koncu mi kazali odstąwic i zobaczymy, ostatnio mialam 1,2. Ale wiesz co ja tez wtedy mialam ten wynik jakos zaklamany, bo za 2 tygodnie juz bylo 1,7.

Magda wlasnie nic nie biorę bo dopiero co wyniki odebralam, a to powinnam brać?? No to podobny mialysmy wynik. Mam nadzieje ze to nie zaszkodzi maluszkowi. Jeny bo jak nie urok, to same wiecie co.

reklama
Do góry