reklama
bajka07
Fanka BB :)
to jest przyjemne, nawet baardzo, ale tak gdzies przeczytalam, jakis czas temu i sie przestraszylam. to ja juz nie mam obaw, będę głaskać, dzięki
Dzięki za Wasze rady
wrzucam coś co może się przydać nie tylko na wzdęcia
Naturalne sposoby na dolegliwości w ciąży | Porady Położnej
wrzucam coś co może się przydać nie tylko na wzdęcia
Naturalne sposoby na dolegliwości w ciąży | Porady Położnej
matita
to jest przyjemne, nawet baardzo, ale tak gdzies przeczytalam, jakis czas temu i sie przestraszylam. to ja juz nie mam obaw, będę głaskać, dzięki
Ja też czytałam, że nadmierne głaskanie powodować może skurcze macicy :/ ale jakoś mnie to nie powstrzymuje :-)
ewelinka2106
a kobitki powiedzcie mi taką rzecz, gdzieś przeczytałam, że nie można za dużo się dotykać po brzuchu, bo to wywołuje skurcze, czy to prawda? mnie tak korci, żeby się pogłaskać, sama mi ręka leci
Ja również słyszałam ze masowanie brzuszka powoduję skurczę. Ale od czasu do czasu przecież można No i tez mi się wydaje ze to przy większym brzuszku mogą wystąpić te skurcze.
ewelinka2106
Pamiętam jak byłam w 1 ciąży, trzymałam sobie ręke na brzuszku a teściowa "nie dotykaj bo będziesz miała skurczę" wrrrr Od dotykania?
bajka07
noo szok ale cóż... :/ troszkę zawsze można sobie pozwolić
mi_lva
pierwszy raz słyszę o czymś takim i tak będę głaskała tego nie da się powstrzymać a zwłaszcza nie powstrzymam męża:-)
też męczą mnie wzdęcia ehh piję herbatkę z imbirem może teraz z tym koprem włoskim coś pokombinuje
też męczą mnie wzdęcia ehh piję herbatkę z imbirem może teraz z tym koprem włoskim coś pokombinuje
reklama
ewwe
Ja w pierwszej ciąży mialam zakaz dotykania brzucha, ale on juz wtedy był całkiem wodoczny. U mnie wystarczyło że pogłaskałam rano, to się potem bujałam z twardym brzuchem cały dzień. Okropne to było bo tak kochałam swoj brzuszek:/ Tak samo nie wolno mi było nic operować przy sutkach. Bo zagrazal mi przedczesny porod a "kręcenie suta" wywołuje wydzielanie się oksytocyny, która przyspiesza skurcze/poród. Myślę że nie ma co schizowac, nie kazda będzie miala stwiajaca się macice) nie ma nic przyjemniejszego niż mizianie się po brzuszku, a najlepiej już po takim pokaźniejszym
Kurde odebralam wyniki, i mam TSH za wysokie. WIem ze pisalyscie na ten temat ale ciezko mi bedzie dotrzec do Waszych wpisow w tym temacie:/ dzwinilam do ginki i mowi trzeba bedzie podac euthoryx. W srode mam dopiero wizyte, czy to nie za późno?? oczywiscie martwie się bardzo;(( w poprzedniej ciąży wszystko było w normie;/
Kurde odebralam wyniki, i mam TSH za wysokie. WIem ze pisalyscie na ten temat ale ciezko mi bedzie dotrzec do Waszych wpisow w tym temacie:/ dzwinilam do ginki i mowi trzeba bedzie podac euthoryx. W srode mam dopiero wizyte, czy to nie za późno?? oczywiscie martwie się bardzo;(( w poprzedniej ciąży wszystko było w normie;/
Podziel się: