reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Witam:-) Trochę mnie nie było ale wiadomo...praca. Ja też raczej wezmę rok, raz że dzieciak skorzysta a dwa- 6 miechów i co, komu dam pod opiekę jak obie bacie 200km dalej?
Jeżeli chodzi o mdłości to mi pomagał imbir: wąchanie i herbatka z imbirem (kupiłam w rossmannie imbirowo-pomarańczową).

Generalnie dzisiaj się trochę zmartwiłam, czuję ból po lewej stronie, gdzieś na wysokości jajnika:-( Coś jak kolka, to nie są skurcze, jak naciskam to też boli. Co to może być? Martwię się...

Z pozytywniejszych doniesień, polecam dziewczyny książkę "w oczekiwaniu na dziecko" może nie ma zdjęć ale jest bardzo dużo przydatnych informacji, po prostu biblia ciąży:-)

reklama
Hej dziewczyny!

Moją ponad tygodniową nieobecność usprawiedliwiam popsutym laptopem :zawstydzona/y: który nadal się naprawia, ale siostra pożyczyłam mi swój komputer, który też średnio śmiga ale lepsze to niż nic.

Na pewno nie nadrobię tego co się działo - ale postaram się już być na bieżąco :-)

Witam wszystkie mamusie, jestem tu początkująca. Mam na imię Karolina, jestem mamusią 8 letniej Oliwki i 6 letniego Michałka , teraz spodziewam się trzeciego dzidziusia ... Termin mam na koniec kwietnia , początek maja ( według okresu wychodzi na 4.05.)

Kurczaczek- nom właśnie jakoś mi Ciebie barkowało :) Dobrze ze juz jesteś :*
karolina859- witaj :) Mało tu mamy mam w 3 ciązy. Więc miło ze jesteś:) Przewaga mam w 2 ciązy :) Napisz coś więcej o sobie :*

Witam raz jeszcze :* mam dużo wolnego czasu więc postanowiłam poszukać jakiegoś forum w którym będę mogła się podzielić swoją trzecią , nie spodziewaną ciążą... Otóż zaczęło się od końca sierpnia gdy miesiąc spózniał mi się okres ( a byłam na tabletkach antykoncepcyjnych ) poszłam do lekarza który zrobił mi usg i stwierdził że mam w tym miesiącu cykl bezowulacyjny i przepisał mi luteinę na przyspieszenie okresu, i nic.. okres nie przychodził , a ja zaczęłam mieć już objawy przypominające ciąże.. ból piersi, były ogromne i nabrzmiałe, miałam też omdlenia i wilczy apetyt.. Więc w połowie września wykonałam test ciążowy a na nim dwie piękne kreseczki :-))

A powiecie mi dziewczyny jak mogę tu zamieścić swój suwaczek?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
karolina -witaj :-)
rzeczywiście mało tutaj potrójnych mam. Jak się czujesz? Jak to możliwe, że lekarz na USG nie zobaczył pęcherzyka? Musiała być niespodzianka? Jak reakcja rodziny/męża/partnera? :rofl2:
No i kolejna ślązaczka u nas :-p

Odośnie suwaczka - wchodzisz na jakąś stronę, gdzie tworzysz suwaczek np. lylipie.com lub Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
Tworzysz suwaczka, kopiujesz BB code. Wchodzisz w ustawienia twojego profilu ( górny prawy róg strony "ustawienia") później po lewej w kolumnie masz edytuj sygnaturę i tam wklejasz ten skopiowany wcześniej kod. No i zapisz :-)

A mnie coś brzuch pobolewa... znowu te skurcze:crazy:

Ostatnia edycja:
Nie mam pojęcia jak to jest możliwe że przy sierpniowej wizycie lekarz nic nie zobaczył.. ku mojemu zaskoczeniu po zrobieniu sobie testu ciążowego na drugi dzień pojechaliśmy na prywatną wizytę u ginekologa i okazało się że pęcherzyk ciążowy jest w wielkości 6 tygodnia ciąży ale nie ma w nim zarodka.. nawet mi wpisał że FHR - , wielki stres to dla mnie był , więc dla pewności zarejestrowałałam się do kolejnego lekarza dzień pózniej i okazało się że jest piękny zarodek z bijącym serduszkiem :-) . Dla mojej rodziny to bardzo wielkie zaskoczenie , bo jestem rozwódką, prawie 3 lata jestem po rozwodzie, mam kochającego partnera dla którego to był ogromny aczkolwiek ze łezką w oku szok , pozytywny szok

Witam:-) Trochę mnie nie było ale wiadomo...praca. Ja też raczej wezmę rok, raz że dzieciak skorzysta a dwa- 6 miechów i co, komu dam pod opiekę jak obie bacie 200km dalej?
Jeżeli chodzi o mdłości to mi pomagał imbir: wąchanie i herbatka z imbirem (kupiłam w rossmannie imbirowo-pomarańczową).

Generalnie dzisiaj się trochę zmartwiłam, czuję ból po lewej stronie, gdzieś na wysokości jajnika:-( Coś jak kolka, to nie są skurcze, jak naciskam to też boli. Co to może być? Martwię się...

Z pozytywniejszych doniesień, polecam dziewczyny książkę "w oczekiwaniu na dziecko" może nie ma zdjęć ale jest bardzo dużo przydatnych informacji, po prostu biblia ciąży:-)

Czyjegoś autorstwa ta książka? :-)

mnie przy kichaniu prawie rozrywa :-)
w nocy wstaje ok 3 - 4 razy do toalety.
to nasze pierwsze i rodzina (tzn babcie ) świrują, prababcia jeszcze nie wie i każdy boi sie jej powiedziec bo ona , to dopiero oszaleje i bedzie u mnie codziennie z jakimiś miksturami :-)

reklama
jak ja lubie ten moment dnia kiedy majka już wykapana je kolacje i zaraz spac pojdzie

mnie brzuch pobolewa ale dzisiaj miałam dużo ruchu ladna pogoda to chodze po majke do przedszkola na nogach a trochę mam do przejścia
wogole zauwazylam ze jak więcej pochodze to od razu mnie brzuch boli

w nocy wstaje 3-4razy i to tak mi się sikac chce ze az mi slabo

mam pytanie zapraszala mnie może ktoras na facebooku bo mam zaproszenie ale nie kojarze kto to wiec nie akceptuje :-)

Do góry