reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam:-) Trochę mnie nie było ale wiadomo...praca. Ja też raczej wezmę rok, raz że dzieciak skorzysta a dwa- 6 miechów i co, komu dam pod opiekę jak obie bacie 200km dalej?
Jeżeli chodzi o mdłości to mi pomagał imbir: wąchanie i herbatka z imbirem (kupiłam w rossmannie imbirowo-pomarańczową).

Generalnie dzisiaj się trochę zmartwiłam, czuję ból po lewej stronie, gdzieś na wysokości jajnika:-( Coś jak kolka, to nie są skurcze, jak naciskam to też boli. Co to może być? Martwię się...

Z pozytywniejszych doniesień, polecam dziewczyny książkę "w oczekiwaniu na dziecko" może nie ma zdjęć ale jest bardzo dużo przydatnych informacji, po prostu biblia ciąży:-)

reklama
Hej dziewczyny!

Moją ponad tygodniową nieobecność usprawiedliwiam popsutym laptopem :zawstydzona/y: który nadal się naprawia, ale siostra pożyczyłam mi swój komputer, który też średnio śmiga ale lepsze to niż nic.

Na pewno nie nadrobię tego co się działo - ale postaram się już być na bieżąco :-)

Witam wszystkie mamusie, jestem tu początkująca. Mam na imię Karolina, jestem mamusią 8 letniej Oliwki i 6 letniego Michałka , teraz spodziewam się trzeciego dzidziusia ... Termin mam na koniec kwietnia , początek maja ( według okresu wychodzi na 4.05.)

Kurczaczek- nom właśnie jakoś mi Ciebie barkowało :) Dobrze ze juz jesteś :*
karolina859- witaj :) Mało tu mamy mam w 3 ciązy. Więc miło ze jesteś:) Przewaga mam w 2 ciązy :) Napisz coś więcej o sobie :*

Witam raz jeszcze :* mam dużo wolnego czasu więc postanowiłam poszukać jakiegoś forum w którym będę mogła się podzielić swoją trzecią , nie spodziewaną ciążą... Otóż zaczęło się od końca sierpnia gdy miesiąc spózniał mi się okres ( a byłam na tabletkach antykoncepcyjnych ) poszłam do lekarza który zrobił mi usg i stwierdził że mam w tym miesiącu cykl bezowulacyjny i przepisał mi luteinę na przyspieszenie okresu, i nic.. okres nie przychodził , a ja zaczęłam mieć już objawy przypominające ciąże.. ból piersi, były ogromne i nabrzmiałe, miałam też omdlenia i wilczy apetyt.. Więc w połowie września wykonałam test ciążowy a na nim dwie piękne kreseczki :-))

A powiecie mi dziewczyny jak mogę tu zamieścić swój suwaczek?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
karolina -witaj :-)
rzeczywiście mało tutaj potrójnych mam. Jak się czujesz? Jak to możliwe, że lekarz na USG nie zobaczył pęcherzyka? Musiała być niespodzianka? Jak reakcja rodziny/męża/partnera? :rofl2:
No i kolejna ślązaczka u nas :-p

Odośnie suwaczka - wchodzisz na jakąś stronę, gdzie tworzysz suwaczek np. lylipie.com lub Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
Tworzysz suwaczka, kopiujesz BB code. Wchodzisz w ustawienia twojego profilu ( górny prawy róg strony "ustawienia") później po lewej w kolumnie masz edytuj sygnaturę i tam wklejasz ten skopiowany wcześniej kod. No i zapisz :-)

A mnie coś brzuch pobolewa... znowu te skurcze:crazy:

Ostatnia edycja:
Nie mam pojęcia jak to jest możliwe że przy sierpniowej wizycie lekarz nic nie zobaczył.. ku mojemu zaskoczeniu po zrobieniu sobie testu ciążowego na drugi dzień pojechaliśmy na prywatną wizytę u ginekologa i okazało się że pęcherzyk ciążowy jest w wielkości 6 tygodnia ciąży ale nie ma w nim zarodka.. nawet mi wpisał że FHR - , wielki stres to dla mnie był , więc dla pewności zarejestrowałałam się do kolejnego lekarza dzień pózniej i okazało się że jest piękny zarodek z bijącym serduszkiem :-) . Dla mojej rodziny to bardzo wielkie zaskoczenie , bo jestem rozwódką, prawie 3 lata jestem po rozwodzie, mam kochającego partnera dla którego to był ogromny aczkolwiek ze łezką w oku szok , pozytywny szok

Witam:-) Trochę mnie nie było ale wiadomo...praca. Ja też raczej wezmę rok, raz że dzieciak skorzysta a dwa- 6 miechów i co, komu dam pod opiekę jak obie bacie 200km dalej?
Jeżeli chodzi o mdłości to mi pomagał imbir: wąchanie i herbatka z imbirem (kupiłam w rossmannie imbirowo-pomarańczową).

Generalnie dzisiaj się trochę zmartwiłam, czuję ból po lewej stronie, gdzieś na wysokości jajnika:-( Coś jak kolka, to nie są skurcze, jak naciskam to też boli. Co to może być? Martwię się...

Z pozytywniejszych doniesień, polecam dziewczyny książkę "w oczekiwaniu na dziecko" może nie ma zdjęć ale jest bardzo dużo przydatnych informacji, po prostu biblia ciąży:-)

Czyjegoś autorstwa ta książka? :-)

mnie przy kichaniu prawie rozrywa :-)
w nocy wstaje ok 3 - 4 razy do toalety.
to nasze pierwsze i rodzina (tzn babcie ) świrują, prababcia jeszcze nie wie i każdy boi sie jej powiedziec bo ona , to dopiero oszaleje i bedzie u mnie codziennie z jakimiś miksturami :-)

reklama
jak ja lubie ten moment dnia kiedy majka już wykapana je kolacje i zaraz spac pojdzie

mnie brzuch pobolewa ale dzisiaj miałam dużo ruchu ladna pogoda to chodze po majke do przedszkola na nogach a trochę mam do przejścia
wogole zauwazylam ze jak więcej pochodze to od razu mnie brzuch boli

w nocy wstaje 3-4razy i to tak mi się sikac chce ze az mi slabo

mam pytanie zapraszala mnie może ktoras na facebooku bo mam zaproszenie ale nie kojarze kto to wiec nie akceptuje :-)

Do góry