reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Cześć dziewczyny!
mam nadzieję, że jeszcze przyjmiecie mnie do swojego grona.Termin mam na 31 maja. To moja trzecia ciąża, z pierwszej mam 3 letniego synka, druga niestety pozamaciczna i teraz trzecia na szczęście prawidłowa. Od wczoraj jestem na zwolnieniu bo zaczęłam plamić, ale lekarz konkretnej przyczyny nie znalazł. Z dzidzią wszystko ok, serduszko bije, ma już 6 mm. W poniedziałek kolejna wizyta już z wynikami badań krwi.
Wcześniej Was podczytywałam, ale nie miałam czasu na pisanie, mam nadzieję, że teraz na zwolnieniu uda mi się z Wami trochę popisać.

reklama
Po wczorajszej wizycie znajomych z dziećmi, jestem z siebie zadowolona, że nauczyliśmy naszą mała spać w łóżeczku od małego. Było ciężko na początku i były momenty kryzysowe, ale mam wrażenie, że małej wygodnie jak sama śpi. Ona strasznie się kręci, dlatego ja nie lubię z nią spać, bo muszę jej pilnować czy mi nie spadnie z łóżka, zawsze ucieka w nogi przez sen. Ci znajomi mają córkę 1 rok i 9 miesięcy i syna 4 miesiące, teraz mają podział jedno śpi z jednym dzieckiem a drugie śpi w drugim pokoju z drugim dzieckiem. Ja sobie jakoś nie wyobrażam tak codziennie spać :-(
dokładnie! Mrówek od małego w swoim łóżeczku, zasypiał sam bez problemów (po małym naszym szkoleniu) ;-) ale generalnie wystarczył cmok i dobranoc ;-) ale znam takie przypadki :szok: znajoma ma tak, że śpi z 2 córkami :szok: a mąż na łóżku piętrowym z synem :szok:
w drugą stronę patrząc, nie zapomnę jako pojechałam do brata i u nich nocowaliśmy ;-) Mrówek dostał cmoka i mimo obcego mieszkania poszedł sobie spać ;-) miał wtedy 2 latka ;-) a moja bratanica, do 12 roku życia była usypiana przez rodzica :szok: :szok:

oj. charakterek... ale mówią, że takie są bliźniaki :tak:
niestety ;-) szwagier też bliźniak ;-) i coraz więcej cech wspólnych między nim a Mrówkiem zauważam :laugh2: niestety tych ... charakternych ;-)

moja Majka tez od małego nauczona sama spac tez wlasnie ze względu na to ze balam się ze mi spadnie z lozka teraz spi ze mna ale tylko czasami no i ma powiedziane ze jak tata przyjezdza to spi sama bo mama spi z tata :-) czasami chce usnąć u nas w lozku żeby ja później przenieść
ale moje siostrzenice jeszcze niedawno spaly jedna z mama druga z tata a ta starsza już do gimnazjum chodzi

Makaoo teraz to grzybycy możemy się nabawić nawet od sztucznej bielizny czy za ciasnych spodni :-( Dziś byłam na zakupach i w C&A za 39zł kupiłam spodnie, jeansy na gumce, wysokie nie biodrówki,elastyczne :-) w sumie zawsze staram się kupować takie na gumce bo mi wygodniej niż w zwykłych które najczęściej odstają mi nad tyłkiem, kupiłam sobie rozmiar 42 :szok: ale to na zimę, bo teraz to mi spadają z tyłka, uważam że to super zakup z porównaniem cen spodni ciążowych :-) A dziś na 16:30 warsztaty Mamo To Ja, jestem mega ciekawa jak będzie :-)

Piszecie o śluzie. Ten śluz to może być śluz ciążowy :tak:. I może być go dużo. Pojawia się głównie pod wpływem progesteronu, jak w II fazie cyklu, z przezroczystego, nagle cyk - biały, gęsty.Ja mam go sporo teraz, co prawda nie odebrałam jeszcze wyników badań ale zakładam, że to ciążowy wlaśnie.

nadzieja - generalnie leżę, wiadomo do łazienki czy wykąpać się to wstaje, coś zjeść to siadam :) Nogi mam non stop zgięte w kolanach, bo tak jest mi po prostu wygodnie. Staram się leżeć plackiem, ale czasem położe się na boku, żeby kręgosłup odciążyć, a w nocy wiadomo to mniej kotrolowane, często budze sie na boku. Najważniejsze to sie nie forsować, nie brać za jakieś sprzątanie, machanie rękami czy dźwiganie. No i my mieszkamy na 3 piętrze w bloku bez windy, więc po schodach schodzę jak mam wizyte albo badania, a tak to sie dotleniam na balkonie niestety :/ czego się nie robi dla fasolki :tak:

zazdroszczę wam tych warsztatów i zakupów :( mieszkamy w takiej dziurze, że najbliżej do Lublina 100 i do Wwy 120 km ;/ a tu sie nic nie dzieje, nawet sklepów dla maluchów tyle co kot napłakał.

a propo zakupów : http://www.smyk.com/cool-club-pajac...y-rozmiar-56,p1075740752,ubranka-dla-dzieci-p
zakochałam się :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja zaczynam już schizować. W nocy się obudziłam i poczułam ze mi mokro.. lece szybko do łazienki a tam tylko śluz. Masakra.

I cały czas czuje takie upławy śluzu, ma któraś podobnie?

Ewelinka, rozumiem, że nie masz innych dolegliwości, typu ból, pieczenie, swędzenie???
Sam śluz, to nie jest jeszcze oznaką stanu zapalnego.
Ja właśnie leczę swoje zapalenie Pimafucinem. A że biorę końskie dawki luteiny, to niestety to normalne.

reklama
Do góry