reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam Was moje drogie towarzyszki losu :-) wczoraj troszke plamiłam na brązowo, zmartwiłam się ale pomyślałam sobie że jak nie krwawie i bardzo mocno nie plamię to się uspokoiłam. mój K był w ciągły przygotowaniu, że jakby się co działo to jedziemy do szpitala od razu.

Teraz sobie troszkę odpocznę 1,5 tygodnia wolnego :-)

reklama
Hej dziewczynki :-)

Witam wszystkie nowe majoweczki, gratulacje i zapraszamy do rozmowy...

Piszecie pamiętnik ciazowy? Ja jeszcze w pierwszej ciąży kupiłam, ale sie nie przydał... Teraz z niego korzystam, ale pisze w zwykłym zeszycie w kratkę taki jakby pamiętnik dla mojego Malenstwa. Nie codziennie, ale tak co parę dni podsumowuje co sie u nas dzieje. Chciałabym kiedyś, może na 18nastke wraz z nagraniami i zdjeciami z pierwszych tyg których nie będziemy mieć w domowym archiwum tylko schowane jako niespodziankę.

Pisalyscie o ciagnieciach... U mnie juz minęły, ale jeszcze czasem jak za szybko sie na drugi bok przewracam tak ostro mnie pociągnie. Ponoć normalne. Suty dalej bolą niemiłosiernie, chyba dlatego że zawsze miałam płaskie, a teraz coraz bardziej wystające... Widać ze coś sie zmienia.

U mnie wymiotow dalej brak ale zemdlilo mnie dziś na widok zabitego komara :-) normalnie dalej mi sie niedobrze robi jak sobie przypomnę...

Cudownej niedzieli niewiasty! :-*

Olapalo dzięki za pocieszenie, też w sumie tak myślę, że fajnie już będzie widać. Poza tym nie wszystkie ciężarne mają mdłości, a u mnie jeszcze się mogą pojawić. Moglabym gdzies prywatnie szukać usg, ale nie chcę szaleć.
Co do orgazmów to ja sobie nie bronię ;) Ginka też nic na ten temat nie mówiła.

lawendowy_sen hej! napisz coś więcej o sobie :happy2:
Nadzieja dziennika ciążowego nie, ale taką księgę bobasa z pamiątkami i wspomnieniami od urodzenia to mam zamiar prowadzić :-)

lawendowy_sen witaj wśród majóweczek:tak:

Eh dzisiaj koniec lenistwa i jutro czas wracać do pracy:rofl2:
Oj ciężko będzie, bo ostatnio wstawałam sobie o której tylko chciałam:-p:-p

witam nowe majóweczki;-)

Co do seksu mój gin też póki co zakazał, ale nawet bym się bała że orgazm może powodować skurcze macicy:sorry2:

Witam majowiczki moze niektore mnie jeszcze pamietaj przez jakis czas bykam tu z wami, ale pozniej przestalam sie udzielac - przestalam dlatego ze cos nam internet nie dzialal kilka dni pozniej pilnowalam barata dzieci to razem trojka z moim i tak nie bylo kiedy... teraz w czwartek spedzilam cala noc w szpitalu z powodu bolacego brzuchu podejrzewalam ze moze wyrostek lub cos z nerkamu ale zrobili wszystkie wyniki i okazaly sie dobre bol w nocy ustal i powiedzieli ze czasem tak sie dzieje... czekalam w ogole w szpitalu najpierw 4 godziny na poczekalni pozniej nastepne 3 na lozku szpitalnym az lekarz mnie zobaczy, powiedzial ze wyglada na to ze jedt wszystko dobrze ale zadzwoni jeszcze na oddzial ginekologi i umowi mnie tam na wizyte do kliniki wczesno ciazowej - chyba tak to bedzie jak przetlumaczy na polski. Tam mieli sprawdzic czy z fasoleczka jest wszystko dobrze i zrobic usg jajnikow tez. Zostalam umowiona na godzine 14.30 tego samego dnia. Szpital opuscilam ok 7 rano. Na usg zobaczylismy basza fasoleczke i jej bijace serduszko :) wszystko okazalo sie dobrze ale od tamtego chodze blada oslabiona robi mi sie czesto czarno przed oczami kiedys nawet osunelam sie na podloge chyba ze dwa razy i nie wiem czy zrobilam to swiadomie czy poprosyu upadlam.... w srode ide do lekarza.
Mamy nowe zdjecie fasolki to dodam pozniej jak moj malutki pojdzie spac.
Pozdrawiam was wszystkie zycze duzo zdrowka :)
Postaram sie do was cEsciej zagladac.

Dziewczyny, dziękuję za przyjęcie mnie do waszego grona :-)
Otóż jest to moja pierwsza, jakże wyczekiwana i upragniona ciąża. Z mężem staraliśmy się o dziecko kilka ładnych lat.
14 lat temu zachorowałam na nowotwór przysadki mózgowej. Guz była tak duży, że wycięli mi go wraz z cała przysadką i od tamtej pory pozostaje na substytutach hormonalnych.

02.09 zrobiłam betę (72,3). Skakałam pod sufit z radości :-) Później powtarzałam betę, która ładnie przyrastała.
23.09 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk w życiu - serduszko mojego Małego Wielkiego Człowieka.
Teraz czekam na kolejną wizytę.

reklama
Witajcie Dziewczynki:) Ja tez ciagle slaba laze., i zeby gdziekolwiek isc to musze pomyslec czy to wazne bo jestem wstanie 1 raz w ciagu dnia gdzies wyjsc.. porazka.. dzis idziemy do rodzinki i lezakuje by zebrac w sobie sily na 16;) poza tym to tka jak i Wy mam wyczulony nos na wszelkei zapachy nawet zel do mycia mi smierdzi!!! łoo oszalec mozna;P no i we wtorek ide do Gina licze ,ze bede miec koeljen USG i znow ujrze Swoja Fasoleczke:D Milej niedzieli Wam zycze:))

Do góry