reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ewelinko pijam w pracy z ekspresu ;-) a w domu raczej rozpuszczalną ;-) przy większym kryzysie piję kapsułkowe espresso, ale daję więcej wody ;-)
w pierwszej ciąży rozmawiałam o kawie, ginka mówiła mi tak - by przekroczyć dopuszczalną dawke kofeiny, musiałabym wpierniczać ziarenka kawy w pokaźnych ilościach ;-)i tej wersji się trzymam nadal ;-)

Annad miałam po tygodniu :tak:

reklama
Witam Kochane!

Na zewnatrz plus 13 stopni :o caly kolejny tydzien taki bedzie.. To nie fair, ja chce prawdziwa zime :( w pracy dosc duzo roboty, dlatego dopiero teraz pisze.. byle do 5tej i weekend :)

Asku mam nadzieje, ze bol glowy mija :*
Lena wiem, jak to jest pracowac na zmiany i mijac sie z ukochanym. Jak pracowalam w mojej poprzedniej pracy to prawie w ogole sie nie widzielismy.. A jak sie widzielismy bo juz sie tak fajnie zlozylo to zawsze sie konczylo klotnia :/. Teraz przynajmniej jest fajnie bo pracujemy normalne godziny i mimo, ze zadko mamy wolne razem to widzimy to mamy wieczory razem :)
Babelek na kaszel to syrop z cytryny, duza szklanka cieplej wody przegotowanej z duza iloscia wycisnietej cytryny, miodem i sokiem malinowym, jesli to zwykle przeziebienie to pomoze raz dwa :*
Pampuszek dzis mi sie snilo, ze moja dobra kolezanka byla w 6-stym miesiacu ciazy i przyszla na ploty i mi powiedziala, ze dzis idzie ostatni raz do klubu w wysokich obcasach i napije sie tylko kieliszek wodki :/
Struss mam nadzieje, ze glowka przestanie bolec :*
Mia lacze sie w bolu z wymiotami :/ juz nie mam sil :/ i nic nie pomaga :(
Futurystka wyobrazam sobie jak zraniona sie musialas poczuc biedaku :/ glowa do gory, wszystko bedzie dobrze i wiem, ze Ty tez o tym wiesz :):) idz na zakupy poprawi Ci to humor :*

Ewelinko pijam w pracy z ekspresu ;-) a w domu raczej rozpuszczalną ;-) przy większym kryzysie piję kapsułkowe espresso, ale daję więcej wody ;-)
w pierwszej ciąży rozmawiałam o kawie, ginka mówiła mi tak - by przekroczyć dopuszczalną dawke kofeiny, musiałabym wpierniczać ziarenka kawy ;-)

Mi gin powiedział ze pomimo mojego niskiego ciśnienia mogę tylko bezkofeinową:angry: Oczywiście piję z kofeiną. Przeważnie rozpuszczalną. Ale słyszała ze już lepsza parzona niż ta rozpuszczalna :baffled: Z ekspresu uwielbiam! Oczywiście piję tylko poza domem, muszę sobie ekspres sprawić:-)

mi_lva - dzięki za wsparcie :)) jakoś mi mija powoli, bo sobie dziś robię oficjalnie wolne i odpoczywam właśnie :). Co do tych olejków - też się boję że sobie będę masować a i tak nic z tego... ehhh

Mia - fajne to :D

Lena - ja widziałam chyba w H%Mie, ale to już takie do karmienia od razu, więc nie wiem czy będą wygodne...

ivon
- to muszę sprawdzić u siebie jak to wygląda :)

ewelinka - tak się naczytałam że taka rana się dłużej (zazwyczaj) goi niż naturalne pęknięcie. Poza tym jest taka sprawa że poród jest sprąwą naturalną, prawda ? Więc po co tak naprawdę takie operacje dodatkowe :p. Jeśli chodzi o kawę, ja właśnie kupiłam bezkofeinową, i ją sobie próbuję i mi smakuję :). Jacobs sypana.

jeeej, lubię łazanki :D

Apropos kawy ja pije 1 dziennie rozpuszczalną z 2 łyżeczek, ale czasami mam jazdę na zwykłą kawę:-)
Dostałam fajny przepis na kawę, gotuje się 2 łyżeczki zwykłej kawy w małym garnuszku z goździkami, cynamonem, imbirem, przelewa się do kubka, dolewa ciepłego mleka (bo podobno kawa z zimnym mlekiem jest niezdrowa tak samo jak herbata z cytryna-ale bez przesady) słodzi się to miodem i pije- rewelacyjnie rozgrzewa i tak świątecznie smakuje :-):-)

Ja na obiad dziś warzywa z patelni i czerwony ryż :-)

Ewelinko ja też niskie ciśnienie mam ;-) kawa coś mi podnosi, bez kofeiny nie mogę wytrzymać ... inaczej zasypiam ;-) dlatego pamiętam słowa mojej poprzedniej ginki :tak: i piję z umiarem ;-)

Struss cóż za odmiana obiadowa ;-) truskawkami nie sikasz czasem?

Gwiazdeczko zimy ci brakuje? :-D bedzie zima stulecia i każdy będzie stękać, że zima ;-) trza brać co daje przyroda :tak: masz taki a nie inny klimat ;-)
ja tam za zimą nie tęsknię ;-)

ja dzisiaj mam zupę gulaszową :-D mamusiową ;-) mam też trzy gołąbki mamusiowe ;-)

głowa lekko odpuszcza :sorry2: cały czas ją czuję ... może po obiedzie przekimam się chwilę i będzie lepiej ;-)

jadę po Mrówka :tak: zabiorę w drodze powrotnej męża ;-) i odpoczynek do wieczora ;-) wieczorkiem podjadę do paczkomatu po prezenty mikołajkowe Mrówka ;-) czyli trzeba czekać aż on zaśnie ;-)

No jak zwykle koncowka w pracy musi mi sie ciagnac :p
Ostatnie 2 godziny i czuje jakby zegar stanal w miejscu.

struss w koncu to juz 17 tydzien wiec dzidzia daje o sobie znac :) Za kilka tygodni kopniaczki stana sie mocniejsze :)

ewelinka popieram co do nacinania :) Mnie polozna tez naciela, bo maly mial problemy z wyjsciem i powiedziala mi, ze lepiej naciac niz ma samo peknac. Mi zalozono trzy szwy, ktore po paru dniach same sie rozpuscily. I tez moglam normalnie siadac i chodzic. Ja za porzadki zabieram sie tylko w soboty :D

gwiazdeczka widze, ze obie z niecierpliwoscia czekamy w pracy na ten weekend :) No moj maz wlasnie walczy teraz o poranne zmiany zebysmy chociaz te wieczory mieli dla siebie.

Pampuszek w poprzedniej ciazy takie do karmienia kupilam sobie w 7 miesiecu i nosilam, ale tym razem cycki powiekszyly mi sie o te dwa rozmiary o wiele szybciej i poszukuje czegos na gwalt :/ H&M niestety w poblizu nie mam.

struss ja to nawet kawy przelknac nie moge, a wczesniej pilam po 5 dziennie :D

Asku Ty juz masz przygotowane preznty dla synka na mikolaja? Ja jakos nie moge sie zebrac. Do niczego glowy nie mam.

reklama
Lena, a szukałaś w sklepach z bielizną ? U mnie w centrum jest taki butik i są tam różne rozmiary z tego co wiem, no ale też wcale to centrum nie jest mi po drodze heh :p.

Do góry