reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

karmelowa u mnie podobnie wygląda grudzień co do prezentow tez nie mam pomyslow w sobote jedziemy z mezem na zakupy wiec może uda mi się skompletować wszystko

reklama
widzę, że u każdego pełno kasy potrzeba na te prezenty...
ja też mam urodziny w grudniu, mój tata imieniny w grudniu, moja mama i siostra w lutym, brat w marcu i mama imieniny w marcu,mój M ma urodziny w kwietniu, a szwagier w maju, kolejna siostra we wrześniu i teściowa we wrzesniu, a tata w październiku i tak prawie co miesiąc coś się dzieje
Ewelinka2106 widzisz ja teraz się powinnam obrazić, bo żadna z dziewczyn się nie odniosła do mojego posta, ale jestem łaskawa :)

ewelinka to u mnie podobnie, bo na poczatku skurcze byly znosne az do ok 4 rano. Z tym, ze najwiekszy meksyk u mnie byl jak doszlo do skurczow partych po tym jak przebili mi pecherz plodowy. Parlam 2,5 godziny! Myslalam, ze nie wydole. Dla mnie skurcze rozwierajace szyjke byly niczym w porownaniu z tym bolem. Stwierdzili, ze jak maly bedzie dobrze sie czul to nie beda mu pomagac wyjsc chociaz bym miala przec i przec :/ Ja z kolei licze, ze to sie nie powtorzy :p

browngula kochana nie masz co sie obawiac bolu.My kobietki jestesmy do tego stworzone i sama zobaczysz jakiego powera dostaniesz jak dojdzie co do czego :) Ja tez sie obawialam, a jak przyszedl juz ten piekny dzien to myslalam juz tylko, ze za niedlugo przytule synka :) I caly ten bol odszedl w sina dal jak polozyli mi go na rekach :)

Ewelinka, Bąbelek

mój synek prawie nigdy nie choruje (odpukać) ale jak złapie katar albo kaszel to mamy dwa "magiczne" leki, które stosują znajome lekarki pediatrzy (wypróbowały je na swoich dzieciach więc potwierdzone działanie)

na katar na receptę MUCOFLUID - niby jest to na rozrzedzenie wydzieliny ale po podaniu katar dosłownie znika i czasem kaszel jeżeli ma powiązanie z katarem!!!
na kaszel na receptę CLEMASTINUM na noc - niby na alergię ale rewelacja!!!

kiedyś jak nie znalam tych lekow i pytałam się o inne syropki czy o kropelki na katar to usłyszałam odpowiedz "ale po co synek ma się meczyc??"

synek antybiotyków nie dostaje

kupcie testy bakteryjne, takie paseczki jak te testy ciążowe z allegro. w łatwy sposób sprawdza się czy dziecko ma infekcję wirusową czy bakteryjną. bo nawet angina może być wirusowa i antybiotyk nie jest potrzebny!

mam nadzieje ze pomogłam....

Ja sie bolu przy porodzie jako tako nie obawiam, boje sie, ze cos zlego (odpukac) zacznie sie dziac i polozne nie zareaguja jak trzeba, tego sie najbardziej obawiam. Tutaj ginekolog nie odbiera porodu tylko polozna :/ ginka wolaja dopiero jak cos idzie nie tak i boje sie wlasnie, ze jak przyjdzie co do czego to zawolaja za pozno :/ taka moja paranoja :(
Struss ja Ci oddam moje dolegliwosci, mdlosci i wymioty ZA DARMO, bierz :)

bajka- mi nie chodzi o to ze ktoś pomija mój post, normalne. Ale jak ja od miesiąca pisze i nikt nie zwraca na to uwagi to jest różnica. Odczuwam jakąś ironie w twoim poście czy mi sie wydaję?

Lena
- u mnie parte rewelacja! Jak każda ciąża inna tak i każdy poród inny. Damy rade:tak:
Hm gwiazdeczka- mój poród odbierała położna. Gin przyszedł mnie tylko zszyć.

A powiedzcie mi wy tez nie mozecie spac juz na plecach? Ja mam takie dziwne uczucie jakby cos mnie uciskalo gdy leze na plecach i czuje jakby krew mi gdzies nie doplywala:baffled:

kurczaczek gratuluje etatu dla meza :)

ja jeszcze spie na plecach, ale pamietam ze w poprzedniej ciazy nie moglam ale to bylo pozniej :)

Makao zobacz co przeczytałam na emaluszek odnosnie mojego tyg. ciazy. może pomoże;-)
W tym tygodniu możesz zacząć odczuwać twardnienie i napięcie mięśnia macicy. To prawdopodobnie skurcze Braxtona Hicksa, które przygotowują mięsień do porodu. Skurcze są niebolesne i zazwyczaj trwają około 30 sekund. W czasie kiedy występują, spróbuj zmienić pozycję: położyć się, odpocząć lub wstać i pospacerować. Powinno pomóc. Jeśli skurcze występują często (więcej niż 4 na godzinę), towarzyszy im ból pleców, podbrzusza czy jakiekolwiek upławy pochwowe, skontaktuj się bezzwłocznie ze swoim lekarzem.

ale skurcze BH pojawiaja sie pozniej

Skurcze Braxtona-Hicksa, zwane inaczej nieskoordynowaną czynnością skurczową macicy pojawiają się już po 20. tygodniu ciąży. Nie są one tak silne, jak skurcze porodowe i nie są w stanie wypchnąć dziecka z łona matki. Mięsień macicy "trenuje" w ten sposób do porodu. Skurcze mają za zadanie przystosować macicę do porodu: rozpocząć proces jej skracania i rozwierania.

Aśku niezły sen:rolleyes2::-D
ja to mam taką ochotę na śledzie że masakra wcinam koreczki na kwaśno mniam:-D
szkola13 to jest straszne że są takie kobiety ale nic z tym nie zrobimy ehh:-(
też obawiam się tego że np położne mnie oleją jak ostatnio bardzo chciała bym żeby M zdążył na poród wogóle żeby był w domu bo jeśli będzie w pracy to nawet nie mam jak go powiadomić wiem że on zrobiłby niezłą akcje jak by było coś nie tak:tak: zawsze mam ubaw jak idzie z jakąś reklamacją lub coś w tym stylu taka afera walczy o swoje jak lew haha;-)

mnie często boli brzuch w nocy ale przewracam się na drugi bok i jest ok

No to ja juz w koncu koncze na dzisiaj :)
Maz dzisiaj pracuje do 1 wiec nie bede na niego czekac..
Jutro tez wiec znow sie nie bedziemy prawie widziec.
Milego wieczora :)

gwiazdeczka mi tez w Norwegii odbiera polozna porod :) Ale przemila babka i nie boj sie jak cos sie bedzie dzialo napewno wezwa pomoc. Nie martw sie na zapas!

ewelinka no ja mam nadzieje, ze ten porod bedzie jak u mojej mamy. Dwu godzinny :D

reklama
A i ja zapomniałam że z fisher Price grzechotkę i bony ze zniżkami na zabawki:)
Jak boli brzuch to mi lekarz powiedział żeby łyknąć 2 nospy forte i obserwować co sie dzieje jak jest lepiej to jeszcze magnez i leżeć. I w szpitalu to samo dają. Więc bez różnicy. Teraz jestem mądra ale 3 dni musiałam z własnej głupoty tam siedzieć.

Do góry