reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Hej dziewczynki!!

Gratuluję wszystkim majowych terminów :-D

Dziś strasznie mnie bolały jajniki, podbrzusze i kręgosłup..już myślałam, że coś się dzieje, ale póki co odpukać przeszło. Plamienia żadnego nie ma, więc staram się nie panikować.:szok:

Weekend mi się kończy, jutro przed 5 trzeba podnieść 4 litery, więc już mam depresję z tego powodu :baffled:

Powiedzieliśmy wczoraj teściom o kurdupelku, ale hmm..można by powiedzieć, że reakcja neutralna.:dry:

Przespałam dziś pół dnia, pół przebomblowałam chociaż obiecałam sobie, że dziś poprasuję bo nie wiedzieć czemu kupka czystego prania pod żelazko rośnie w zastraszającym tempie, i czasem się zastanawiam, czy nam sąsiedzi z przynajmniej 2-ch osiedli nie podrzucają swojej czystej garderoby pod naszą nie obecność. No cóż, póki co obcych części ubioru jeszcze nie stwierdziłam, ale kto wie.. no w każdym razie poprasuje już na l4 bo mam fajną wymówkę. ranne wstawanie do pracy :-)

mam nadzieję, że u was niedziela minęła miło i produktywnie. ;-)

ps. wyczytałam dziś takie zdanie. Jak w ciąży "chce się chłopa" czyli ciągnie do seksu to zwiastuje chłopca, jeśli libido spada to na dziewczynkę...HURAAA będzie córunia :laugh2:

reklama
Malusiolka dziwne co pani Ci powiedziala bo beta wychodzi przed testem nawet :)

testy maja czulosc powyzej 25 mIU/ml a z krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG od 5 mIU/ml

Ostatnia edycja:
Malusiolka dziwne co pani Ci powiedziala bo beta wychodzi przed testem nawet :)

testy maja czulosc powyzej 25 mIU/ml a z krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG od 5 mIU/ml
dokładnie, też zdziwiona jestem :happy2: bo znam osoby co w 2 tygodniu wyszła beta :tak:

karmelowa, ja to prasowania nienawidzę. też odkładałam rzeczy do prasowania, aż była taka góra, że moja mama przyjechała i 2 godziny jej zajęło wyprasowanie jej wszystkiego :-p i teraz po prostu suche pranie wkładam normalnie do szafek, a jak ktoś chce coś ubrać, to sobie sam prasuje :-) akurat prasowanie to jedyna rzecz do której mam taki wstręt, że szok :-p

a my teraz must be the music oglądamy, reklamy się skończyły więc lecę dalej oglądać :-)

karmelowa- to mi wrozy na chlopca :d ciagle mi sie chce :p:p:p ale mam przeczucie ze bedzie dziewczynka jakos nie wyobrazam sobie miec chlopaka :d nigdy nawet nie myslalam o tym ze moge miec synka zawsze wiedzialam ze bedzie to dziewczynka :)) zobaczymy :)

aesthete chyba też zacznę tak robić :) już i tak zrezygnowałam z prasowania niektórych rzeczy, chociażby ręczników ale synkowi prasuję wszystko, a z niego jest najwięcej.. zobacze, może pare rzeczy sobie odpuszcze...przeżyje jak raz nie będzie miał majtek wyprasowanych :D a jak tam psinka się miewa?

niuniaa widzę, że też masz jak ja :D Co prawda, jak będzie chłopak nie będę płakać ale bardziej czuję, że będzie córuchna :D Tym bardziej, że wszyscy mówią, że zbrzydłam :dry: gdyby nie to, że to oznaka na dziewczynkę to usłyszelibyście o mnie w wiadomościach, bo parę morderstw by się dokonało :dry: :-D

Dziewczyny, może i tak. U nas beta pokazuje od 4 tygodnia ciąży :) Pewnie sobie myślicie, że ściemniam, ale wiem co mi kobieta mówiła i wierze jej skoro nie mam @ a test pokazuje co innego :) Przy drugiej ciąży beta też dopiero po @ 5 dni pokazywała wynik, a jak robiłam w około 28 dniu cyklu, tak jak teraz to nic nie było ;)

karmelowa-heheh niezle:) ja jakos od malego wiedzialam ze chce miec coreczke :) chociaz w rodzinie od mojego chlopaka to sami chlopcy sie rodza heheh:) a ja niby wyladnialam ale to moj mi mowi heheheh :) ale obydwoje czujemy ze bedzie dziewczynka :D mysle zeby kupic te testy na plodnosc na allegro.pl ale kurcze 120 :d troche drogo :D

Dziewczyny, może i tak. U nas beta pokazuje od 4 tygodnia ciąży :) Pewnie sobie myślicie, że ściemniam, ale wiem co mi kobieta mówiła i wierze jej skoro nie mam @ a test pokazuje co innego :) Przy drugiej ciąży beta też dopiero po @ 5 dni pokazywała wynik, a jak robiłam w około 28 dniu cyklu, tak jak teraz to nic nie było ;)

Kochana, skoro jest fasolinka, to nigdzie nie ucieknie :)
Odczekaj troche, zrób bete i gnaj do gina :)

niuniaa.. też myślałam nad tymi testami, ale jakoś mnie nie przekonują,a że drogie jak piorun to swoją drogą.wolę już coś dla kurdupelka kupić. w pierwszej ciązy lekarz do 8 miesiąca!!!!!!!!!!!!!!!! twierdził, że będzie dziewczynka a ja uparcie tkwiłam w przekonaniu o chłopcu i wyszło na moje :cool2: teraz mam przeczucie o córci to ma tak być i koniec!!
a masz już imię dla dzieciaczka?

reklama
karmelowa, dlatego też idę na betę w niedziele 15-tego :)

ania, mylisz się :) Mojej znajomej beta 2 razy nie wyszła, a jej się @ spóźniała i to długo (nie pamiętam ile), a o ciąży dowiedziała się od ginekologa, bo poszła na badania z myślą, że coś u niej nie tak. Skoro ciąży nie wykryło, to jakieś choróbsko mogłoby być, ale na szczęście okazało się, że to ciąża :D

Do góry