reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
ale jestem zdenerwowana odebrałam wyniki mojej majki i ma podwyższony poziom bilirubiny w moczu na necie przeczytałam ze może to być cos z watraba boje się ze to cos poważnego jutro ide do lekarza z tymi wynikami

Nie martw sie, napewno wszystko będzie okej i daj znač po wizycie koniecznie. Moj brat też miał wysoką bilirubinę ale przy tym jest źółty itp wiěc jak Majce nic więcej nie dolega to na bank wszustko okej;-)
Idę do tesko po migdały i sok jakiś dobry mmmmm;-)

ja się boję do dentysty:zawstydzona/y:

pytanie do mam które już mają pociechy: czy miałyście różne dolegliwości w ciąży np macie chłopca a teraz spodziewacie się dziewczynki i macie inne objawy ciążowe czy tak samo? jest to możliwe że zależnie od płci ciąże przechodzi się inaczej??

Wybaczcie dziewczyny, ale nie nadrobię wszystkiego... Głowa trochę przestała mnie boleć po apapie, pewnie przez te emocje od rana, bo byłam na prenatalnych. Ale było super, info na odpowiednim wątku.

Iwona a nie brała ostatnio jakiegoś antybiotyku, bo to może też być taki jednorazowy wyrzut po kuracji?

Mil_va moje pierwsze, ale teraz w ciąży u mnie sporo dziewczyn z rodziny i znajomych, każda przechodzi inaczej i bez względu na to jak na razie sami chłopcy. Dziś mi koleżanka powiedziała, że ma przeczucie, że u nas będzie dziewczynka, ale na razie to takie zaklinanie rzeczywistości ;)

Aśku Twój agent rozwala mnie na łopatki, będzie łamał serca niewieście :-D

w piątek usg 3d... moze sie uda dojrzec plec maluszkow? jeszcze nic nie wiem, a wy juz wiecie i mi smutno troche... jestem ciekawa kto tam mieszka w brzuszku, tym bardziej ze jest ich dwojka :)

Maja ostatnio chorowala w wakacje ale była leczona bez antybiotyku miała tylko wysoka temperaturę

co do dolegliwości ciążowych to ja inaczej przechodzę ale moja mama mowila ze ona kazda ciaze inaczej przechodzila a same cory miala

ja się boję do dentysty:zawstydzona/y:

pytanie do mam które już mają pociechy: czy miałyście różne dolegliwości w ciąży np macie chłopca a teraz spodziewacie się dziewczynki i macie inne objawy ciążowe czy tak samo? jest to możliwe że zależnie od płci ciąże przechodzi się inaczej??

u mnie jest inaczej - przy Jasku bylo mi niedobrze przez tydzien a teraz wymiotowalam przez 3 tygodnie :)

Ufff oczytałam się :) nie ma mnie tylko w dzień a tyyyyle czytania :) Dzisiaj wykupiłam sobie receptę Asmag forte i Calcium gluconicum do tego kończę już duphaston i cały czas kwas foliowy ...tak mi zrobiłyście smaka na truskawki że z samego rana pobiegłam do biedry i kupiłam, potem do biblioteki po książki. Przy okazji zapisałam się do tego endykrynologa( zapisy są na kwiecień ) wooow ... ale będę coś kombinować :) Dzień jakoś przeleciał to na praniu bo już góra była a dzisiaj wiaterek fajny więc troszke wyschło :) potem maluch brata mnie odwiedził więc robiliśmy frytki, no i... chyba po tych frytkach tak się męczyłam. Myślałam że wyzionę :/ :szok: masowałam, leżałam aż wreszcie 2 nospy i o dziwo pomogło także spokojnie dalej piszę :) ufff nadrobiłam dzisiaj zaległości telefoniczne do starych znajomych ot i tak mija dzień ...mam nadzieje że w nocy przynajmniej będę spała, bo dzisiejsza nie była za ciekawa
a odnośnie truskawek to leżą nie ruszone przez te moje "frytki" poczekają do jutra :-)
makao
to dobrze że dużo czytasz :) ja właśnie dzisiaj wypożyczyłam i będę nadrabiać, abym się wciągneła to już potem znowu będę pochłaniać :) a Twoj synio czyta już sam? Czy pomagasz :)
wiesz to już nie chodzi że tam krzywdę zrobią bo dla mnie to wielka bujda, kota też można wychować pomimo że chodzą swoimi ścieżkami...nie wiem czy to zależy od tej "konkretnej" rasy czy od osoby która daje nacisk :) U nas wie co nie wolno a na co może sobie pozwolić, ma tupecik swój :-) no ale... jest ta obawa z maleństwem tym bardziej że to pierwsze i nasza kotka już ma 6 lat więc zawsze to ona była w centrum :zawstydzona/y:, ale tak jak piszesz te "słowa" rodzinki doprowadzają do szału :p
z książek też skorzystam :) już sobie zapisałam :)
Ptysia ja dużo czytałam o tych kotach , ile kotów tyle opinii :p ale myślę że dobrze też dać swobodę i niech się zaklimatyzuje , obyje się z nową sytuacją...będę się martwić w maju :-)

mi_lva ja też takie chcę marzenia :p a mam do leczenia zębów ojj mam
pampuszek no właśnie o to mi chodzi te odbijanie o brzuch albo delikatne przełażenie heh
Ewelinnnn te badanie to podstawa, Ja też się obawiałam ale wyszło że jestem zdrowa...to jest tak toxoplazmoza bierze się od kocich odchodów , można również się zarazić tak jak pisałaś surowym mięsem jedząc tatara bądz nawet grzebiąc w ogródku bez rękawiczek...koty jak nie wychodzą z domu i nie mają styczności z innymi nie powinny być chore, więc nie ma żadnych obaw...Najgorzej jak zachorujesz podczas ciąży tak jak napisała makao , ale też da się wyleczyć lekami...
aśku no ten Mrówek jest genialny, niech daje przykład innym :))))
Evelina88 witaj :)
brownagula ojjjjj Ja też bym chętnie zjadła taką gęstą grochówę mmmm , a odnośnie pozyczania to tak jest z ludźmi że dużo jest nie słownych :/
Ayran dużo osób właśnie gdzieś wywozi do rodziny na jakiś czas, nasza jest bardzo związana z Nami , innych nie bardzo toleruje :p więc jakoś damy radę , a ten baldachim to nie dla naszej heh... już widzę jak się wspina gruba beczka :D
mallaika czytałam o tym właśnie zanim się wróci z dzidziusiem to trzeba zapoznać zwierzę zapachem :) dokładnie tak samo jest z psami jak z kotami :) one wyczuwają zagrożenie w sensie iż nie są już najważniejsze ;) a tak właśnie nie jest może delikatnie na bok idą ale :)
ewelinka2106 ojj tak sny w ciąży są okropne, te lęki , koszmary i nie wiadomo skąd wogóle :p
struss aż się popłakałam ze śmiechu przez te balony, już wyobrażam sobie moją w akcji jak nastroszona z wielkimi wytrzeszczami ucieka w popłochu hahaha , a odnośnie tych pieluch z zapachem dzieci to co jest takiego że one tak działają :) ojjjj mizeria mniam :) a z tą online apteką super sprawa ( sama muszę zobaczyć w swoim mieście )

ZOSIUSAMOSIU wyczytałam, że luksus Corfamedu przypadł tobie ;-) w gabinetach do badań są jeszcze podłogi podgrzewane ;-) tam przynajmniej wiedziałam za co płacę ;-) obecnie u mnie prenatalne 400zł! a komfort gabinetu, sprzęt ... dużo poniżej tego co miałam 7 lat temu w Corfamedzie ;-)

wieczór kryzysowy :dry: źle się czuję i tyle :dry: Mrówka położyłam spać o 19 :-D i padł ze swoim misiaczkiem pod pachą ;-)

ślubny na koszu, zaraz wróci ... nie chce mi się nic robić :blink: jakiś gorszy dzień :sorry2: do tego brzuch mnie bolał jak do przedszkola leciałam :blink: byłam w aptece, kupiłam apap w granulacie (bo się skończył) i nospę ...

reklama
Do góry