reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

nadzieja bardzo Ci dziękuję!!!!!:-D mogę więc spać spokojnie! :)

na obiad robię bitki z ziemniakami i ogórkiem kiszonym a z wczoraj mam krem z brokułów z grzankami. U nas to bardziej obiadokolacja, bo M. je jak wraca z praca, synek zjada w przedszkolu a ja w ciągu dnia nie mam apetytu.

reklama
Witam :) ja się już troszkę lepiej czuję :) Jestem strasznie zmęczona bo wybraliśmy się dzisiaj do Ikei, a tam jak zwykle zatrzęsienie ludzi, po prostu drażnią mnie już tak wielkie sklepy... ;) zaraz muszę poszukać jakiegoś przepisu bo mam ochotę na szarlotkę...mniammm :)

ufff dziewczyny nie nadrobię wszystkich Waszych wpisów. Co do zwierzaków, to my mamy psa, labradora i też nie wiem jak będzie z dzieckiem, ale co tam... :) on jest niemożliwy, chcesz go pogłaskać to on po tobie skacze, więc mało go głaskamy. Może to złudne, ale boimy się, że on nas przewróci.
A co do obiadów to ja dziś krokieciki z barszczykiem czerwonym. Moje ulubione danie w ciąży :)
jak mija Wam dzień?? :)
witam nowe majóweczki
aaaa jeśli chodzi o piersi, to mnie też jakoś tak na początku skoczyły, a teraz jakoś jeszcze nie muszę myśleć o kupnie nowych biustonoszy, ale to może kwestia czasu?? :)

My też mamy psa i jest on prawdziwym szatanem ;-). Doszłam do wniosku, że wezmę go na tresurę, choć jest dobrym i grzecznym psem, ale przy dziecku wolę mieć nad nim większą kontrolę. Niestety taka tresura ma swoją cenę i jak na razie udało mi się znaleźć za ok. 450 zł. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Co do jedzonka to odkąd jestem w ciąży mogłabym jeść barszcz z uszkami lub krokietem codziennie!

A co do piersi to mnie troszkę urosły i tu pojawia się problem, bo mam rozmiar D i nie potrzebuję większych ;-).

Mnie dzień mija nudno i smutno, bo siedzę sama w domu i mam lenia, więc nic nie zrobiłam plus mąż mnie wkurza i chce mi się płakać :-(.
Mam nadzieję, że Wasz dzień był lepszy od mojego :-).

witam wieczorową porą:-) wróciliśmy z zakupów ja nie wiem ledwie dno wózka zakryte al tyle pieniędzy idzie na to jedzenie:baffled: zaraz ide oglądać dr housa:-D
miłego wieczorku

Pewnie, żadna tajemnica. Firma zajmuje się produkcją osłon okiennych, czyli rolet, żaluzji, plisse i innych "bajerów" na okna. Produkcję mamy w Świeciu, a salony sprzedaży detalicznej mam w Gdańsku (2 punkty) i jeden w Toruniu.
A czemu boisz się zatrudniać pracowników? Czym zajmuje się Twoja firma?
wow, to super :) ja będę chciała rolety czyli mogę uderzać do Ciebie? :D
moja firma zajmuje się pośrednictwem finansowym :) i chciałabym zatrudnić kilku doradców, ale wiesz, przynajmniej jedno auto służbowe bym musiała na początek kupić :p i większe biuro wynająć i może po macierzyńskim się tym zajmę :p tylko boję się tych kosztów związanych z pracownikami... że ja zatrudnię a ktoś będzie się obijać :p

witam wieczorową porą:-) wróciliśmy z zakupów ja nie wiem ledwie dno wózka zakryte al tyle pieniędzy idzie na to jedzenie:baffled: zaraz ide oglądać dr housa:-D
miłego wieczorku
no dokładnie, my ostatnio też na zakupach byliśmy, parę rzeczy kupionych a 200zł poszło :/ i gdzie to jest? :p

idę sprzątać dalej, bo dzisiaj z M pucujemy mieszkanie ;)

miłego wieczoru :)

Witam po kilku dniach nieobecnosci, widze ze dalej brak Straciatelli?
U nas leci od pt pobolewa mnie podbrzusze, dzis mialam mega duzo wydzieliny od dawna tak sie nie dzialo... mam troche stresow i nerwow za soba, chce juz isc na swoje bo temat dityczy sie wpierdzielania tesciowejw wychowywanie mojego dziecka mam juz tego serdecznie dosc a nawet nie zapytaja jak si czuje ah szkoda gadac;/ maz tez troche wczoraj mnie zawiodl;/ glowa czasami mnie dopala np wczoraj myslalam ze wykorkuje, heftanie jest dalej, jedyny plus ze nie tyje poki co..wiec u mnie nie ma na razie jakos kolorowo...
Chcialabym Wam odpisac kazdej z osobna ale nie jestem w stanie...
Lotos 3 mam kciuki by nie bolalo za mocno...
Kotka 3 mam kciuki...odpowczywaj

witam :)
doczytałam ufff...

relacja z prenatalnych w odpowiednim wątku.

u mnie dzisiaj BYŁA pomidorówka z ryżem a na drugie BYŁY ruskie pierogi od mamusi posypane cebulką i skwareczkami! oczywiście już nie ma śladu po obiedzie:-D
ja to mam ochotę na barszczyk czerwony, mmmmm ten zapach, i zaraz idę zrobić to się rozgrzeję:happy2:

skończyła mi się umowa w plusie i poszłam odnowić i mam nowy telefonik. także zabawka na następne kilka dni jest, bo zanim poustawiam wszystko po swojemu to troszkę minie;-)
a dzisiaj to na zmianę wpatruję się w zdjęcia z usg i grzebię w telefonie :-D

Pampuszek u mojego świnki, maleńkie prosiaczki, krówki, byczki, cielaczki (najmłodszy jest z piątku z rana) :biggrin2: przyszła teściowa robi i śmietanę, i masło i ser i na targowisko jeździ, albo ludzie do domu przyjeżdżają. ogólnie ma stałych klientów i jak podjeżdża na targ to już kolejka czeka, także rzadko się zdarza żeby jej coś zostało :D

Martynia ja mam świetny przepis na jabłecznik, ale nie wiem w którym zeszycie z przepisami jest, jak znajdę to wrzucę do wątku kulinarnego:blink:

ta sesja zdjęciowa sama słodycz, ale zdjęcie tych stópek, i rozstawionych paluszków genialne! my raczej nie porwiemy się na taki profesjonalizm, raczej sami będziemy coś pstrykać, albo razem z siostra mojego bo mamy 2 dni różnicy w terminach porodu. jak będzie chłopczyk to u mnie, bo mam w pokoju niebieskie ściany, a jak dziewczynka to u mojego, bo on ma ściany w kolorze czerwonego wina :D

Ostatnia edycja:
Jestem w 14 tygodniu, termin mam wstępnie na 19.05. Jeszcze nie znamy płci, ale liczę na to, że wkrótce się dowiemy. Niedawno mieliśmy badania prenatalne i wiemy, że z dzidziusiem jest wszystko dobrze :-).
Cześć. To tak jak ja, tez mam termin na 19.05:) i tez nie wiem co będzie aczkolwiek pani doktor składnia się ku chłopakowi:) Wy tak o tym wyrywaniu zębów piszecie, ja myślałam że uda mi się przejść przez ciąże bez wizyty a niestety mam kiepskie zęby i właśnie mi ukruszył się ząb:( nieszczęsna 6 leczona chyba już milion razy. Zachciało mi się Haribo:( nie wygląda zaciekawie i nie wiem czy się da jeszcze uratować. Dopiero co miesiąc temu mi się złamała 4 - po prostu tragedia. Dentystka wita mnie już słowami - co znowu?:) Ja mam yorka i tez nie wiem jak zareaguje. na razie dzieci go przerażają przynajmniej takie przemieszczające się i wydające dźwięki:) Mniejsze go nie interesują, chyba że ich wózki, bo uwielbia nimi jeździ. Jak chodziłam na spacery ze siostrzenicą to ludzie mieli ubaw bo młoda szla obok wózka a pies siedział sobie zadowolony na jej miejscu :D

wow, to super :) ja będę chciała rolety czyli mogę uderzać do Ciebie? :D
moja firma zajmuje się pośrednictwem finansowym :) i chciałabym zatrudnić kilku doradców, ale wiesz, przynajmniej jedno auto służbowe bym musiała na początek kupić :p i większe biuro wynająć i może po macierzyńskim się tym zajmę :p tylko boję się tych kosztów związanych z pracownikami... że ja zatrudnię a ktoś będzie się obijać :p

Pewnie, jak tylko będziesz potrzebowała jakichkolwiek rolet, to śmiało do mnie uderzaj. Robimy nawet nadruki na roletach, także dzidzi można nadrukować na rolecie co tylko nam się będzie podobać :tak: Tutaj nasza strona, a raczej sklep internetowy Sklep internetowy , choć tam i tak wszystkiego nie ma, bo nasza oferta jest znacznie szersza :-)

Co do zatrudniania ludzi, to doskonale Ciebie rozumiem, bo dajemy miejsca pracy ludziom, a oni przychodzą do pracy aby tylko "odbębnić" godziny i zrobić absolutne minimum. Ale są różne sposoby motywacji pracowników, jakby co służę radą i pomocą :-)

reklama
oj tak "nagadałyście" o tych dentystach że chyba muszę się wybrać na jakiś przegląd bo słyszałam że jak się nie zadba w ciąży o zęby to później nie ma już o co dbać

Do góry