reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
Dziewczyny, jak opisałybyście pierwsze ruchy? Już drugi raz czuję coś dziwnego, jakby takie jeżdżenie od wewnątrz, jakby się coś w jelitach działo, ale nie mam pojęcia czy to TO... To uczucie jest umiejscowione tak w połowie drogi pomiędzy pępkiem a wzgórkiem...

Witam forumowiczki jestem nowa uzytkowniczka na 16 maja mam termin:happy2: pierwsze USG mam we wtorek mamy nadzieje ze poznamy plec dziecka. bo to bedzie juz 16 tydzien praktycznie. pozdrawiamy

pysia ja nie wiem, czy to to jest TO, ale ja mam bulgotanie :-) No i nie w żołądku.
Zeberka, witaj! Pierwsze usg teraz? Tak późno się dowiedziałaś o ciąży?

Hello

u mnie wlasnie kuchenne rewolucje

a czuje się dzisiaj fatalnie od rana mnie meczyla biegunka teraz znowu mam problem z bolem brzucha już nie wyrabiam z tym bolem a nie chce jechać na pogotowie wiem ze to raczej nie jest od fasolki tylko jelita

Witam nowe majowki

Czesc dziewczyny. Ja wlasnie odpoczywam po kolejnym meczacym dniu. Jutro mam wizyte u gina, daje tej pani druga szanse, bo za pierwszym razem nie wywarla na mnie zbyt dobrego wrazenia i zobaczymy :) usg raczej nie bedzie, bo jak bylam ostatnio, to tez mi nie zrobila :( a najlepsze jest to, ze sie okazalo, ze moja kolezanka chodzi do lekarza w tym samym miejscu (luxmed) i ma usg na kazdej wizycie, no porazka, ze ja zawsze musze zle trafic. Nawet mysle czy sie nie zapisac do tego pana, ale wolne terminy dopiero pod koniec stycznia. Skomplikowane to wszystko :(
Tak jak rano pisalam plecy mnie bola codziennie okropnie, wiec rozumiem dziewczyny, ktore maja ten sam problem.

A wiec tak mam 25 lat i to moja pierwsza ciaza. Wczesniej zadnych poronien ani nic z tych rzeczy. O Ciazy dowiedzielismy sie szybciutko nawet moj facet wczesniej juz czul instynktownie ze jestem w cizy bo bylam bardzo zmeczona i zasugerowal ten stan. Test robilismy tydzien po spoznionym okresie wiec szybciutko. Niestety mialam duze problemy z dostaniem sie do lekarza poniewaz w moim miescie dawali mi termin po 3 tygodniach a nawet w grudniu. U niego w miescie nie chcieli mnie przyjac do ginekologa bo nie mam ubezpieczenia mimo ze kobieta w ciazy jest objeta opieka i chodzilam 2 tygodnie zeby mnie przyjeli po czym pisalam do NFZ ze skarga. przyjeli mnie laskawie i po pierwszej wizycie odrazu dala mi skierowanie na badanie i dzwonic na wizyte usg gdzie wolny termin dopiero teraz jest. Do tego lekarka jest strasznie wredna i ciagle mnie straszy z ubezpieczeniem poprostu witki opadaja.

Jestem ze swoim partnerem poltora roku i od poczatku kochalismy sie bez zabezpieczenia jakos czulismy ze to to. wczesniej bylam w zwiazku 8 letnim i zarzekalam sie ze dzieci nie bede miala odpowiedni facet zmieia wszystko

reklama
Iwona odpoczywaj i pij duzo wody! Nawet jak Ci sie nie chce to pij, najgorsze co to odwodnienie organizmu!

Magda jak Ci lekarz nie spasuje to zmieniaj od razu po co masz sobie glowe zawracac, ze ktos kogo nie lubisz czy tam Ci do gustu nie przypadl ma Ci ciaze prowadzic! Wspolczuje bolu plecow, moze apap cos pomoze jesli oczywiscie mozesz brac?

Zeberka ja tez mam 25 i to moj pierwszy dzidzius :) przed moim mezem tez myslalam, ze chyba jednak dzieci nie dla mnie, a pozniej jak mnie naszlooo, tylko trzeba bylo szkole skonczyc i stala prace znalezc, jak juz to odchaczylam to zaszlam :) a moze prywatnie idz do lekarza?

Do góry