reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam z rana ! Ostatnio śpię do późnych godzin :) dzisiaj juz bardziej pozytywne myślenie i tego sie trzymAmy.
Ktoś wspomniał o fasolce i przez was juz dzwoniłam do babci czy ma słoik na czarna godzinę :D
W tym roku rownież spędzamy pierwsze święta juz jako małżeństwo i w nowym mieszkaniu, trochę mi przykro, bo chciałabym uczestniczyć w przygotowaniu, a tu pewnie nic z tego, trzeba leżeć. Najgorsze dla mnie oddać M przyjemność kupowania choinki i bombek !:(

Witam nowa majoweczke, cieszę sie, ze pomimo przeciwności udało Wam sie :* trzymam kciuki!

Tyle produkujecie, ze juz zapomniałam komu miałam odpisać:)
Miłego dnia ciężarówki :d

reklama
Witam Was wszystkie :-). Z tego co widzę to wątek jak najbardziej żyje, więc jak najbardziej bym się przyłączyła, aby dzień już nie był taki nudny Pzdr serdecznie

Hmmm nawet nie wiem od czego zacząć :) Mam 30 lat i jestem w pierwszej ciąży... pełna obaw i oczywiście zielna jak mały bucik ;-)Jak widać poniżej w 15 tyg ...jak na razie wyniki są dobre, aczkolwiek od ponad 2 miesięcy borykam się ze skurczami (niby jest wszystko ok) no ale... Nie mam żadnych nudności ani wymiotów (tyle dobrze :-) ) Cierpię na bezsenność :-( i oczywiście burza hormonów buzuje jak nie wiem co :-) Jestem już na zwolnieniu, więc obijam się po mieszkaniu i szukam sobie zajęcia ( niestety pracoholizm mam we krwi i ciężko tak nagle usiąść w miejscu)
Jak na razie tyle co mi przychodzi do głowy pzdr ciepło ;-)

ufff...!!! dziewczyny w końcu zdołałam nadrobić Waszer posty!
Pines - witam i 3mam kciuki, po tym co przeszliście teraz może być już tylko dobrze ::)
Diabliczka - witam :)

dziewczyny pisałyście o chustach i po tym co pisała ivon89 doszłam do wniosku, że ja chusty nie będę używać, jak mogę tym zrobić krzywdę dziecku, to lepiej nie, a z drugiej strony, jeśli ktoś dałby mi lekcję wiązania chusty byłabym spkojniejsza. W moim otoczeniu jednak żadna koleżanka jej nie używała.
Co do snu, to ja też się męczę zanim zasnę. Przekręcam się z boku na bok, a w nocy jak muszę wstać siusiu to burczy mi w brzuchu i wtedy mam pod ręką banana, albo jogurt. Jak mus to mus...
Mi wczoraj na usg też wyszło, że dzidzia nisko leży, to pewnie dlatego też co chwilę muszę lecieć siku.
A obiad? Ochotę mi straszną zrobiłyście na spaghetti, ale dzidzia nie toleruje pomidorów i mięsa mielonego, więc dam sobie spokój, będzie wczorajsza zalewajka :)

Witam Nowe i "Stare" Majoweczki!

Ja juz po wizycie, wszystko ok, dzidzi rosnie, wiecej zaraz napisze w odpowiednim watku.

Dzis sie melduje z domu. Pani w szpitalu powiadomila mnie, ze jak mam badania ciazowe, wizyty, usg itd pracodawca ma obowiazek dac mi dzien wolny, platny. Czemu wiec nie skorzystac? Pomyslalam sobie, zadzwonilam do pracy no i mam wolne. Troche tam pogadala, ze tyle roboty itd.. poradza sobie napewno, wcale nie jest az tyle do zrobienia po postu angielskie pracowanie jest rozne od polskiego czy portugalskiego czy jakiego innego.

Wczoraj kiepsko spalam, az dziwne ale dzis sie czuje w miare ok, wiec jak wrocilam ze szpitala to posprzatalam troche, a teraz sie zastanawiam co zrobic z reszta niespodziewanego dnia wolnego. Moze spacer? Jest zimno ale slonecznie..

Mialam odpisac cos kazdej z osobna ale mi sie zapomnialo co chcialam powiedziec. Wy tez tak macie? Ja przed ciaza bylam zorganizowana, pamiec niezawodna, wszystko poukladane, a teraz musze na kartce zapisywac co mam zrobic bo inaczej zapomne :zawstydzona/y:

A Wy co dzis porabiacie ciekawego?

BAJKA ja z kolei nie mogę patrzeć na jogurt czy mleko ;) a kiedys piłam litrami. no ale organizm może ma go chwilowo za dużo:)

DIABLICZKA witaj ja też od dzis nową majóweczką zostałam:)

Dziewczynki mam głupie pytanie. gdzie wkliłyście suwaczek? w telefonie mam ograniczony dostęp:/ albo nie kumam ;)

Ja też nie mogę się doczekać zapachu choinki w mieszkaniu i pierniczków ale się rozmarzyłam ;-)
Ja dzisiaj się wreszcie wyspałam i nie miałam nawet koszmarów. Mam mnóstwo dzisiaj energii już posprzątałam łącznie z myciem podług, upiekłam mufinki i ugotowałam na obiad kwaśnice tylko osobno ziemniaki ugotuje ale to jak M wróci z pracy:)
A po południu lecę do koleżanki na ploty a co nie będe siedziała w domu ciągle:)
A jak będę wracać to może zajadę pooglądać ubranka do tesco:)

Bąbelku nie stresuj się bo to najgorsza z możliywych rzeczy dla dzieciątka. Super, że masz swoją 3 latkę i na pewno jakoś Cię rozładuje. I staraj się też dużo spać to pomaga uspokoić organizm. Poproś babcię lub inną osobę aby zajęła się małą i pomyśl o sobie - o Was. Bedzie dobrze:*
Mam nadzieję, że skurcze ustały?

PAT&MAM rozumiem, że musisz leżeć. Czy to ze względu na stratę maleństwa czy coś się dzieje?
Nie martw sie, mąż kupi choinke pierwszą i ostatnią później Ty będziesz rządzić ;) niech sobie poużywa;)

reklama
No w końcu mam porę lunchu :)
I jutro pracuję tylko do 11, a drugą połowę dnia mam wolną, bo przysługuje mi na wizytę :) Ale to tylko zwykła kontrolna bez usg.
Tak więc jutro wcześniej zacznę weekend :D

Karoli współczuję, że Cie tak długo te mdłości męczą :(

Aśku wyczytałam, że pizze robisz :) Masz może jakiś dobry przepis na ciasto? Bo co zrobię to ciasto nie wychodzi mi takie jakbym chciała :/

makao jak już mowa o podkładach to próbowałaś może CC z Max Factor? Jak dla mnie przebija wszystkie BB jakie próbowałam :)

pines u mnie wiedzą już wszyscy z rodziny i znajomych :) Zaczęłam mówić koło 12 tyg, a teraz już 16 się zaczyna :)

Bąbelek kochana postaraj się nie stresować ze względu na maluszka :*

diabliczka dołączaj :) witamy :D fajny avatarek koło suwaczka :D

gwiazdeczka ciesze sie, ze po wizycie wszystko dobrze i maluszek ma sie dobrze :) A co wolnego to nalezy sie nam! Mi w pracy od razu powiedzieli, ze jak tylko mam wizyte to przysluguje mi pol dnia wolnego :) A w zasadzie wieksza polowa, bo przerwe odliczaja :D

Do góry