reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam sie i ja ;)
Podczytalam troche na przerwie w pracy. Jeszcze niecałe 2 godzinki i do domku.
Ciągle mam więcej energii ale to lepiej niż byc ospalym.
Mnie dzis naszlo na frytki :crazy:
Nie przyznam sie mężowi bo sam by zjadł ale ja nie moge bo dla dzidziusia nie dobre ;)

Sluz mam bialy co do pytania ale bez szału czasem czuje mokro a czasem normalnie.

reklama
Właśnie o jednej dziewczyny z innego forum co znamy się już z 4 lata dostałam jakby patelnia w łeb, że ja mając zaburzenia lękow z dperesja nie powinnam zachodzić w ciążę:-(

hallo;)
stazi, kurcze ja bym nie dała rady z tym twoim chopkiem.. no masakra poprostu.. jeśli mogę wiedzieć to ile ma lat twój mąż?
perełka, kochana musisz iść porozmawiać z tą lekarka bo napewno sa jekieś tabletki które można w ciązy brać co nie zaszkodzą dzidziusiowi.. gorszy jest twój stres i nerwy niż leki..
przepraszam ale nie pamiętam ktora z was co pisała...
aleee narobiłyście mi smaka.. tylko nie na pizze nie na frytki.. jutro na obiad poprosiłam M żeby zrobił gulasz i kluski śląskie.. mmmmmmm.. pychotka;)

Właśnie o jednej dziewczyny z innego forum co znamy się już z 4 lata dostałam jakby patelnia w łeb, że ja mając zaburzenia lękow z dperesja nie powinnam zachodzić w ciążę:-(

Zaburzenia lękOWE ma 1/10 osób i leczy się je nie tylko farmakologicznie, ale też przecież przez psychoterapię, więc nie rozumiem dlaczego miałabyś się nie starać o dziecko? Nie każde zaburzenie jest genetycznie uwarunkowane, więc dziedziczne. A co na to wszystko Twój lekarz?

ania// miałam dzisiaj się przejść ale mojej mamy jeszcze nie ma czekam na nią chyba żadnych leków nie ma co można brac, ale niby kobiety stosują i jest ok.
Ta dziewczyna mi z forum pize że ona nie wie co to sa zaburzenia lękowe więc jej życze żeby nigdy tego nie dostrzegła ile ja razy przez to z początku byłam na pogotowiu i co przeszłam

Stazi a ja właśnie w ogóle bym nie wychodziła...toć to też Twój dom dlaczego masz iść im na rękę i uciekać jak tchórz?? Jesteś w ciązy, masz prawo posiedzieć w domu, a twój meżulek nie ma nawet najmniejszego przywileju, aby wyrzucać Cę z domu. Kochana, nie możesz się ta denerwować, bo naprawdę stres się na dziecku odbija!!

karmelowa co do ginekologa jeszcze nie rozmawiałam z nim na ten temat moja psychiatra nie wie o ciąży tyle, że mówiła że by przerwać branie tabletek wiec przerwałam i musze isc z nia porozmawiać.
CO do psychoterapeuty trzeba też na dobrego trafic co u nas jest ciężko bynajmniej na NFZ a prywatnie to ceny sa okropne co tydzień 100 zl to wychodzi 400 zl miesięcznie a jak nie pomoże to pieniądze ida w błoto za przeproszeniem.

stazi, karmelowa ma rację. Nie musisz wychodzić z domu. Ja na Twoim miejscu zostałabym i traktowałabym te dziewczyny jak powietrze (tak jakby ich w ogóle u Ciebie nie było). Sorki Kochana, ale dla mnie Twój mąż zachowuje się jak gówniarz, który nie dorósł do małżeństwa, a tym bardziej do zostania ojcem. Postaw mu ultimatum.

perelka, a możesz napisać dlaczego luteinę bierzesz? Masz plamienia? Pytam, bo w drugiej ciąży do 20-go tygodnia brałam, bo plamiłam i przepisał mi 2 razy dziennie dopochwowo ;/ Musisz koniecznie pogadać z psychiatrą swoim i ginekologiem skoro masz problemy. Na pewno jakieś tabletki znajda dla Ciebie aby były bezpieczne dla Twojego maleństwa. Trzymam mocno &&&& :*

Malusiolka ja biorę ze względu na obumarcie poprzedniej ciąży i też teraz we fazie lutealnej miałam trochę krwi albo to zagnieżdżenie ale tez nizszy progesteron mogł być wiec lepiej brac niż ryzykować ;-)

reklama
perełka, a ta dziewczyna na forum co napisała.. to takimi ludzmi nie można się przejmować.. nie przeżyła to niech sie nie udziela hehe;) i to jeszcze w tak głupim kontekscie.. dbaj o siebie nie myśl za dużo o problmach chociaż wiem że to nie łatwe;**
dobrze że bierzesz luteinę lepiej tak niż miało by sie powtórzyc;) ja w poprzedniej ciąży też dostałam bo po 2 poronieniach to zaraz dufasthon (jakoś tak to się pisze;)
przepisał.. i coreczke mam;)

Ostatnia edycja:
Do góry