reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam mamuśki;)

kurcze 2 dni mnie nie było.. a tu tyle napisane hehe;) musze was nadrobić ale to póżniej..;) roboty tyle się nagle zrobiło że po prostu nie wyrabiam czasowo... jakaś werwa mmi się załączyła..;) samopoczucie wporządku więc dajemy rade;)
odezwę się wieczorkiem..;*
buziaki

reklama
Dziewczyny, nie możecie się aż tak stresować. Jesteście w ciąży, bo testy Wam wyszły, betka i lekarz potwierdził. Powinnyście się cieszyć, a nie na zapas martwić. Wiem, że mi łatwo pisać, bo nigdy nie straciłam dzidziusia, ale po co Wam kolejne problemy. Jeżeli którąś z Was bolał brzuch, a teraz nie boli, to jest dobrze. Powinnyście się z tego cieszyć. Ja w drugiej ciąży nie odczuwałam żadnego bólu brzucha, tylko w połowie ciąży zaczęło mnie boleć w pachwinach. A co do mdłości,to nie wszystkie mają. Trzymam kciuki za Wasze fasolki &&&&&& Mam nadzieje, że niedługo będę mogła oficjalnie do Was dołączyć :)

Zaśmiecę trochę forum ale nie mogę inaczej wkleić przepisu ;-(.

Przepis na pizze.

Składniki:
Ciasto (jeden placek)
2 niepełne szklanki mąki
Troszkę więcej jak pół szklanki letniej wody ( ale nie ¾)
0,5 cm paseczek z kostki drożdży ( krótszej strony)
4 łyżki oleju
Szczypta soli
Pół łyżeczki cukru

Sos pomidorowy, składniki wg. Uznania.
Drożdże zasypujemy cukrem i czekamy około 10 minut aż drożdże „ruszą” ( połączą się). Drożdże zalewamy wodą dobrze mieszamy i odstawiamy na około 20-30 minut (powinny się spienić).
Do dużej miski wsypujemy mąkę, olej, sól następnie wlewamy wodę z drożdżami, rozmieszać łyżką i zacząć wydniatać ciasto ( jeśli ciasto jest zbyt lepkie podsypujemy mąką, lecz nie za dużo by niestraciło puszczystiści). Wyrabiamy ciasto aż przestanie siękleić. Dobrze wyrobione ciasto zostawiamy w misce przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Blat posypać mąką rozwałkować okrągły placek. Nagrzać piekarnik do 220-250 stopni, blachę posmarować trochę olejem, wyłożycz placek, sos pomidorowy i składniki. Piec w piekarniku 10-15 minut (pilnować żeby ciasto niebyło za chrupkie). Jak się lekko zarumienia boki i pizza będzie się ruszać (bulgotać) to znak że jest gotowa.

Smacznego !!!

Kurczaczek_k a jak gruba wychodzi ta pizza? bo ja probuje roznych przepisow na pizze i nie umie zrobic takiej by byla w miare cienka jak w pizzeri tylko wychodzi mi taki grubas wsciekly - a takiej nie lubie;/ mozesz dac linka do przykladowej pizzy jaka wychodzi z Twojego przepisu mniej wiecej??

ale wy tu kusicie :D przed chwila zjadlam paczka ale mam ochote na wiecej:-D

Dziewczyny co do objawow to sprawa bardzo indywidualna. Niektore dziewczyny maja je na poczatku ciazy, u niektorych pojawiaja sie pozniej, a sa tez takie, ktore pierwsze tygodnie przechodza bez zadnych objawow.
Nie mozemy martwic sie na zapas;-)
Poki nic zlego sie nie dzieje nasze maluszki maja sie dobrze:tak:

witam

Dziewczyny chyba moje zaburzenia lękowe łącznie z depresją wracaja i sądze, że te objawy sa nasilone tez przez to a ja nie mgoę stosować tabletek depresyjnych w ciąży jedynie w wyjątkowych przypadkach. Nie daje sobie rady myśle o najgorszym wczóraj serce mi zaczęło szybko walic myślałam, że wyskoczy nad ranem znów brzuch sie odezwał. Przejde się do mojego lekarza , ale ona mówiła ze nie bede brała tabletek muze sie spytac jakie sa to sytuacje wyjatkowe bo ciągłe napięcie bóle nie wiem czy tez pomagaja w rozwoju ciąży :-:)-(

stazi współczuje kurcze wie, że w ciąży jesteś a dodatkowo cie denerwuje:wściekła/y:

niuniaa mnie zawsze szybko odrastaja koleżanka mi kiedyś mówila , że to efekt moze byc wysokiego testosteronu ale tutaj sa jeszcze inne objawy.

malusiolka ja miałam kremowy biały ale biorę lutke więc ciężko odróżnic, trzymam kciuki za pozytywny test :)

Straciatella zjadłabym z miła chęcia tylko nie wiem czy mój brzuch by wytrzymał :(

szkoła ja robiłam ostatnio ucierane z malinami :)

Perełka najlepiej skonsultować to z lekarzem bo nie wiem czy taki ciągły stres i lęk nie jest gorszy...
ja dzisiaj miałam straszny sen, aż nie chcę o nim myśleć, te wszystkie nasze obawy to na pewno biorą się z ciągłego myślenia, analizowania... no cóż, ale takie już jesteśmy :blink:

reklama
perelka, dzięki :* Mam nadzieje, ze jednak fasolka. Coraz więcej śluzu i czuje ciągle mokro. Nawet nie mogę zjeść moich ulubionych krokietów z pieczarkami, z cebulką, z jajeczkiem i serem. Odpycha mnie :szok: A o pizzy to już nawet nie mogę pomyśleć, bo mnie od razu mdli (a przecież ostatnio miałam na nią ochotę i z apetytem jadłam). Musi coś w tym być. W niedziele przed jazdą zajadę na betę i po 2h po jeździe mam nadzieje, że wyniki będą, a później do Wesołego Miasteczka:D Przyjechał do nas w tym tygodniu i trzeba skorzystać. Idę do niego od 2 lat i jakoś dojść nie mogę :p

Martynka, od Waszego stresu ciśnienie wzrasta. Ja zawsze jak chodziłam na kontrolę do mojego ginekologa, to ciśnienie miałam ponad 160.. ;/ Kazał się nie denerwować, bo podniesione ciśnienie źle na dzidzie wpływa.

Ostatnia edycja:
Do góry