reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Ivon trzymam kciuki, bedzie dobrze

Sebata ja jestem umowiona z fryzjerem na 24 grudnia i pojde, trzeba jakos wygladac

Brandy jak Ci wyszla babka? Smacznego

Co do bezsennosci, ja zasypiam bez problemu. Padam juz o 21 i spie budze sie tylko na siku ale wstaje zalatwiam sie i zasypiam bez problemu. Najchetniej to bym zapadla w sen zimowy taki sie spioch zrobilam.

Wspolczuje Wam tych migren. Sprobujcie zrobic oklady naprzemian ciepla i zimna chustka, podobno pomaga i pijcie duuuzo wody.

Ja jeszcze 10 minut w pracy i do domku, zjesc, poprzytulac sie z mezem i do spania. Dzis mam normalnie jakiegos dola, caly dzien mi tak smutno, najchetniej bym sobie poplakala. Dobrze, ze jestem w pracy i jakos mi zlecial ten dzien. Oby jutro bylo lepiej, ah te hormony.

Milego wieczorku Mamusie!

reklama
Sebata ja nie farbuję, ale przed ciążą też nie farbowałam ;-)

Karoli wklejaj zdjęcia na forum jak znajdziesz, ja też bardzo chętnie pooglądam :tak:

Struss, dziwna sprawa, dziwne te normy Ci podali... Moje są zupełnie inne... Może w tym laboratorium co Ty robiłaś mają jakieś inne, swoje własne? To by wyjaśniało sprawę... Tak czy inaczej planujesz powtórzyć badanie?
W necie szukałam i wszędzie potwierdzają się normy podane przez mojego lekarza... :confused: Pierwsza lepsza strona: Endokrynolog Warszawa | Piotr Miśkiewicz » Blog Archive » Tarczyca a ciąża: diagnostyka

Myślicie że takiego oscypka kupionego w sklepie w hermetycznym opakowaniu to można też zjeść?? Skusiałam się już kilka razy, uwielbiam oscypki grillowane... :zawstydzona/y: A ostatnio doczytałam że też nie piszą z jakeigo mleka są robione, pisze tylko że z krowiego... :baffled:

KPe007 mnie pomaga jako tako activia lub szklanka przegotowanego gorącego mleka rano na czczo... Ostatnio z kolei zjadłam do obiadu surówkę z selera i orzechów, podziałało jeszcze szybciej...

Te normy podało mi jedno laboratorium w którym ja robiłam TSH, kolejne laboratorium w którym robiła moja koleżanka i juz urodziła zdrowego chłopca mimo że miała wyższy winik TSH niż ja i jej lekarz tez nie kazał nic brać bo mieściała się w tych normach, potwierdził to mój rodzinny lekarz, 2 ginekologów, oraz dziś obcy ginekolog który robił mi prenatalne-więc ja nic nie będę brac na tą tarczycę. Jeżlei tylu lekarzy mi mówi że jest okej to zostawię to w spokoju, mimo tego że czytałam te opracowania endokrynologów że norma jest do 2,5:-)

Annad a co z tymi krewetkami na maśle czosnkowym? Ja uwielbiam i nic mi nie wiadomo, żeby były zabronione.

Dzisiaj byłam u koleżanki jeszcze z liceum, która ma dwóch synków - jeden skończył dwa latka, a drugi 4 miesiące (jest z 29 maja :happy:). Bardzo się ucieszyła, że jestem w ciąży, bo będę miała więcej czasu, żeby się spotkać i w ogóle dzieci też w podobnym wieku będą. Bardzo fajnie było, przy okazji podjechałam do babci na cmentarz i tak dzień mi zleciał.

witam was dziewczynki;-)

Ja dzisiaj znów zaczęłam czuc na dole w brzuchu parcie na pęcherz jakiś czas był spokój i znów nie lubie tego uczucia troche mnie ono stresuje nie wiem od czego tak czy to maluch tak robi czy co wiecie może?
Mnie wczoraj strasznie głowa bolała okładałam się zimnym pomagało na chwile, ale tabletek nie łykałam.
Dzisiaj tez prze pól dnia miałam mdłosci nie wiem sama czy to lękowe czy znów wróciły ciążowe prawie koniec 14 tygodnia i dalej by były ech

szkoła jak będzie 13t6d to skonczony 1 trymestr :)
Właśnie co kupiłas maluszkowi?A to się opłacało ;-)

brownagula aż tyle brałas uroseptu ja biore 2x1 nie wiem czy nie za mało plus pije wode jana
lotos oj to samo mam z psiakiem tam gdzie ja on też nie chce żeby był zazdrosny będe tez musiała to mu jakoś wynagradzac...

Aśku nie rób ochoty na bigos bo bym zjadła :D:D super, że rodzice dobrze zareagowali ;)

Mia ja tez się strasznie boję denstyty ale to prawda w ciąży nie wyrwą albo to zależy od ginekologa i dentystki...
Ja tez mam jeden ząb martwy, ale mnie nie boli ale to dobrze jak nie boli mnie w poprzdniej ciąży bolał strasznie około 8 tygodnia.

Karoli miałam ostatnio kopytka pychotka :)
A dzisiaj gulasz ziemniaki i mizeria.

Lenka zdrówka!!

mi_lva a można szproty bo nawet nie wiem, a lubie takie w sosie pomidorowym pycha...

aesthete tez ta firma i składnik i kupiona w rossmanie?:) sa liście jeżyn... dobrze że można ciekawe czy tak pomoże na mdłosci jak tam pisze :D

No i tak o to do mojej długiej listy dolegliwości mogę jeszcze dopisać zapalenie pęcherza:no:.. eh no cały czas coś.

Zaraz zmykam do kąpieli i położyć się, bo cała jakaś obolała jestem :/

Co do zaparć to ja bardzo długo się męczyłam, a pomogła mi Activia z suszonymi śliwkami:tak: Polecam!

lotos super, że wszystko ok na usg :*
applecrumble gratuluje udanej wizyty :*
perelka kochana powiem Ci, że u mnie też wróciły mdłości, a w poprzednim tygodniu dwa dni pod rząd wymiotowałam :/

lawendowy_senja biorę witaminy z jodem ale właśnie specjalnie dla nich robiłam TSH i gin powiedział, że spoko są te moje wyniki. Nic nie rozumiem z tego, wychodzi na to że dla ginekologów i laboratorium normy sa całkiem inne niż dla endokrynologów ... i weź tu bądź mądry:baffled: POczekam do kolejnej wizyty i znów będę pytać co i jak z tym TSH;-)
A prenatalne wyszły dobrze, zdrowy Bobik na 100% ale opiszę jutro wszystko i dam jakieś foto bo dziś nie dam rady z powodu złego samopoczucia:baffled:

hej, hej :tak:

Mrówek cały czas rozmawia z brzuchem :-D tuli się i całuje ;-) w nocy do nas przylazł już o 2 :szok: chciałam go pogonić, ale tak z drugiej strony ... żeby nie czuł sie odrzucony, to przygarnęłam kropka ;-) niech korzysta póki może ;-)

a teraz już śpi :tak: mam nadzieję, że rano wstanie uśmiechnięty ;-) bo te jego poranne fochy potrafią wyprowadzić z rownowagi :confused:

mąż pojechał pograć w kosza ;-) po drodze miał zaliczyć aptekę i kupić mi apap rozpuszczalny :tak: koleżanka czerwcówka mi go poleciła - że niby troszkę lepszy ;-) muszę sprawdzić ;-)

samopoczucie poobiednie średnie, wieczór ... bleee ... ten posmak kwaśny, wszystko podchodzi mi do góry :dry: chyba będzie wieczorne wymiotowanko ;-)

kupiliśmy sobie rafaello ... i co ?? ledwo jedno zjadłam :dry: paskudne chwilowo ... chłopaki się ucieszyli, wiecej mieli dla siebie ;-)

LENKA zdrowia, zdrowia!!!
activia ... żeby mi jakiś jogurt przez gardło przeszedł :baffled:

Lena zdrówka życzę

apple gratuluje udanej wizyty

nie pamiętam kto pytał
Mam do odsprzedania jedno opakowanie
duphastonu

mój pies kocha dzieci..

mój raczej niegroźny jest, ale namolny na pieszczoty i wiem, ze potrafi sie wpychać między mnie a starsza corke czy męza. tak niegroźnie, raczej zabawnie, ale wolałabym zeby się nie paćkała między nas a Maleństwo

Ostatnia edycja:
reklama
no własnie nie wiem co z tymi krewetkami, czasem lubię sobie zrobić paelle z frosty, ale dzis znalazłam w paelli muszlę ze śmierdzącym środkiem... całe opakowanie trafiło do toalety. chyba że to taka niespodzianka od producenta.

Do góry