reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Bylam w tesco a tam wypzedaze to wzielam kocyk bawelniany kremowy z misien za 16 zl i komplecik i w tym jest bluzeczka ,spodenki i czapeczka i to za 15 zl. Bylo duzo fajnych ubr
anek ale to jaz typowa dla dziewczynek lub chlopcow.

reklama
Dziewczyny a dopytywałyście się już o poród rodzinny? Np. o koszty?
Poprzedni poród był z mężem i musieliśmy zapłacić 200zł. A wczoraj dowiedzieliśmy się ze teraz poród rodzinny u nas w szpitalu jest bezpłatny :tak: Więc jeszcze większa motywacja by powtórzyć poród rodzinny :-)
ja się nie dopytywałam, ale sąsiadka mi mówiła że w naszym szpitalu to mogę na poród nawet całą rodzinę sobie wziąć ;)

Mam pytanie... Jak można zamknąć bigos w słoiku?? Ja bym zrobiła, ale całego gara nie zjemy, a szkoda wyrzucać...
ja to pakuję do woreczków i mrożę :)

:) a czy farbujecie włosy w ciąży ???
na szczęście jeszcze nigdy w życiu nie farbowałam włosów :D więc mi ten problem odpada :D

Dziewczyny czy wy też macie taką bezsenność??
ja się kładę spać tak o 20-21 bo taka jestem zmęczona wieczorem, a ile razy budzę się w nocy i dalej nie mogę spać...
dziś obudziłam się o 1 w nocy wyspana ;| czułam się potwornie, mdliło mnie, strasznie bolała mnie głowa i tak mi było zimno że musiałam założyć dresik i frotowe skarpetki(mimo że w domu 22stopnie).
oo tak... zasypiam wcześnie, a potem 10 razy w ciągu nocy się budzę :/ męczące to jest strasznie, szczególnie że zawsze spałam kamiennym snem i nic nie było w stanie mnie dobudzić...

Ja też mam psa. Już się martwię jak zniesie konkurencję, bo psiak mój chodzi za mna krok w krok, a jak mnie nie ma to leży pod drzwiami i czeka. Musze oduczyć spania w łózku bo obawiam się, ze będzie się rozpychać z dupskiem podczas np. karmienia nocnego, ale jeszcze odwlekam ;-) choć zakupiłam jej już legowisko, które leży pod łóżkiem
mój pies kocha dzieci... do momentu aż nie wykażę im zainteresowania, albo nie wezmę na ręce ;) wtedy to dziecko już nie jest takie fajne :p czytam artykuły jak przygotować psa na przyjście dziecka i trzeba będzie wcielać w życie :)

a oglądacie "Przepis na życie"? Jak Tadeusz powiedział do ciężarnej Poli "ładnie wyglądasz z tyłu":-D UUUUUUUUuuuuuuuuuu, takich rzeczy o my nie chemy słyszec i to jest grzech nr.1 przeciwko ciężarnej
hahaha :D no śmiałam się z tego strasznie :p ja bym zabiła :p

Kolejny temat,to matka chrzestna w ciazy..podobno jest jakis zabobon. Co wy o tym sadzicie? Mialam byc matka chrzestna ale bratowa mi powiedziala,ze jestem w ciazy i nie moge. O co w tym chodzi?
no właśnie - zabobon. :p ja w takie rzeczy nie wierzę. poza tym, jeśli jesteś osobą wierzącą, to wierzenie w zabobony to grzech :D czyli nie powinnaś się obawiać :)

Czasem mam takiego smaka na energetyka :szok: albo raz wzięło mnie na coca-colę wygazowaną(?) wypiłam dwa łyki ale zachciankę zaspokoiłam...
Czasem mam ochotę na ser pleśniowy(tego niebieskiego lazura :zawstydzona/y:) albo wędzoną makrelę...
o mamo, nawet mi nie mów, bo ja od energetyków to uzależniona byłam :p w sklepie nie mogę przechodzić koło półki z red bullami i tigerami bo mnie skręca :p a coli czasem się napiję :) ale rzadko, raczej soki pijam :)

Dziewczyny kupiłam sobie dzisiaj tą herbatke rooibos firmy Kings Crown skład jej: rooibos, jabłko, aromat owoców leśnych, liść jeżyny, aromat waniliowy, owoce bzu, maliny czarna porzeczka, wanilia chyba można pić co? nie zauważyłam że sa liscie jeżyny
możesz bez obaw :) to herbaty z liści malin nie można :) ja też mam tą herbatę i pijam więc spokojnie ;)

a M dzisiaj ma wolne :) uwielbiam dni kiedy możemy je spędzać razem :) zaraz jedziemy do moich rodziców, bo na wspólne oglądanie filmu się umówiliśmy :D więc miłego wieczoru :) :*

U mnie z objawów niedoczynności było jeszcze częste uczucia zimna i niskie ciśnienie.

Lawendowy sen od witamin z jodem chyba TSH powinno iść właśnie w dół? (niedoczynność to zbyt wysoki poziom TSH a nadczynność to zbyt niski poziom TSH)

Hej dziewczyny ;-)

Staram się was nadrobić, ale z małą tak ciężko. Trzeba z nią siedzieć w pokoju i się bawić a wieczorem padam.

Odnośnie spania, to ja też padam od razu, budzę się 2 razy na siusiu i też mam problem z zaśnięciem.

Dzisiaj odwiedziła mnie koleżanka z synkiem miesiąc młodszym o mojej małej i też dzień moment zleciał ;-).

Aśku - wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy !!!! A odpowiedź syna powalająca :-).
Straciatella - odezwij się ;-)

Dziewczyną z migrenami bardzo współczuję :zawstydzona/y:.

Miłego wieczorku majóweczki ;-)

Hej, hej Majóweczki:-)
My już po prenatalnych! Wszystko dobrze z Maluszkiem:-) parametry prawidłowe. Może później skrobnę coś więcej w wątku wizytowym. Płci jeszcze nie było widać, bo źle się ułożył. Ale to sprawa drugorzędna :-p

witajcie! Tez nie moglam spac:( Poza tym mam problem z zebem i nie wiem co zrobic,bo on jest do wyrwania:( Brzydki zapach z ust nie daje mi spokoju:(Czuje dyskomfort;( Jeden dentysta powiedzial,ze po ciazy dopiero moze mi wyrwac. Ja strasznie boje sie dentysty:(Teraz i tak mnie ciagle mdli.

Kolejny temat,to matka chrzestna w ciazy..podobno jest jakis zabobon. Co wy o tym sadzicie? Mialam byc matka chrzestna ale bratowa mi powiedziala,ze jestem w ciazy i nie moge. O co w tym chodzi?
Ja też mam problemy ze snem... budzę się nad ranem i nie mogę spać. Ale wstaję o 5,40 więc za długo się nie męczę do tej godziny;-)
Co do bycia chrzestną, to też ostatnio też słyszałam o tym zabobonie. I tak jak któraś z dziewczyn pisała, niby nie można bo dziecko zabiera drugiemu zdrowie, czy coś. Ale ja nie wierzę w zabobony;-)aczkolwiek, jeśli przez to, że miałabym być chrzestną w tym przypadku, jakaś babcia by nie mogła spać po nocach, to bym była w stanie z tego zrezygnować. My nie wierzymy, a ktoś będzie ten fakt całe życie analizował i później dopatrywał się rzeczywiście jakiś prawidłowości hehe.

:) a czy farbujecie włosy w ciąży ???
Farbujemy:tak: ja w ubiegłym tygodniu malowałam Castingiem Loreala. Ale ja zawsze używam Castingów, Są bez amoniaku.

mamunia Toskania to jest najpiekniejszych regiorn we Wloszech, jesli chodzi o widoki i kolory, jakie natura tam funduje. Umbria jest bardzo urokliwa ze wzgledu na wszystkie te swoje miejscowosci. Gdzie bylas?
Karoli, ja też byłam na wakacjach w Toskanii w 2012 roku. Moje najlepsze wakacje ever:-) jestem nadal zauroczona tym miejscem i mam nadzieję, że kiedyś tam wrócimy.

Miłego wieczoru dziewczynki:-)

czyli z bezsennością, bólami kostnymi i bólami głowy nie jestem jedyna...
Jak znajdziecie "leki" na te dolegliwości to piszcie bo widzę że to plaga jakaś :szok:
Mam nadzieję że szybko nam to przejdzie...
Podobno drugi trymestr jest spokojniejszy i bez przykrych dolegliwości... oby!

Ja póki co nie mam problemów z zaparciami,(odpukać w niemalowane), jedynie miałam problem z wzdęciami i gazami... Brr... aż się bałam że pójdę do gina i na fotelu nie wytrzymam i ... same wiecie...:zawstydzona/y:
ale na szczęście nic takiego miejsca nie miało :-D

Godzine temu zjadlam obiad:) Oczywiscie juz plastikowymi:) Lepiej mi teraz smakuje. Wreszcie nie czuje tego posmaku metalu. Ogolnie,to mi dzisiaj znowu jakos tak dziwnie.

reklama
brandyy czekam na efekty :-)

Joanna ja zmarzluch jestem do tej pory, stopy wiecznie lodowate:-pi niskie ciśnienie też mnie nie opuszcza

a tymczasem idę pod prysznic, do łózka jakiś film obejrzeć, i spać, bo jutro trzeba wstać o 6... trzymajcie kciuki, aby pielęgniarka za pierwszym razem znalazła mi żyłę, i żebym nie odleciała im tam...

miłego wieczorku i przespanej nocki ;-)

Do góry