Dziewczyny a dopytywałyście się już o poród rodzinny? Np. o koszty?
Poprzedni poród był z mężem i musieliśmy zapłacić 200zł. A wczoraj dowiedzieliśmy się ze teraz poród rodzinny u nas w szpitalu jest bezpłatny
Więc jeszcze większa motywacja by powtórzyć poród rodzinny :-)
ja się nie dopytywałam, ale sąsiadka mi mówiła że w naszym szpitalu to mogę na poród nawet całą rodzinę sobie wziąć
Mam pytanie... Jak można zamknąć bigos w słoiku?? Ja bym zrobiła, ale całego gara nie zjemy, a szkoda wyrzucać...
ja to pakuję do woreczków i mrożę
a czy farbujecie włosy w ciąży ???
na szczęście jeszcze nigdy w życiu nie farbowałam włosów
więc mi ten problem odpada
Dziewczyny czy wy też macie taką bezsenność??
ja się kładę spać tak o 20-21 bo taka jestem zmęczona wieczorem, a ile razy budzę się w nocy i dalej nie mogę spać...
dziś obudziłam się o 1 w nocy wyspana ;| czułam się potwornie, mdliło mnie, strasznie bolała mnie głowa i tak mi było zimno że musiałam założyć dresik i frotowe skarpetki(mimo że w domu 22stopnie).
oo tak... zasypiam wcześnie, a potem 10 razy w ciągu nocy się budzę :/ męczące to jest strasznie, szczególnie że zawsze spałam kamiennym snem i nic nie było w stanie mnie dobudzić...
Ja też mam psa. Już się martwię jak zniesie konkurencję, bo psiak mój chodzi za mna krok w krok, a jak mnie nie ma to leży pod drzwiami i czeka. Musze oduczyć spania w łózku bo obawiam się, ze będzie się rozpychać z dupskiem podczas np. karmienia nocnego, ale jeszcze odwlekam ;-) choć zakupiłam jej już legowisko, które leży pod łóżkiem
mój pies kocha dzieci... do momentu aż nie wykażę im zainteresowania, albo nie wezmę na ręce
wtedy to dziecko już nie jest takie fajne
czytam artykuły jak przygotować psa na przyjście dziecka i trzeba będzie wcielać w życie
a oglądacie "Przepis na życie"? Jak Tadeusz powiedział do ciężarnej Poli "ładnie wyglądasz z tyłu"
UUUUUUUUuuuuuuuuuu, takich rzeczy o my nie chemy słyszec i to jest grzech nr.1 przeciwko ciężarnej
hahaha
no śmiałam się z tego strasznie
ja bym zabiła
Kolejny temat,to matka chrzestna w ciazy..podobno jest jakis zabobon. Co wy o tym sadzicie? Mialam byc matka chrzestna ale bratowa mi powiedziala,ze jestem w ciazy i nie moge. O co w tym chodzi?
no właśnie - zabobon.
ja w takie rzeczy nie wierzę. poza tym, jeśli jesteś osobą wierzącą, to wierzenie w zabobony to grzech
czyli nie powinnaś się obawiać
Czasem mam takiego smaka na energetyka
albo raz wzięło mnie na coca-colę wygazowaną(?) wypiłam dwa łyki ale zachciankę zaspokoiłam...
Czasem mam ochotę na ser pleśniowy(tego niebieskiego lazura
) albo wędzoną makrelę...
o mamo, nawet mi nie mów, bo ja od energetyków to uzależniona byłam
w sklepie nie mogę przechodzić koło półki z red bullami i tigerami bo mnie skręca
a coli czasem się napiję
ale rzadko, raczej soki pijam
Dziewczyny kupiłam sobie dzisiaj tą herbatke rooibos firmy Kings Crown skład jej: rooibos, jabłko, aromat owoców leśnych, liść jeżyny, aromat waniliowy, owoce bzu, maliny czarna porzeczka, wanilia chyba można pić co? nie zauważyłam że sa liscie jeżyny
możesz bez obaw
to herbaty z liści malin nie można
ja też mam tą herbatę i pijam więc spokojnie
a M dzisiaj ma wolne
uwielbiam dni kiedy możemy je spędzać razem
zaraz jedziemy do moich rodziców, bo na wspólne oglądanie filmu się umówiliśmy
więc miłego wieczoru
:*