reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja jestem pierwszy raz w ciąży, więc na mnie to teraz wszystko robi wrażenie :-D

Ja też jestem szczupła, przed ciążą się odchudzałam, a teraz sobie trochę folguje, myślę, że stad ten szybki przyrost masy :-D

Ale co tam... a jak Wasze samopoczucie? Dzisiaj widzę słonko wychodzi, będzie ładny dzień :-)

A czy którąś z Was męczy ciągle zatkany nos?

reklama
Witanko:-)

Perełka dzięki, że pytasz dziś już lepiej wczoraj mała jescze begunke. Mam nadzieję ,że minie bezpowrotnie bo ileż można...

Straciatella- pałe miej pod ręką- tak na wszelko wypadek:-)
Z tym moczeniem to może jakiś bunt małego na przedszkole? Chce pokazać że nie jest zadowolony i zwrócić na siebie uwagę ?
A co do owoców to myślę, że co jak co ale owoce można w ciąży bezkarnie pochłaniać , jeśli organizm się domaga-to szczególnie ;) Ja niestety od długiego już czasu nie mam w ogóle ochoty na owoce i czasami muszę je wmuszać :crazy:

Brandy waga sie nie martw , możeteraz tak galopuje a później będzie już wolno szła w górę? ;-)

Witam nowe majóweczki!:-)

Mnie już drugi tydzień tak ten nos męczy :/ a przeziębiona czy coś nie jestem... Zakupiłam sobie Marimer, ale nic nie pomaga...

Wyczytałam, że Krople do nosa w ciąży | parenting.pl , więc może to taka moja ciążowa dolegliwość.

Kurczę, w poniedziałek mam wizytę, a w środę prenatalne. Już nie mogę wytrzymaaaaaaać. Chcę już wiedzieć co tam się dzieje :p

Również witam nowe Majóweczki!! :-D
ja rozpoczynam dzisiaj 13 tydzień... myślałam, że dolegliwości już przeszły, ale wczoraj wieczorem znowu dopadł mnie ból żołądka, ja już nie wiem czy mi to w ogóle przejdzie...
Co do cytrusów i ogólnie owoców to ja też jestem od nich uzależniona :tak: jak sobie przypomnę zeszły rok, to codziennie co najmniej kilogram pochłaniałam :) teraz jakoś jeszcze nie mam aż takiej ochoty, ale mam nadzieję, że jeszcze mnie najdzie jak będą już najpyszniejsze :-D Straciatella ja trzymam się tezy: jedz na co masz ochotę- organizm tego potrzebuje :)

Ja polecam na zatkany nos i inne takie dolegliwości tabletki (kapsułki) prenatal grip. Po jednym dniu odetkało mi nochal :-)

bąbelek
- myślę, że to nie bunt. On to robi bezmyślnie, po prostu w trakcie snu..
a cała reszta.. nie wiem, nerwus taki. Jak nie chodził do przedszkola, to takich histerii nie było...

Straciatella to może chwilowy nawrót nocnych sikanek i się usnormuje. Dobrze wysikać przed spaniem i będzie coraz lepiej ;)
Zawsze nocne odstawienie pieluchy trwa dłużej niż dzienne:tak:

Ooo a co do dolegliowści.. to ja nie mam teraz żadnych- czyżby drugi raz mam szczęscie przechodzić ciąże "lajtowo?" :-D

Oby bo czasami to zaczynam się martwić jak Was czytam, że może z dzidzią coś nie w porzadku ,że nie ma objawów

Witam z rana :)))

Kurde weszłam wczoraj wieczorem na wagę i się załamałam - ale mówię, jestem po kolacji, zważę się rano :p

Ważę się przed chwilą i mam prawie 4 kg więcej ... no załamka :D jak dalej pójdzie wszystko w takim tempie to nie wiem jak będę wyglądać :D

Nigdy w swoim życiu nie ważyłam tyle ile ważę teraz, a co dalej... :D szok.

No ja sie dziś zwazylam rano i juppi nic nie przytyłam, tylko brzuch mi wywaliło do przodu, wciągnąć juz nie dam rady. Zreszta nigdy nie byłam szczuplutka. Zobaczymy jak bedzie dalej.

reklama
Ja mam nadzieję , że z moją wagą słoniową dużo nie przytyje :-D

Babelek a co ja mam powiedzieć?! Kiedyś byłam otyła, pózniej schudłam, ale nie tyle ile bym chciała, teraz ciąże zaczynałam z nadwaga i mam nadzieje wiele nie przytyć. Kruszynka nigdy nie byłam, raczej taki "kawał babki" hehe.
Wysoka jestem 176 cm to jakoś sie to rozkłada troche.

Do góry