reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Ja jestem pierwszy raz w ciąży, więc na mnie to teraz wszystko robi wrażenie :-D

Ja też jestem szczupła, przed ciążą się odchudzałam, a teraz sobie trochę folguje, myślę, że stad ten szybki przyrost masy :-D

Ale co tam... a jak Wasze samopoczucie? Dzisiaj widzę słonko wychodzi, będzie ładny dzień :-)

A czy którąś z Was męczy ciągle zatkany nos?

reklama
Witanko:-)

Perełka dzięki, że pytasz dziś już lepiej wczoraj mała jescze begunke. Mam nadzieję ,że minie bezpowrotnie bo ileż można...

Straciatella- pałe miej pod ręką- tak na wszelko wypadek:-)
Z tym moczeniem to może jakiś bunt małego na przedszkole? Chce pokazać że nie jest zadowolony i zwrócić na siebie uwagę ?
A co do owoców to myślę, że co jak co ale owoce można w ciąży bezkarnie pochłaniać , jeśli organizm się domaga-to szczególnie ;) Ja niestety od długiego już czasu nie mam w ogóle ochoty na owoce i czasami muszę je wmuszać :crazy:

Brandy waga sie nie martw , możeteraz tak galopuje a później będzie już wolno szła w górę? ;-)

Witam nowe majóweczki!:-)

Mnie już drugi tydzień tak ten nos męczy :/ a przeziębiona czy coś nie jestem... Zakupiłam sobie Marimer, ale nic nie pomaga...

Wyczytałam, że Krople do nosa w ciąży | parenting.pl , więc może to taka moja ciążowa dolegliwość.

Kurczę, w poniedziałek mam wizytę, a w środę prenatalne. Już nie mogę wytrzymaaaaaaać. Chcę już wiedzieć co tam się dzieje :p

Również witam nowe Majóweczki!! :-D
ja rozpoczynam dzisiaj 13 tydzień... myślałam, że dolegliwości już przeszły, ale wczoraj wieczorem znowu dopadł mnie ból żołądka, ja już nie wiem czy mi to w ogóle przejdzie...
Co do cytrusów i ogólnie owoców to ja też jestem od nich uzależniona :tak: jak sobie przypomnę zeszły rok, to codziennie co najmniej kilogram pochłaniałam :) teraz jakoś jeszcze nie mam aż takiej ochoty, ale mam nadzieję, że jeszcze mnie najdzie jak będą już najpyszniejsze :-D Straciatella ja trzymam się tezy: jedz na co masz ochotę- organizm tego potrzebuje :)

Ja polecam na zatkany nos i inne takie dolegliwości tabletki (kapsułki) prenatal grip. Po jednym dniu odetkało mi nochal :-)

bąbelek
- myślę, że to nie bunt. On to robi bezmyślnie, po prostu w trakcie snu..
a cała reszta.. nie wiem, nerwus taki. Jak nie chodził do przedszkola, to takich histerii nie było...

Straciatella to może chwilowy nawrót nocnych sikanek i się usnormuje. Dobrze wysikać przed spaniem i będzie coraz lepiej ;)
Zawsze nocne odstawienie pieluchy trwa dłużej niż dzienne:tak:

Ooo a co do dolegliowści.. to ja nie mam teraz żadnych- czyżby drugi raz mam szczęscie przechodzić ciąże "lajtowo?" :-D

Oby bo czasami to zaczynam się martwić jak Was czytam, że może z dzidzią coś nie w porzadku ,że nie ma objawów

Witam z rana :)))

Kurde weszłam wczoraj wieczorem na wagę i się załamałam - ale mówię, jestem po kolacji, zważę się rano :p

Ważę się przed chwilą i mam prawie 4 kg więcej ... no załamka :D jak dalej pójdzie wszystko w takim tempie to nie wiem jak będę wyglądać :D

Nigdy w swoim życiu nie ważyłam tyle ile ważę teraz, a co dalej... :D szok.

No ja sie dziś zwazylam rano i juppi nic nie przytyłam, tylko brzuch mi wywaliło do przodu, wciągnąć juz nie dam rady. Zreszta nigdy nie byłam szczuplutka. Zobaczymy jak bedzie dalej.

reklama
Ja mam nadzieję , że z moją wagą słoniową dużo nie przytyje :-D

Babelek a co ja mam powiedzieć?! Kiedyś byłam otyła, pózniej schudłam, ale nie tyle ile bym chciała, teraz ciąże zaczynałam z nadwaga i mam nadzieje wiele nie przytyć. Kruszynka nigdy nie byłam, raczej taki "kawał babki" hehe.
Wysoka jestem 176 cm to jakoś sie to rozkłada troche.

Do góry