Wichurka ja całe życie prawie kawał baby i to wielkiej :-) Też miałam etapy odchudzania, mniejszej wagi ale później po czasie zawsze wracało.... Ale co zrobić. Poprzednią ciąże też byłam wielka baba a czułam się wyśmienicie, więc staram się myśleć pozytywnie i nie narzekac
reklama
iwonaimaja
Fanka BB :)
Witam i ja
u mnie na plsuie ok 2kg
co do sikania w nocy to moja majka jak była mala miała 2latka przestala ladnie sikac w nocy ale niestety szczęście nie trwalo długo sikanie w nocy powrocilo jak jej w nocy nie obudze to ona sama nie wstanie nie zawola tylko rano wstaje posikana już nie wiem jak do niej dotrzeć kary nie skutkują
przynajmniej raz w tygodniu musze pościel przebierać bo czasami za pozno się obudze
teraz ma dostać nowe lozko zobaczymy czy podziala na nocne sikanie
u mnie na plsuie ok 2kg
co do sikania w nocy to moja majka jak była mala miała 2latka przestala ladnie sikac w nocy ale niestety szczęście nie trwalo długo sikanie w nocy powrocilo jak jej w nocy nie obudze to ona sama nie wstanie nie zawola tylko rano wstaje posikana już nie wiem jak do niej dotrzeć kary nie skutkują
przynajmniej raz w tygodniu musze pościel przebierać bo czasami za pozno się obudze
teraz ma dostać nowe lozko zobaczymy czy podziala na nocne sikanie
Kasiek1983
Dziewczyny, no właśnie jak jest z tą wagą??? Bo teraz jeszcze nic nie przybrałam, ale jeśli dobrze pamiętam pierwszą ciążę to dopiero w trzecim trymestrze przytyłam tonę!!! Oby nie było tak tym razem... kiedy powinno się książkowo przybierać na wadze?
iwonaimaja
pamiętam ze w pierwszej ciąży od początku pzybieralam tak ok 1kg na miesiąc ale chyba cos w 6 miesiącu przytylam cos 6kg lub więcej i tak się potem ciagnelo
teraz się boje ze będzie powtorka z rozrywki
chciałam zobaczyć w książeczce z poprzedniej ciąży jak to pzybieralam ale nie wiem gdzie ja dalam chyba wyrzucilam
teraz się boje ze będzie powtorka z rozrywki
chciałam zobaczyć w książeczce z poprzedniej ciąży jak to pzybieralam ale nie wiem gdzie ja dalam chyba wyrzucilam
wichurka82
Dziewczyny, no właśnie jak jest z tą wagą??? Bo teraz jeszcze nic nie przybrałam, ale jeśli dobrze pamiętam pierwszą ciążę to dopiero w trzecim trymestrze przytyłam tonę!!! Oby nie było tak tym razem... kiedy powinno się książkowo przybierać na wadze?
Kasiek odpowiem Ci tak jak mi powiedział mój lekarz. Do konca 13 tygodnia nie przybieramy na wadze wcale. Po pierwszym trymestrze do 2 kg na miesiąc. Generalnie najlepiej przytyć 9-12 kg. Ale mi sie wydaje ze jest to troche indywidualna sprawa. Ważne jest aby sie dobrze czuć, dobrze sie odżywiać, za bardzo nie zapaść i zeby z dzudziusiem było wszystko dobrze.
iwonaimaja
wiesz co bylam z nia u psychologa robiłam badania i wszystko ok psycholog powiedziała ze wyrośnie z tego ze dzieci do 7 roku zycia mogą jeszcze sikac w nocy
moja Majka ma bardzo twardy sen jak była mniejsza to musieliśmy ja we dwóch trzymać jak w nocy na nocniku siadala podobno moja siostra tez tak miała
moja Majka ma bardzo twardy sen jak była mniejsza to musieliśmy ja we dwóch trzymać jak w nocy na nocniku siadala podobno moja siostra tez tak miała
Kasiek1983
Dla tych które mają problemy z jedzeniem ze względu na mdłości: pyszny koktail owocowy, łatwy do wykonania i mega zdrowy dla nas i dzidziusia polecam (to blog mojej znajomej z babyboom, polecam)
Galeria Smaku: Żółte smoothie
Galeria Smaku: Żółte smoothie
Straciatella
Dziewczyny ja wczoraj na kolacje zjadłam kromeczki z pasztetem i dzisiaj na śniadanie też..
A teraz czytam i ponoć w ciąży nie można..
A teraz czytam i ponoć w ciąży nie można..
reklama
A ja zamiast tyć to ponad kilo schudłam:-)
Straciatella, przecież nie zjadłaś ich niewiadomo ile, nie zaszkodzą. Coca-coli też nie można, wędlin ze sklepu nawet nie można, a przeciez kiedyś jadło się wszystko-nasze mamy jadły wszystko i nam nic nie jest:-) Nie martw się, ja też ostatnio zjadłam trochę chipsów z łakomstwa,a potem doszło do mnie jakie to niezdrowe
Straciatella, przecież nie zjadłaś ich niewiadomo ile, nie zaszkodzą. Coca-coli też nie można, wędlin ze sklepu nawet nie można, a przeciez kiedyś jadło się wszystko-nasze mamy jadły wszystko i nam nic nie jest:-) Nie martw się, ja też ostatnio zjadłam trochę chipsów z łakomstwa,a potem doszło do mnie jakie to niezdrowe
Podziel się: