reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Niunia - ten 3h spacer plus 8h w pracy to niestety byl mus...do pracy ide srednio 45min do metra pozniej autobus itd,niestety nie mialam wyjscia. Dzis widze sie z moja gin (mam wizyte za 2h), chce sie dowiedziec jak szybko moge isc na zwolnienie (zagrozona ciaza i praca non stop stojaca). Tutaj gdzie mieszkam niestety nie jest za wesolo ze zwolnieniami. Jak Was czytam,to zazdroszcze! Jak widzialam sie w zeszlym tyg z pielegniarka,powiedziala mi ze najwczesniej mozna isc na zwolnienie w 20 tc!!!!:szok::szok::szok:Ale Kosiarki to faktycznie nie targaj!!!;-)

Wiecie dziewczyny,ze jak moja mama byla ze mna w ciazy (nie miala jeszcze o tym pojecia) wskrabala sie na Swinice! HA! Taka jestem wytrwala!!!:-)

Karmelowa - u mnie tez wszystko w gardle na sztorc stoi! Tak mialam w poprzedniej ciazy, zadnych heftow, tylko mdlosci 24/dobe!!

Lamorela! Gratulacje kochana!!! Dawaj znac jak tam z betka!:happy2:

Apple - Zwykle w okolicach 6 tyg juz slychac bicie serducha!:tak:

Ja nie mam sily na nic, wczoraj wrocilam z pracy i moj kochany maz wysprzatal caly dom i zrobil obiadek...ale kochany jest!:-D A ja ledwo zjadlam, umylam sie i po 20tej juz bylam w lozku padnieta! Mialam b ciezki dzien w pracy, to tez pewnie przez to.
A niedlugo ide do mojej lekarki, dowiem sie jak tam wszystkie wyniki itd. Trzymajcie kciukasy!!! &&&&&&&&&&&

A apropos palenia papierosow, to juz nie pale z 9 lat, ale smiechu warte, bo dzis mialam sen, ze sie sztachnelam od kogos papierosem a po fakcie przypomnialam sobie, ze jestem w ciazy...i jaki szok!!!Niezle mam sny!

Ostatnia edycja:
reklama
martuskubus- nikt cie nie zmusi zebys szla po 20 tygodniu na l4 , powiedz u lekrza ze masz ciezka prace i sie boisz i da ci zwolnienie :D tak mysle :)

stazi24 a mnie właśnie już nie bolą... był taki moment, że czułam je dość mocno, teraz jedynie przy dotyku
majówka87 widzę, że jesteśmy ten sam rocznik :-)

Martynia;

znaczy mnie tez jak sie ich nie dotyka to nie bola ale tylko i wylacznie kiedy sa walne jak tylko wsadze w stanik to tak lekki ucisk poowoduje juz bol.. sa takei tkliwe- ale jak sa obajwy ciazy to wole tak nizeli bym miala nie miec zadnych objawow i sie zastanawiac czemu ich nie ma:p hehe

Jutro ide odebrac swoje wyniki badan podstawowych - korci mnie tez zrobic Bete kolejna ale sobie mysle ,ze chyba lepiej poczekac na USG bo co mi da teraz ta Beta w sumie :p choc milo jakby urosla;D nawet sie stresuje robic kolejny test sikany haha - a mam jeszcze ze 3 ale 2 sa z allegro i eweidnetnie sa slabe bo na nich nawet krecha kontrolna jest slaba:p

ale napłodziłyście postów :-p nie wiem czy wszystko pamiętam teraz :-)

ja też jestem mobilna, taka praca, że duuuużo jeżdżę, czasami 500-600 kilometrów dziennie :-p

co do wagi i wzrostu to ja mam 168cm i 58 kg :-p

ewelinka, a czemu ja nie mam dostępu do tej grupy? :-(

co do palenia to my w lipcu rok temu z mężem kupiliśmy e-papierosy i tylko je kurzyliśmy. Ja jak się dowiedziałam, to odstawiłam tego e-fajka, ale czasami wezmę mężowi i ściągnę kilka machów, ale to jak mnie skręca strasznie :-p

co do objawów to u mnie: ból brzucha, ból sutków i gdzieś koło 14:00 dopada mnie senność... :nerd:

a to moje wczorajsze wyniki bety ;-)

DSC_0041.jpg

pochwaliłam się mężowi ile nas ze śląska jest na maj :-) on już razem z psem patrzy na mnie jak na wariatkę bo tylko o tej ciąży gadam :-p

Załączniki

• DSC_0041.jpg
    DSC_0041.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 43
niunia - niestety w usa (gdzie mieszkam) jest z tym L4 troche inaczej. dowiem sie wiecej jak w koncu pogadam z moja gin.
aesthete - gratuluje betki!:-D
Ale jestem zla jak osa!!!! Ktos smial rodzic w czasie mojej wizyty ;-) I musieli mnie przeniesc na za tydzien I w dodatku z inna lekarka! A ja mialam tyle do niej pytan, az mi glupio ze sie tak wkurzylam. Mialam dzis pracowac, ale ze wzgledu na wizyte musialam prosic kumpele z pracy, zeby za mnie pracowala...no nic teraz siedze I odpoczywam w domciu.
Malz kosi trawe, chyba pojde cos zobaczyc w tv...uspokoje sie troche
ah te hormony!! :-D

Hej dziewuszki !!!!!!!!! przepraszam, że tak rzadko zaglądam ale mam straszny kocioł i dzisiaj byłam w pracy cały dzień....buuuuuuuuuu
W skrócie: była mowa o wadze i wzroście, ja jestem drobna, 158cm, 46kg

Karmelowa, Martuskubus
, no mam ten sam dylemat co Wy - L4 z pracy .... :( Karmelowa - ja w Twoim przypadku nie wahałabym się i poszła na zwolnienie,nie mam jednak pojęcia jak to jest w praktyce :/ ja mam z kolei pracę stojąca 12h ....dzisiaj bardzo źle to zniosłam. Podbrzusze pobolewa bardziej i doszły plecy. Ciążę mam wysokiego ryzyka...wszyscy mówią, że powinnam iść a się waham.... Gin powiedział, że dopiero po potwierdzeniu na usg bijącego serduszka, dostanę zaświadczenie o ciązy i pełnopłatne zwolnienie. oczywiście itak zwolnienie chciał mi dać bez problemu ale to chyba takie zwykłe narazie...nie wiem... Do 16 gin jest na urlopie a ja się boję, że do 16ego nie wyrobię....

Perełka, tą betę to chyba źle wpisałam bo mam nie 1054 a chyba 1500 coś tam. Wynik miałam telefoniczny i byłam lekko roztargniona, więc nie pamiętam, odbiorę jutro.
Poprzednie badanie miałam w piątek, czyli 72h wcześniej i przyrost miał być min 115% czy jakoś tak i narazie chyba jest...

Martwi mnie troszkę moje TSh 2,79. od jutra biorę Euthyrox ale itak się martwię....

Ostatnia edycja:
Produkcja pełna para :-)

Nanncy ja miałam TSH 2 ale nie mam nic brac:no:

Ja chodzę późno spać, ale za to potem długo strasznie spię;-)

reklama
Zapomnialam napisac, ze ja z tych srednich 172 cm wzrostu, waga ok 63

Nanncy- strasznie Ci wspolczuje tych 12h na nogach...nie wiem jakbym to wytrzymala. Moja ciaza tez jest wysokiego ryzyka, wiec calkowicie Ciebie rozumiem, ze chcesz isc na L4 od razu!! Daj znac co powie lekarz, jak juz sie z nim spotkasz!
Trzymajcie kciuki, ze mi tez sie uda w miare szybko!!!

Kurcze, w przyszlym tyg mam 4 wizyty u lekarzy a na kolejny juz jedna umowiona, niezle? Oczywiscie nie wszystkie sa z gin, ale wszystkie w zwiazku z ciaza.

Do góry