reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
olapalo, już było kilkakrotnie wałkowane, że nie piszemy postów jeden pod drugim, tylko korzystamy z edycji ;)
pkt 3 regulaminu :p Regulamin forum - Forum o ciąży i dzieciach - BabyBoom

Nie robię tego specjalnie. Po prostu piszę jeden post, wysyłam, a potem widzę, że w międzyczasie ktoś napisał coś, na co chcę odpisać z cytatem (żeby było potem wiadomo czego dotyczy moja odpowiedź - inne osoby lub nawet ta, której odpisuję, mogą w międzyczasie napisać kolejne posty i nie będzie wiadomo do czego się odnoszę), więc klikam 'Cytuj' i odpisuję - nie moja wina, że forum nie skleja postów automatycznie.

szuszunia teraz rozumiem :)

lawendowy sen tak samo mi wyszło soda dziewczynka, kalendarz chłopak :)

karmelowa trzymaj sie...niech się wszystko ułoży...kurcze nie fajna sytuacja przykro mi strasznie :( A może spróbuj robić tak, że ci wszystko już obojętne? może to na niego zadziała...

nadzieja mnie nieraz u dołu szczelają babelki, ale nie wiem co to bo to dłuzszy czas mam...

Ja dzisiaj pojechałam do szwagierki tam gdzie mąż był zjadłam tylko jedno danie u niej bo głodna jakos nei byłam. Głowa mnie bolała.
Dała nam cacyków ale są tak ostre, że nie zjem, sałatki jarzynowej to zjadłam i filecików w zalewie;-)

Ech... Karmelowa... Dziewczyny już wszystko napisały. Nie ma na to mądrości uniwersalnej. Dużo siły i życzliwych ludzi dookoła Ci życzę!

Dziwny ten dzień. Dwie bliskie mi kobiety /niezależnie od siebie/ właśnie dzisiaj mi powiedziały, że są o krok od rozwodu. I teraz jeszcze nasza Karmelowa...
Żal i bezsilność. Tyle czuję w tej konfrontacji.

Nadzieja, ale to jeszcze za wcześnie na odczuwanie ruchów dziecka.

Zosiasamosia, to teraz poproś o numerki w totka. Niech się jej przyśnią :-)

wiem, szukałam info na ten temat... pisałam o tym też Straciatelli jak napisała, czy mogła już coś poczuć, ale znalazłam też kilka wpisów na forach od dziewczyn w 13 i 14 tygodniu w pierwszych ciążach, które twierdziły, że chyba coś poczuły... sama nie wiem... nie wiem co powinno się czuć, ale to nie ból i nigdy wcześniej tego nie czułam... na wysokości pępka z lewej strony bardziej...

Szuszunia, wróżby wróżbami, a i tak tylko usg prawe Ci powie :-D

Ja robiłam ten test na pleć przy użyciu sody i wyszła, że dziewczynka, a wg kalendarza chińskiego wychodzi chłopak.
Na dwoje babka wróżyła :tak:
pisałam o tym w innym kontekście. ja właśnie w żadne wróżby nie wierze. chodzilo mi o bolace piersi...

a o sodzie pisałam już wcześniej.
w skrócie:
jak się nie pieni to mocz ma odczyn zasadowy i mamy skłonność do infekcji. warto wtedy ją (infekcje) uprzedzić i wypić sok z cytryny lub zjeść żurawinę :)
soda reaguje z kwasowością a nie żadnym hormonem wiec każdy lekarz to powie ze ma się nijak do płci :)

reklama
Karmelowa bardzo współczuje tej sytuacji. Radzić nic nie bede bo to Ty musisz podjąć decyzje i nikt wiecej.
Powiem tylko tyle ze bardzo Cie rozumiem i wiem z doświadczenia co przechodzisz i nie zazdroszczę zwłaszcza teraz jak jestes w ciąży.
Uspokoj sie (wiem łatwo mowić), myśl o tym dzieciątkiem które nosisz w sobie, sytuacja sie z czasem wyklaruje, mniej lub bardziej. Życzę aby dla Ciebie jak najlepiej.
Trzymaj sie kochana

Do góry