reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

na wizyte wybieram się 12.09 mam nadzieje że wcześniej nic sie nie stanie i nie bedzie trzeba iść;)
a z tymi papierosami tak jest że korca.. moj M kurzy bardzo dużo bo paczkę na dzień ale w tamtej ciązy nie palił razem ze mną 4 miesiące miał tego e-papierosa.. i było super zero smrodu na ciuchach i wg do momentu jak szliśmy na sale porodowa hehe nie wytrzymał presji.. no i kurzy nadal.. dobrze że mamy balkon bo nie wiem jakby to było;)

reklama
Co do fajek moze z 10 w zyciu wypaliłam :)

ania// różnie z tym może jeszcze boleć teraz to mi tak dziwnie jeździ w brzuchu...Ale mam nadzieje, że kuleczki pomogą:tak:

Martynia kciuki za wysoka bete ja już nie robie nie chce stresu kolejnego przechodzic :)

Ja teraz idąc n ausg kolejne według OM bede 7t6d ale ze wzgledu na owu pozniejsza bedzie to 6t4d bo to nie jest cykl 28 dnoiwy.
W poprzedniej ciązy beda w 6t4d wdziałam malenstwo mialo wtedy 4mm a w 8 mialo prawie 13 mm i bijace serduszko.

Tak pisałyście o tym leczu ze musiałam zrobić:-)

Zaraz M wraca z pracy i jedziemy na zakupy, musze kupic kilka kompletów bielizny (do lekarza) i kupie jeszcze jeden teścik zeby mieć grube krechy na pamiątkę ;-)

Juz mam takie pudełeczko z poprzedniej ciąży z testem, tą bransoletką co dzidzi na na rączce z nazwiskiem i pępuszekm :) super pamiątka i cieszy :)

Uff ale natworzyłyście :D
O ile lekarz nie będzie się stawiał to faktycznie od 12 ide na L4, 100% płatne i spokój. Co prawda ciąża to nie choroba i w poprzedniej pracowałam do 8 miesiąca, ale miałam inne stanowisko, bardziej siedzące w czystych warunkach to można było sobie pozwolić. Teraz co chwile gronkowce i inne badziewie na oddziale, więc nie mam zamiaru ryzykowac..w imie czego? :D

Też paliłam przed ciążą <taaa służba zdrowia nie?:D > a teraz jestem na elektronicznym a docelowo chce się pozbyć tego diabelstwa ;-)

Co do wagi mam 64 kg :zawstydzona/y: przy 162 cm, ale generalnie nie mam z tego powodu kompleksów :D

Byłam dziś po wyprawkę do "0" dla synka, bo sobie zażyczyli z konkretnego sklepu i konkretnych firm...jessooo prawie 300 zł poszło..a jeszcze 2 ksiązki trzeba dokupić komitety srety itd... darmowa szkoła..jasne

Jutro o 5 musze wstać bo dziś i wczoraj na urlopie a niestety zaczyna się szara rzeczywistość pracownicza..pocieszam się, że jeszcze tydzien :D

Ja jestem z Pomorza, więc chyba raczej na ewentualne spotkanie cieżko by było mi dotrzeć :-p

Ostatnia edycja:
yo yo ciężaróweczki:-D
kurde ale skrobiecie:p

Perełka to jestesmy we 4 mozna sie kiedys umowic;-)

co do wzrostu i wagi ah moja pieta ahillesowa;( 160-80kg w pierwszej ciazy 72 koniec 94:( nie zamierzam powtorki robic bo przekrocze 100 i sie zalamie... odchudzam sie cale zycie z nadwagi z dietetykami itd ale nic to n ie daje zawsze wracam do gow*a za pzeproszeniem;(
zdjecie dam jak jakies mi s napatoczy nienawidze sie na foto wiec moze byc ciezko;P
Ja mam wizyte 16 wrzesnia a potem u swojego gina7 pazdzirenika mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ...
co do palenia palilam od swieta rzucilismy z mezem przed sluem <jestesmy ponad 3 lata> ale wrocilismy do podpalania rok temu moja ostatnia faje wypalilam 24 sierpnia nie ciagnie mnie a nawet odrzuca:p
Lamorela witaj:Dlec na betke lec ja mysle czy powtarzac znowu nie wiem czy bede miec czas:sorry2:

Witam dziewczyny,
mam wyniki bety: 464 !!! Czyli jestem w ciąży:-) jutro idę jeszcze raz, żeby zobaczyć, czy ładnie rośnie.

Co do wzrostu i wagi, to ja 172 cm i 52 kg.

U mnie też jakoś objawów na razie brak. Czasami tylko te bóle w podbrzuszu (obstawiam jajniki) i dziś jak się zdenerwowałam to ból krzyża. Ale tak siedziałam w pracy i się zastanawiałam, czy aby na pewno jestem w ciąży bo prawie cały dzień objawów brak.

karmelowa, ja na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała i szła od razu na L4. Wirusy, bakterie, konieczność przewracania pacjentów, to moim zdaniem niepotrzebne ryzyko. Pamiętaj, nie rodzisz co roku, te kilka razy w życiu można sobie pozwolić na zasłużony odpoczynek:tak:

dziewczyny, ja na razie się nie dopisuję do listy. Jakoś się boję, że to jeszcze za wcześnie w moim przypadku. Może po wizycie u lekarza. Mam nadzieję, że się nie pogniewacie. Na zapisanie zawsze jest czas:happy2:

Już po wizycie :)
Lekarka potwierdziła ciąże i termin na 7 maja.
W związku z moimi przeciwciałami tarczycy mam się w następny wtorek zgłosić na badanie krwi i po wynikach zadecydują czy potrzebuję leki.
W tym tygodniu mam się też umówić na pierwszą wizytę w szpitalu, która będzie między 10 a 12 tyg ciąży i wtedy też zrobią mi pierwsze usg :)

Sorki, że nie odpiszę wam, ale będziemy teraz oglądać filmz moimi mężczyznami :)
A potem do łóżka, bo na 7 do pracy.
Miłego wieczora i spokojnej nocy!

reklama
Witam dziewczyny. Trochę jestem do tyłu z czytaniem wpisów, ale nadrabiam :) Więc muszę się pochwalić, że przy ciąży z córką rzuciłam palenie i już nie wróciłam do nałogu. Minęło już trzy lata jak nie palę ;) Paliłam dużo, nie ukrywam, że na początku było ciężko, ale warto. Jeśli chodzi o wagę, przed ciążą to z córką ważyłam 45 kg, na porodówkę jechałam ważąc 63 kg. Jak wyszłam ze szpitala 55 kg. Szybko wróciłam do swojej wagi. Obecnie ważę 48 kg przy 160 cm. Zobaczymy ile teraz przytyję ;)

Do góry