reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Dziewczyny piszecie, że folik łykacie rano z duphastonem, a ja się właśnie zastanawiałam czy te dwa leki można brać razem i rozdzieliłam sobie duphaston przy śniadaniu i kolacji, a folik do obiadu. Czyli nie ma żadnych przeciwwskazań żeby brać je razem?

Ja już 2,5 kg przytyłam, a czuję jakbym z 10 ...:crazy:

Co do smarowania się to kupiłam sobie bio-oil, bo fryzjerka mówiła, że jej siostra od samego początku jak się dowiedziała o ciąży to się nim smarowała, więc bezmyślnie tez kupiłam, smarowałam się jakiś tydzień rano i wieczorem, a potem doczytałam, że można od 2 trymestru go stosować dopiero... mam nadzieję, że nie będzie to miało negatywnych skutków ;/

reklama
Ja mam pytanko do mam, które biorą luteinę. :-)
Może zachowam się tutaj jak przysłowiowa blondynka:-p, ale czy można brać luteine (podjęzykową) na raz dwie tabletki, jeśli taką mam dawkę na cały dzień? Aha i od początku odkąd ją zażywam nie jestem w stanie poczekać aż się całkowicie rozpuści w ustach, tylko w połowie połykam i przepijam, czy to nie zaburza jej działania?

Matita - duża częstotliwość siusiania, jest tutaj na forum normą, a u niektórych mam, jak np u mnie nawet ponad normą. ;P

A mi znajoma "po fachu" poleciła smarować się rano zwykłym balsamem a na noc oliwką dla dzieci:-) myślałam o kupieniu tych specjalnych kremó na rozstępy ale one są do stosowania po 4 mies, więc poczekam i pomyśle nad kupnem :-D ja mam tendencję do rozstępów-niestety...już jako nastolatka nabawiłam się na biodrach i kolanach-za szybko rosłam...
Wczoraj przeglądałam gazetkę on-line w superpharm a tam krem na rozstępy za ponad 200zł, gratis pluszowy króliczek:-) no jakbym taki kupiła a i tak bym popekała, to chyba bym się popłakała :eek:

A mi znajoma "po fachu" poleciła smarować się rano zwykłym balsamem a na noc oliwką dla dzieci:-) myślałam o kupieniu tych specjalnych kremó na rozstępy ale one są do stosowania po 4 mies, więc poczekam i pomyśle nad kupnem :-D ja mam tendencję do rozstępów-niestety...już jako nastolatka nabawiłam się na biodrach i kolanach-za szybko rosłam...
Wczoraj przeglądałam gazetkę on-line w superpharm a tam krem na rozstępy za ponad 200zł, gratis pluszowy króliczek:-) no jakbym taki kupiła a i tak bym popekała, to chyba bym się popłakała :eek:

zawsze by Ci króliczek został na pocieszenie;-)

Natuszka21 ja biorę luteinę tez pod język, ale mi gin powiedziała że rano i wieczorem by rozciągnąć w czasie jej działanie. Też nigdy niedoczekuję aż się rozpuści, ten jej smak jest tak okropny dla mnie że zawsze ją pogryzę pod koniec, a potem nie mogę pozbyc się jej smaku przez dłuższy czas :eek: No dobrze, że napisałaś o niej bo zapomniałam dziś wziąć;-)

Ja mam pytanko do mam, które biorą luteinę. :-)
Może zachowam się tutaj jak przysłowiowa blondynka:-p, ale czy można brać luteine (podjęzykową) na raz dwie tabletki, jeśli taką mam dawkę na cały dzień? Aha i od początku odkąd ją zażywam nie jestem w stanie poczekać aż się całkowicie rozpuści w ustach, tylko w połowie połykam i przepijam, czy to nie zaburza jej działania?

Matita - duża częstotliwość siusiania, jest tutaj na forum normą, a u niektórych mam, jak np u mnie nawet ponad normą. ;P

Hehe, Natuszka, tylko ja cały czas Wam próbuję napisać, iż u mnie częstotliwość się nie zmieniła i to mnie martwi. Sikam tyle ile przed zajściem w ciążę i pytałam czy są tu takie dziwadła jak ja? :-)

Jeśli chodzi o luteinę, ja biorę, ale 2x2 - tak zalecił lekarz. Na początku miałam 2x1 i mówił wyraźnie aby jedną brać rano, drugą wieczorem. Ja zawsze staram się poczekać aż się całkowicie rozpuszczą, wchłaniają się podjęzykowo, to, co połkniesz niestety się nie wchłania - tak mówił mój gin.

reklama
Dzisiaj mamy rocznicę ślubu
gratulacje i wszystkiego dobrego! :)
Makao to olej do smażenia! ;-) Naturalny bez dodatków chemicznych, do kupienia w almie lub piotrze i pawle w dziale z olejami.
też muszę kupić :)

O jakiej porze dnia bierzecie witaminy? Na noc, czy rano?
ja biorę na noc, bo jak zażywałam rano to mnie cały dzień mdliło ;)
Ludzie wstyd ja wagi nie mam:zawstydzona/y:
jaki wstyd? ja też nie mam :p

ktoras pisala ze bierze I witaminy dla kobiet w ciazy w folik, mysle ze za to za duzo.
ile ludzi, tyle opinii :) ja biorę kwas foliowy i witaminy i mój gin mówi że to dobrze :) jakoś jemu ufam bardziej :p

Ja ostatnio byłam w żabce na zakupach, i pani mnie podliczała, ja w tzw miedzyczasie siegnelam do torebki po pieniadze i zamiast tego wyjelam bezmyslnie jednorazowe bilety komunikacji miejskiej. Jakaż była mina Pani ekspedientki kiedy je polożylam na ladzie w celu płącenia:-D
miałam podobnie, z tym że ja kartą na punkty z Shella chciałam zapłacić :p

Wczoraj zasililam grono mgr. w Polsce :D
gratulacje! :)

Co do smarowania się to kupiłam sobie bio-oil, bo fryzjerka mówiła, że jej siostra od samego początku jak się dowiedziała o ciąży to się nim smarowała, więc bezmyślnie tez kupiłam, smarowałam się jakiś tydzień rano i wieczorem, a potem doczytałam, że można od 2 trymestru go stosować dopiero... mam nadzieję, że nie będzie to miało negatywnych skutków ;/
no mi pani w sklepie Ziaja powiedziała, że większość tych kremów jest od 4 miesiąca, bo zawierają witaminę A, a jej w ciąży nie można.

A mi znajoma "po fachu" poleciła smarować się rano zwykłym balsamem a na noc oliwką dla dzieci:-)
ja dokładnie tak robię :) tylko wkurza mnie że zaraz cała piżama śmierdzi mi oliwką ;)

Sikam tyle ile przed zajściem w ciążę i pytałam czy są tu takie dziwadła jak ja? :-)
no to ja jestem takim dziwadłem :p

a u mnie dzisiaj paskudna pogoda. W ogóle wiecie co mój pies robi? jak wychodzi na dwór suczka z naszego piętra, albo widzi przez balkon psy to przychodzi i płacze że chce iść. na początku się nabierałam i za każdym razem wychodziłam, a on cwaniak od razu wybiegał z klatki i do psów się bawić :eek: teraz jestem mądrzejsza, stół mam przy oknie i tu siedzę to widzę prawdziwe powody jego płaczu :p

dzisiaj nie mam pomysłu na obiad, wczoraj zrobiłam tą węgierską zupę gulaszową, a dzisiaj to nie wiem... :eek:

moja mama dalej się do mnie nie odzywa, zawsze dzwoniła prawie codziennie, a teraz milczy... no ale to mi się należą przeprosiny. Za każdym razem, nawet jak jest jej wina to ja dzwoniłam, teraz się nie ugnę. tylko przykro mi, bo lubię z nią rozmawiać...:-(

Do góry