reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
dzień upłynął mi na sprzątaniu.

Co do krocza to czytałam o takim baloniku, z którym ćwiczy się krocze w ostatnich tygodniach. Słyszałyscie o tym?
nie, napisz coś wiecej.

karmelowa ja niestety tez mam jazdy. Dobrze ze M. nie ma, bo zbierałby większość:-D mam taki wachlarz emocji, ze zastanawiam się czasem, czy wszystko mam z głową w porządku:-D

pysia ja nie mam takich okropnych doświadczeń, ale też się martwiłam. Ostatnio jakoś lepiej mi psychicznie. Ale musimy pamiętać, ze to czarnowidztwo to też buzujące hormony. Same wiemy, ze cały dzień to nie trwa i potrafi się zmienic wręcz biegunowo i w euforię:-D

Dziewczyny, ale akcja u mnie...15min przed wyjściem męża do pracy wywaliła nam woda w brodziku !!! :angry: Mamy tam bardzo ciężki dostęp, długo by opowiadać. Nie zdążył naprawić. Nie mogę lać wody nigdzie bo wybija, nie mogę się umyć, no nic! W łazience cuchnie niesamowicie. Na dodatek źle się czuję, zostałam z tym sama, jeszcze przed wyjściem się pokłóciliśmy, boli mnie głowa, boli mnie brzuch,zaraz się rozryczę.... :-(
Ma do mnie przyjechać tata. Ale powiem Wam, że powoli wysiadam....i boli mnie to, że moj mąż zapomina, ze nie powinien na mnie krzyczeć ;((((((

Ostatnia edycja:
szkoła gratuluję dobrych wieści z usg.

czytam o baloniku, pomyślę bliżej porodu czym tu sobie pomóc.

ja też jutro mam wizytę, a zaraz będę dzwonić się rejestrować na usg prenatalne

Nanncy- oj współczuje sytuacji z brodzikiem. Ale wiem ze brodzik byłby do przezycia gdyby M miał inne podejscie.. Rozumie Cię dokładnie bo moj M tez jest tego typu facetem. Też jak musi wyjsc to zostawia mnie ze wszytkich samą ;/ hm a co do podnoszenia głosu teraz na nas.. to tez musze mu przypominać ze jestem w ciązy ;/ Trzymaj sie kochana :*

No jeszcze godzina i do domu:rofl2:
Padne dzisiaj chyba wczesniej od mojego dziecka..

Natuszka ciesze się, że wszystko z Twoją dzidzią w porządku :)
Straciatella tak rozbudziłaś moją ciekawość, że aż muszę zajrzeć co to za newsy :D
ewelinka a co to za test z sodą, bo gdzieś o tym czytałam, ale nie pamiętam jak się go robi :D
Nanncy oj kochana pechowy dzień widzę :( Trzymaj się! Co do krzyczenia to mój mąż też często się zapomina, że jestem w ciąży.

Lena- Straciatella coś nam takiego kiedyś dodała :

"Słyszał ktoś o metodzie z sodą i sprawdzaniu chłopak/dziewczynka? Ponoć łączy się ona inaczej z męskimi i żeńskimi hormonami, które są... w naszych siuśkach!

Łyżeczka sody (albo dwie) do pojemniczka, w drugim nasze siuśki. Dolewamy siuśki do sody i UWAGA: jak sie pieni to chłopak a jak nie, to dziewuszka. Haaa
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Ciekawe ile w tym prawdy... "

Lena- Straciatella coś nam takiego kiedyś dodała :

"Słyszał ktoś o metodzie z sodą i sprawdzaniu chłopak/dziewczynka? Ponoć łączy się ona inaczej z męskimi i żeńskimi hormonami, które są... w naszych siuśkach!

Łyżeczka sody (albo dwie) do pojemniczka, w drugim nasze siuśki. Dolewamy siuśki do sody i UWAGA: jak sie pieni to chłopak a jak nie, to dziewuszka. Haaa
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Ciekawe ile w tym prawdy... "

Straciatella moze sprobujesz i potwierdzisz czy teoria sie zgadza?:-D

Straciatella sprawdziła i umieściła post w wątku o płci. :)

Nanncy - współczuję pechowego dnia, z brodzikiem na pewno rozwiąże się szybciej niż się spodziewasz, niestety jeśli chodzi o naszych M, to niektórym już nerwy siadają, przy naszych "buzujących hormonach", ale krzyczeć to im absolutnie nie wolno, jednak zdarza się.

Ja też sprawdziłam dzisiaj co mogę mieć i wyszedł chłopiec. ;)

reklama
Aesthete pytałas kiedy mam prenatalne- ja dopiero w piątek dostałam skierowanie i dziś będe do nich dzwonić.

OO i podejście do ciąży staram sięmieć takie jak Ty bo inaczej bym zwariowała ... objawów już prawie nie mam żadnych piersi nie bolą ,wszystko normalnie poza bólami kregosłupa na dole no ciągnieć czasami.
Ale musi być dobrze :tak:

to mi lekarz kazał najpierw się umówić, a potem dostałam skierowanie :p
dokładnie - nie dajmy się zwariować :D

aesthete ja też tak zaczynam myśleć nie ma co sie zamartwiać tylko sie cieszyć że nie ma objawów:)
Ale wiecie naczytałam sie na necie że brak objawów nagły = poronienie i tak włączyło mi sie myślenie.
Ale już będzie tylko dobrze:)
będzie będzie :* nie martw się na zapas :) widzisz ile razy perelce mówiłam że będzie dobrze i jest dobrze :D

chyba te trochę ruchu nie zaszkodziło??? :laugh2:
ruch to zdrowie i w ciąży wręcz wskazany ;)

A ja polecam ubranka kupowane w szmateksach na wagę. Wychodzi super cenowo, a te ubranka są zwykle mało zużyte - noworodki/niemowlaki wyrastają z nich tak szybko, że można trafić nawet zupełnie niesprane egzemplarze :-D
ja to dostałam tyle ubranek że chyba przez rok kupować nie muszę :szok:

Ponoć w ciąży spada inteligencja - patrząc po moich zdolnościach umysłowych, czasem mam wrażenie, że to prawda :rofl2:
noo... to chyba prawda :p a na pewno spada koncentracja :/

Mandarynki.... mandarynki.... mmmm.... Zrobiłaś mi smaka! :-D
ja to mogę non stop jabłka wcinać :) dobrze, że sezon teraz jest :)

Może zamiast fitnessu, warto przejść się na zajęcia szkoły rodzenia i nauczyć się ćwiczeń, przygotowujących do porodu i zwiększających szanse na szybki porób bez nacięcia krocza? :-D
ja kupiłam sobie płytę z ćwiczeniami Fit Mama i są tam ćwiczenia dla kobiet w ciąży i po porodzie :D fajna sprawa :) a do szkoły rodzenia też zamierzam chodzić :)

Za tydz prenatalne :-D
ja też mam za tydzień :D

dziękuję Kochana. dzięki Tobie kupiłam taki fajny zestaw za naprawdę grosze Zestaw odzieży ciążowej, rozm.36/38 (3614254085) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. cmokk z podziękowaniem.
nie ma sprawy :) te zestawy są naprawdę rewelacyjne ;) ja obserwowałam jeden, ale jak doszło do 450zł to odpuściłam :p

Aesthete zrobiłaś mi smaka na soczek a u nas sokowirówki brak..i co ja biedna teraz pocznę? Będziesz mnie miała na sumieniu :-D

Czy was też tak wszystko wkurza? No ludzie święci powoli dostaje szajby sama ze sobą. Wczoraj zrobiłam mężowi awanturę o krzywo ustawione buty, a pół godziny później awantura o to, że on to się nawet kłócić nie potrafi, bo moje żale przyjmuje na klate i jeszcze ma czelność się śmiać :szok::szok:
to zapraszam do mnie na soczek :D i tak codziennie robię :D

taaak... mnie też wszystko i wszyscy wkurzają :/

Umówiłam się na prenatalne mam na 15.11 ale wzięłam godzine popołudniową, może będzie szansa że pójdziemy z mężem ;-)

Kazali mi tylko wybrać sobie konkretnego lekarza, a że nikogo tam nie znam było na chybił trafił
a mnie się nie pytali o lekarza tylko od razu do jakiejś babeczki wpisali :p ja mam na 10:00 ale M idzie na 12:00 do pracy więc się załapie :)

my dyskutowalismy z mężem co zrobic dalej z moimi wizytami i chyba bedę musiała wykyupić ten pakiet w lux medzie. Bo jeśli chciałabym chodzić do mojego lekarza prywatnie - poza lux med to miesiecznie od 100-200 zł wydam i płace za kazde badania. Teraz 300 zł musze wydac a pewnie za msiac, poltora kolejne baania i jak tak sie to zsumuje to nie wiem czy ten pakiet za 240 nei wyjdzie taniej albo tak samo ?? Bo tam mam wszystkie badania w cenie, wszystkie wizyty..... kurcze nie wiemmm
a skąd jesteś? Bo może polecę Ci mojego gina :D

Te zestawy na allegro co niektóre to masakra.. Jedynie ze 2 mi się udało znaleźć, co w miarę wpadły w oko :)
Poza tym mam kilka ciuchów z okresu "plus 28 kg" dobrze, że nie poszły na caritas :) na ciąże jak znalazł

Znalazłam za to coś, co na pewno sobie zamówię w późniejszym czasie :D
NOWE Śmieszne koszulki NADRUKI kolorowe CIĄŻOWE XL (3597606202) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
no to zależy... niektórzy nie wystawiają za ciekawych, ale warto zaglądać co jakiś czas, bo może któraś pani nową aukcję da z fajnymi ciuszkami ;)

karmelowa ja właśnie też wyszłam zdegustowana z allegro, zdecydowana wiekszośc to dno!
mi tam, mój zestaw się podoba :p jedynie jedne spodnie i bluzka mi się nie podobają, a reszta w idealnym stanie i w moim guście :)

Dziewczyny, ale akcja u mnie...15min przed wyjściem męża do pracy wywaliła nam woda w brodziku !!! :angry: Mamy tam bardzo ciężki dostęp, długo by opowiadać. Nie zdążył naprawić. Nie mogę lać wody nigdzie bo wybija, nie mogę się umyć, no nic! W łazience cuchnie niesamowicie. Na dodatek źle się czuję, zostałam z tym sama, jeszcze przed wyjściem się pokłóciliśmy, boli mnie głowa, boli mnie brzuch,zaraz się rozryczę.... :-(
Ma do mnie przyjechać tata. Ale powiem Wam, że powoli wysiadam....i boli mnie to, że moj mąż zapomina, ze nie powinien na mnie krzyczeć ;((((((
ojj... to współczucia :/ a męża okrzycz od nas! że ma teraz o Ciebie dbać i nie krzyczeć, bo dzidzia się też denerwuje ;)

ja dzisiaj popracowałam trochę, a jak wróciłam do domu to się zdenerwowałam. dostałam wezwanie do zapłaty z vectry. przegapiłam jedną fakturę a oni mnie straszą że do bigu mnie wpiszą. no co za... dzwonię tam i się pytam, czemu smsa albo maila nie wysłali skoro od 2 lat płacę co miesiąc przed terminem to chyba tak z d*py sobie nie ominęłam jednej faktury. no i dobrze że umowa mi się z nimi w grudniu kończy bo strasznie niezadowolona jestem... ciągle prace modernizacyjne i co drugi dzień neta nie ma :/

no i to na tyle :p zapomniałam też zrobić przegląd samochodu i jeżdżę od tygodnia bez przeglądu, więc zaraz jadę na stację kontroli pojazdów :p

miłego popołudnia życzę :-)

Do góry