reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Straciatella - widzę u Ciebie jakieś ukryte zainteresowania, haha, nie jestem sama, przynajmniej, ale o baloniku nie słyszałam. :p

Karmelowa i Makao - ja mam to samo, cały czas krzyczę, a na dodatek co chwilę płaczę, na każdej reklamie o dzieciach, chrzcinach, czy ślubach w serialach, normalnie masakra. ;P

.

to jeszcze nic. W sobote poryczałam się na "kuchennych rewolucjach" jak Gicz cielęcą pokazali. Do dziś nie wiem dlaczego. Za to mąż stwierdził, że zamiast na porodówce, to mnie będzie musiał w psychiatryku odwiedzać:confused2:
Witam sie :)

Wkońcu przycupłam chwilę i mogę napisać.
A więc co u nas- samopoczucie ok, jedyny objaw to cięzkie cyce. Mateuszowy przechodzi przeziębienie wiec jestem spokojna.
M dostał podwyżkę więc wszytko sie dobrze układa.:-)

W środę mamy rocznicę ślubu i dzisiaj upiekłam ciasto bo musi stać minimum 24h. A jutro nas nie ma bo M ma wolne i jedziemy do mojej babci zostawić Mateusza a później idziemy powybierać zaśwaidczenia do rodzinnego (masa tego) :no: i złożyć wniosek. Później wrócimy do babci i bedziemy tam do konca dnia. Bo od babci mam blisko do lekarza a jutro wkoncu wizyta :)

Zrobiłam test z sodą i wychodzi dziewczynka :D zobaczymy :p

Mnie też wyszła dziewczynka z tego testu. Może już będzie wiadomo za 2 tyg na prenatalnych? Fajnie by było :)

reklama
Dziewczyny powiedzcie jak wygląda stawianie macicy twardnienie jej. Nie dawno leżałam i tam gdzie mi gin robił usg przez brzuch pod skórą wyczułam takie nieduży wężyk duży ja wiem na 4 cm owalny skóra jest miekka trochę mnie boli, a na jelita to chyba za nisko wzięłam nospe i czekam może to było a wcześniej nie spostrzegłam.przepraszam że tylko tak o sobie

Kurczaczek_k, co do depilacji laserowej, to jest zabroniona w ciąży. No i trzeba mieć wyregulowane wszystkie hormony,
a o to w ciąży trudno. Jedyne, czym można działać, to woskiem. I to są informacje od dermatologa, bo ostatnio się pytałam.

Wiem wiem, ja tą depilację miałam sporo przed ciążą. Ale w ciąży przez hormony już nie było widać efektu :-(

Perełko kochana:) to albo więzada albo jajowody. Jesteśmy w stanie wyczuć to przez skórę;) niczym się nie martw, też to wyczuwam jak leżę:)) stawianie macicy w tak wczesnym etapie wygląda jakby faktycznie dziecko wypinało pupę ( tylko że jest ona oczywiście zbyt maleńka aby tak było naprawdę) . Jest to uwypuklenie mieszczące się w dłoni, twarde. Jak się martwisz to dobrze że wziełaś nospę, poleż troszkę, pomyśl o przyjemnych rzeczach:)

Ja zjadłam talerz rosołu, i znów jestem głodna:/ robię zaraz krokiety, nie mogę się doczekać.

Dziś mnie trochę pobolewa brzuch, i mam jakby większą wydzielinę, mam tak drugi raz.

Nanncy wspołczuję sytuacji, zaradziliście z tatą??;)

Rety nie mogę się doczekać czwartku i usg:)

Karmelowa - a może wzbudził się w Tobie skrywany wegetarianizm? :p
Ja płaczę na chrzcinach, ślubach zazwyczaj, które są pokazywane w telewizjii. ;) Mój M, to się ze mnie śmieję, ostatnio jak po całym dniu wrócił z pracy, popłakałam się, mówiąc, że strasznie za nim tęskniłam, rozczuliło go to, ale mimo wszystko się śmiał. ;P:-)

Czytam i czytam i tyle tych postów :szok:,
Jak doszłam do postu Straciatelli o wizycie to też przerwałam i poszłam na wątek wizytowy poczytać jak tam ;-).

Nanncy - współczuję przygody z brodzikiem, mam nadzieję, że tata coś zaraził skoro mąż poszedł do pracy.
Lena - dasz radę do piątku już niedaleko ;-)
Aesthete - masz super podejście do ciąży i musisz dziewczyny nim zarażać
Pysia - o ile dobrze zapamiętałam - ja też miałam poronienie zatrzymane bez objawów. Ale teraz staram się podchodzić na w miarę na luzie, bo i tak nie mamy na to wpływu. A uśmiech na twarzy dobrze działa na dzidziusia

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze bo któraś z dziewczyn pisała, że ma dzisiaj wizytę.

Ja też popieram tezę, że ciąża ogranicza rozum, mam czasami takie zawieszki, że po chwili sama nie wiem co chciałam :-D.

Miłego popołudnia kochane

reklama
Do góry