reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Straciatella - widzę u Ciebie jakieś ukryte zainteresowania, haha, nie jestem sama, przynajmniej, ale o baloniku nie słyszałam. :p

Karmelowa i Makao - ja mam to samo, cały czas krzyczę, a na dodatek co chwilę płaczę, na każdej reklamie o dzieciach, chrzcinach, czy ślubach w serialach, normalnie masakra. ;P

.

to jeszcze nic. W sobote poryczałam się na "kuchennych rewolucjach" jak Gicz cielęcą pokazali. Do dziś nie wiem dlaczego. Za to mąż stwierdził, że zamiast na porodówce, to mnie będzie musiał w psychiatryku odwiedzać:confused2:
Witam sie :)

Wkońcu przycupłam chwilę i mogę napisać.
A więc co u nas- samopoczucie ok, jedyny objaw to cięzkie cyce. Mateuszowy przechodzi przeziębienie wiec jestem spokojna.
M dostał podwyżkę więc wszytko sie dobrze układa.:-)

W środę mamy rocznicę ślubu i dzisiaj upiekłam ciasto bo musi stać minimum 24h. A jutro nas nie ma bo M ma wolne i jedziemy do mojej babci zostawić Mateusza a później idziemy powybierać zaśwaidczenia do rodzinnego (masa tego) :no: i złożyć wniosek. Później wrócimy do babci i bedziemy tam do konca dnia. Bo od babci mam blisko do lekarza a jutro wkoncu wizyta :)

Zrobiłam test z sodą i wychodzi dziewczynka :D zobaczymy :p

Mnie też wyszła dziewczynka z tego testu. Może już będzie wiadomo za 2 tyg na prenatalnych? Fajnie by było :)

reklama
Dziewczyny powiedzcie jak wygląda stawianie macicy twardnienie jej. Nie dawno leżałam i tam gdzie mi gin robił usg przez brzuch pod skórą wyczułam takie nieduży wężyk duży ja wiem na 4 cm owalny skóra jest miekka trochę mnie boli, a na jelita to chyba za nisko wzięłam nospe i czekam może to było a wcześniej nie spostrzegłam.przepraszam że tylko tak o sobie

Kurczaczek_k, co do depilacji laserowej, to jest zabroniona w ciąży. No i trzeba mieć wyregulowane wszystkie hormony,
a o to w ciąży trudno. Jedyne, czym można działać, to woskiem. I to są informacje od dermatologa, bo ostatnio się pytałam.

Wiem wiem, ja tą depilację miałam sporo przed ciążą. Ale w ciąży przez hormony już nie było widać efektu :-(

Perełko kochana:) to albo więzada albo jajowody. Jesteśmy w stanie wyczuć to przez skórę;) niczym się nie martw, też to wyczuwam jak leżę:)) stawianie macicy w tak wczesnym etapie wygląda jakby faktycznie dziecko wypinało pupę ( tylko że jest ona oczywiście zbyt maleńka aby tak było naprawdę) . Jest to uwypuklenie mieszczące się w dłoni, twarde. Jak się martwisz to dobrze że wziełaś nospę, poleż troszkę, pomyśl o przyjemnych rzeczach:)

Ja zjadłam talerz rosołu, i znów jestem głodna:/ robię zaraz krokiety, nie mogę się doczekać.

Dziś mnie trochę pobolewa brzuch, i mam jakby większą wydzielinę, mam tak drugi raz.

Nanncy wspołczuję sytuacji, zaradziliście z tatą??;)

Rety nie mogę się doczekać czwartku i usg:)

Karmelowa - a może wzbudził się w Tobie skrywany wegetarianizm? :p
Ja płaczę na chrzcinach, ślubach zazwyczaj, które są pokazywane w telewizjii. ;) Mój M, to się ze mnie śmieję, ostatnio jak po całym dniu wrócił z pracy, popłakałam się, mówiąc, że strasznie za nim tęskniłam, rozczuliło go to, ale mimo wszystko się śmiał. ;P:-)

Czytam i czytam i tyle tych postów :szok:,
Jak doszłam do postu Straciatelli o wizycie to też przerwałam i poszłam na wątek wizytowy poczytać jak tam ;-).

Nanncy - współczuję przygody z brodzikiem, mam nadzieję, że tata coś zaraził skoro mąż poszedł do pracy.
Lena - dasz radę do piątku już niedaleko ;-)
Aesthete - masz super podejście do ciąży i musisz dziewczyny nim zarażać
Pysia - o ile dobrze zapamiętałam - ja też miałam poronienie zatrzymane bez objawów. Ale teraz staram się podchodzić na w miarę na luzie, bo i tak nie mamy na to wpływu. A uśmiech na twarzy dobrze działa na dzidziusia

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze bo któraś z dziewczyn pisała, że ma dzisiaj wizytę.

Ja też popieram tezę, że ciąża ogranicza rozum, mam czasami takie zawieszki, że po chwili sama nie wiem co chciałam :-D.

Miłego popołudnia kochane

reklama
Do góry