reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
Haaa! No to powiem szczerze, że nawet ceny nie sprawdziłam. Ale to taka pierwsza po wpisaniu w google strona, którą mi wyszukało, więc może i coś tańszego się znajdzie. Na pewno dobrze zasięgnąć informacji u położnej, chociaż pewnie też co osoba to inna opinia będzie, tak jak do samego nacinania.

Wyskoczyłam na chwilę do sklepu w jeansach (dwa ostatnie dni chodziłam w za dużych ciążowych, bo byliśmy poza miastem) i MASAKRA! Ledwo się dopiełam i od razu zaczęło mnie boleć :no: A o 14 muszę wyjść do pracy, nie wiem jak ja to przeżyję! :no:

Dziecko może jeździć na 'poddupniku' - takiej specjalnej poduszce pod pupę, przypięte 'dorosłymi' pasami.
No tak, wszystko się zgadza, tyle, że one też mają udźwig i testowanie do 36kg. Sprawdziłam mam ten maxi cosi:-)

Myślę, że warto o tym pomyśleć. Ja nie chciałabym być nacinana, z drugiej strony lepsze nacięcie niż pęknięcie...
Balonik Epino - rozciąganie krocza, poród, mięśnie Kegla

prawda jest taka, że i tak Cię nikt o to nie zapyta, ciachną na skurczu, że nie poczujesz. 2 razy zorientowałam się dopiero jak mnie szyli, ze było cięcia.

tak mi się tez daje, że nacięcie i zszycie przynajmniej zostawi taki sam otwór niż jakieś rozciąganie przed porodem, które i tak nie wiadomo czy będzie wystarczające...

Ostatnia edycja:
Witam sie :)

Wkońcu przycupłam chwilę i mogę napisać.
A więc co u nas- samopoczucie ok, jedyny objaw to cięzkie cyce. Mateuszowy przechodzi przeziębienie wiec jestem spokojna.
M dostał podwyżkę więc wszytko sie dobrze układa.:-)

W środę mamy rocznicę ślubu i dzisiaj upiekłam ciasto bo musi stać minimum 24h. A jutro nas nie ma bo M ma wolne i jedziemy do mojej babci zostawić Mateusza a później idziemy powybierać zaśwaidczenia do rodzinnego (masa tego) :no: i złożyć wniosek. Później wrócimy do babci i bedziemy tam do konca dnia. Bo od babci mam blisko do lekarza a jutro wkoncu wizyta :)

Zrobiłam test z sodą i wychodzi dziewczynka :D zobaczymy :p

Straciatella - widzę u Ciebie jakieś ukryte zainteresowania, haha, nie jestem sama, przynajmniej, ale o baloniku nie słyszałam. :p

Karmelowa i Makao - ja mam to samo, cały czas krzyczę, a na dodatek co chwilę płaczę, na każdej reklamie o dzieciach, chrzcinach, czy ślubach w serialach, normalnie masakra. ;P

Co do nacinania to słyszałam, że samo nacinanie nie jest bolesne, ale podobno jakiś czas boli po porodzie, szczególnie przy siedzeniu.

lawendowy sen ale Ty masz pakiet z pracy czy sama oplacasz?

Nie jestem w stanie sobie przekalkulowac ile bede robic w ciazy badan i czy wydzie mnie to troche taniej czy nie od pakietu- ech jakos ostatnio ciezko mi sie decyzje podejmuje ;-)

Bąbelek, najpierw miałam pakiet z pracy mojego M. On nie płacił nic, a ja grosze.
Teraz opłacamy sami, bo dla byłych pracowników dali zniżkę. I dalej płacimy grosze w porównaniu z cenami pakietów dla pacjentów indywidualnych.

reklama
Karmelowa niedopatrzenie, przepraszam:) Już dopisałam wszystkie dziewczyny, które podały daty. Lista sie pięknie wydłużyła. Mi na mieście udalo sie upolować buty, dwie tuniki, legginsy i jeszcze o fryzjera, żeby koncowki przyciął zahaczyłam. A wszystko w ramach prezentu urodzinowego od mamy:)
Poza tym się martwie, bo M. mial wyjsc do pracy na 3h a okazuje sie ze nie będzie go 7 no i pies jest pierwszy raz sam przez tyle godzin. Jestem ciekawa co zmajstruje...

Do góry