reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Witajcie.
U nas weekendu ciąg dalszy, bo doszło do tego, że dzień nauczyciela jest dniem świętym i wolnym od szkoły :confused2:
Wobec tego mam dwie kluski na karku dziś, jedną dorodną 30-to kilową drugą małą, ale też nie mniej upierdliwą.
Dzień piękny więc zapewne trzeba będzie wytaszczyć tłuszczyk na spacer nad jezioro i do lasu a tak mi się nie chce że hej:sorry:
Upośledza mnie ta ciąża ruchowo :-D

Martuśka o mnie zapomniałaś :p No trudno... jako, że hormony z płaczliwych zrobiły się drażliwe ryczeć nie będę :-p Wpisz mnie słonko na 29 na wizyte <28 prawdopodobnie prenatalne ale to jeszcze nie na 100% bo będę dzis dzwonić>

Aesthete zrobiłaś mi smaka na soczek a u nas sokowirówki brak..i co ja biedna teraz pocznę? Będziesz mnie miała na sumieniu :-D

Czy was też tak wszystko wkurza? No ludzie święci powoli dostaje szajby sama ze sobą. Wczoraj zrobiłam mężowi awanturę o krzywo ustawione buty, a pół godziny później awantura o to, że on to się nawet kłócić nie potrafi, bo moje żale przyjmuje na klate i jeszcze ma czelność się śmiać :szok::szok:

reklama
dziewczyny mam pytanko. czy któraś z Was też ma taki posmak kwaśny w ustach?? Mam wrażenie jakbym najadła się cytryn:/ niczym nie jestem w stanie się tego posmaku pozbyć.

Myślałam, że to tylko ja tak mam... Czego bym nie włożyła do ust, to za chwilę strasznie mi kwaśno!!!! Boję się, że się od tego będą szybciej zęby psuły :no:

Rewelacyjny zestaw! Aż chyba zacznę szukać na allegro takich okazji:-) a co do kwaśnego posmaku-też z tego powodu cierpię :baffled: Hallsy, mycie zębów, itp nic nie pomaga:cool:

Dziewczyny
jak rozwiązać problem samochodowego fotelika:
moja starsza córka waży 36kg i teoretycznie nie powinna już korzystać z tego co ma bo jest do 36kg, a zgodnie z przepisami

Kolejny raz informuję o zasadach przewozu dzieci w samochodach osobowych:

1. Na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego dziecko w wieku do lat 12 może być przewożone jedynie w specjalnym foteliku ochronnym (art. 45 ust. 2 pkt. 5 u.p.o.r.d.)

1. Na pozostałych siedzeniach dziecko w wieku do lat 12, nie przekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewozu dzieci (siedzisko, podwyższenie), odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym. (art. 39 ust. 3 u.p.o.r.d.). Z powyższego wynika, że dziecko w wieku do lat 12 przekraczające 150 cm wzrostu może być przewożone bez wymaganego fotelika lub siedziska. Jednocześnie dziecko w wieku powyżej 12 lat, nie przekraczające 150 cm wzrostu nie musi być przewożone w foteliku.

nie znalazłam o większej nośnosci:no:

A ja mam jaks shize:-( od wczoraj przestaly mnie bolec piersi i boje sie najgorszego jakos mam stracha po tamtej ciazy:( Nic mnie dzisiaj nie boli sluz mam przezroczysty i jest go wiecej ale tak wpod swiadomosci czuje strach. Jeszcze dzisiaj mailam upiorne sny ze bylam na usg a tam nie ma serducha.
Przepraszam ze wam tu smuce ale nie mam komu powiedziec;-(

hmmm... kurcze faktycznie problem
ja tez mam fotelik 9-36 ale moj syn poki co ma 28kg - zostalo nam 1,5 roku do 12 r.ż to moze nie dobije do 36 bo on chudziak :)

ale gdyby tak sie stalo, to sadzalabym na poddupniku takim do 36 no bo co innego zrobic..

poczytaj tu http://fotelik.info/pl/news/foteliki-dla-dzieci-powyzej-36-kg,268.html

Ostatnia edycja:
reklama
hmmm... kurcze faktycznie problem
ja tez mam fotelik 9-36 ale moj syn poki co ma 28kg - zostalo nam 1,5 roku do 12 r.ż to moze nie dobije do 36 bo on chudziak :)

ale gdyby tak sie stalo, to sadzalabym na poddupniku takim do 36 no bo co innego zrobic...

2,5 roku bo chodzi o ukończenie 12 lat, a ile ma wzrostu bo może szybciej wzrost osiągnie?

no też to czytałam i mam maxi cosi, ale nie wiem który, idę do auta ziornąć

Ostatnia edycja:
Do góry