reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Perełka mi się też odbija strasznie, ale bez cofania. Nieprzyjemne to jednak bardzo, bo jeszcze wieczorem potrafi "wspominać" mi się obiad...
Makao a nie myslalas raczej o fitnesie dla kobiet w ciąży? Basen to siedlisko zarazków i mi odradzano. Ale jak już będę miała czas na zwolnieniu to pójdę na zajęcia fitness :)

Spotkanie wczorajsze bardzo udane, poniunialam sobie słodka półroczna córeczkę znajomych. Słodkie i grzeczne dzieciątko, aż mi się córeczka zamarzyla :)

zosia wiesz co ja przez tą swoją złamaną miednicę i biodro to tak z fitnesem w ciąży nie bardzo:/ wiem, że basen to siedlisko zarazków. ale założę tampon i będzie ok mam nadzieję. lactovaginal i powinno byc dobrze. kręgosłup trzeba odciążyć. ja tych 5kg na plusie nie widzę nigdzie poza brzuchem więc nie panikuję:) ruchu mi po prostu brakuje ale jak nie można to nie można i już. kiedy gdzieś wychodzę to autem i nie za długo, potem padam. i mam nadzieję, że w drugim trymestrze ginka pozwoli mi się trochę więcej poruszać ale fitnes nie przejdzie na pewno:/ a joga-matko święta nic mnie tak nie wyprowadza z równowagi jak joga. próbowałam kilka razy, najdłużej wytrzymałam 7 minut.

reklama
Nadrobić Was to ciężkie zadanie :szok: Produkcja idzie pełną parą, zamiast korzystać z ciepłego weekendu ;-)

U mnie wczoraj pojawiły się nieprzyjemne kłucia w pachwinie jak jechałam samochodem - takie jakby mocne promieniowanie do pachwiny przy ucisku nerwu. Na szczęście po kilku minutach przeszło i jak dotąd nie wróciło :-D Poza tym miałam bardzo pracowity weekend - grabienie lisci, wyrywanie roślin, przekopywanie grządek - narobiłam się jak głupia, ale nie miałam żadnych specjalnych bóli, więc chyba te trochę ruchu nie zaszkodziło??? :laugh2:

No, a ja dziś zaliczyłam pierwsze wymioty :confused2:. Mdłości trochę ustały, dopadło mnie z zaskoczenia, w trakcie mycia zębów :eek:

Oj, oj, ja z tym walczę codziennie, kiedy na koniec mycia zębów myję jeszcze język - odruch wymiotny jest baaardzo silny, czasem aż mnie żołądek zaboli, ale na razie udaje się obyć bez wymiotów :-D

Ja osobiście nie polecam ubranek dla dzieci z pepko. 2 prania i nadruku, koloru nie ma :szok:
Jedyny plus to cena bo jest zachęcająca.

A ja polecam ubranka kupowane w szmateksach na wagę. Wychodzi super cenowo, a te ubranka są zwykle mało zużyte - noworodki/niemowlaki wyrastają z nich tak szybko, że można trafić nawet zupełnie niesprane egzemplarze :-D

A macie jakieś doświadczenia z ubrankami z Tesco marki F&F?

Ja kupowałam takie body - polecam trzy-, pięciopaki. Jakość bardzo przyzwoita, nadruki trwałe. Tylko trzeba uważać z rozmiarami - najlepiej otworzyć paczkę i obejrzeć ubranko przed zakupem.

A propos ubranek i innych rzeczy dla Malenstwa bo powiem Wam szczerze ze czuje sie w tych sklepach jak słoń w fabryce porcelany.

Spokojnie, ogarniesz się ze wszystkim do porodu :-D Do tego czasu porobimy listy i wszystkie będziemy wiedziały co warto kupić w jakich ilościach :-D

czy wy tez macie galopującą sklerozę ostatnio??? wstaję z kanapy i zapominam po co wstałam:-D

Ponoć w ciąży spada inteligencja - patrząc po moich zdolnościach umysłowych, czasem mam wrażenie, że to prawda :rofl2:

jako ciekawoostke powiem wam, ze koleżanka szczepiła dziecko na rotawirusy. Jej mała bardzo źle zniosła szczepienie. Teraz ma 3 latka, do tej pory przeszła 3 jelitówki.

My zaszczepiliśmy córkę na rotawirusy i jesteśmy zadowoleni. Już kilka razy nam się zdarzało przechodzić przez ostre czyszczenie na dwa końce, a u córki tylko trochę wymiotów lub rozwolnienia i od razu pełny powrót do zdrowia - ja się potrafię męczyć 2-3 dni, a córka raptem kilka godzin, zwykle w nocy, a rano już zdrowa :-D Trzeba pamiętać, że jest wiele wirusów 'rotawirusowych', a szczepionka jest raptem na kilka najpopularniejszych odmian.

modle sie do mojej babuni w niebie zeby sie wszystko jakos poukladalo....

"Jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus." (1Tm 2,5)
a ostatnio w lidlu kupiłam ogrodniczki dzinsowe,oczywiscie dwie pary;-)wiem,że to wcześnie,ale kurcze nie mogę się powstrzymać..najchętniej to już bym łóżeczka kupiła i wózek i wszystko:happy:

Radzę uważać z jeansem - jeśli jest gruby i twardy, to jest niewygodny dla dziecka :no: Na spacer w chłodny dzień, lepiej ubrać dziecko w kilka warstw miękkich ubranek i przykryć kocykiem, niż w jedne, grube spodnie.

No i sie dorobiłam! M przyniósł do domu przeziębienie, ale nawet kwarantanna nie pomogła. Już czuje ból gardła i katar... Jeszcze tego mi brakowało :/ tylko on cwaniak wyleczy sie fervexem a ja herbatka naprzemian z miodem albo sokiem malinowym :/ macie jakieś pomysły ?

Znam to niestety! W poprzedniej ciąży, mąż spryciarz od razu popijał fervex i był zdrowy, a ja rzułam goździki na ból gardła i męczyłam się z katarem grrr Dobrze chociaż, że odkryłam wtedy tantum verde :-D

prawo jazde mu zabrali, samochod na policyjnym parkingu. Ciekawe ile nas ta przyjemnosc bedzie kosztowala.

Odbierają na stałe, czy do rozprawy? Jak to wygląda?

Dziewczyny mam pytatko jak sie szybko podnosicie lub obracacie tesz tak energicznie to ciagnie was tak od pepka w dol??

Też mi się tak zdarza - czasem nawet przy kichnięciu auuuuć

Na biegunke i wymioty u dzieci moge doradzic taki praszek przeciw odwodnieniu orsalit czy jakos tak i ja go rozrabialam w letniej wodzie i dawalam dzieciakom po lyzce co parenascie minut do tego pro i prebiotyki.

O tak! Orsalit! Też polecam! Uzupełnia elektrolity i zapobiega odwodnieniu!!!

oprócz tego dostałam też od mojej mamy: 2kg jabłek , 1kg mandarynek i jakiś 1kg marchewek :D jakby tego było mało, sama sobie kupiłam (bo nie wiedziałam że dostanę :p ) 3kg jabłek, 1kg marchewek, 1,5kg bananów i 1kg pomarańczy :p więc jakby któraś miała ochotę na sok mojej roboty, lub jakiś owoc w całości to zapraszam - mam pod dostatkiem :-)

Mandarynki.... mandarynki.... mmmm.... Zrobiłaś mi smaka! :-D

tak sie zastanawialam dzisiaj czy usg genetyczne to bedzie jeszcze dopochwowo czy juz przez brzuch - bo czytam na necie i rozne sa doswiadczenia :)

Różnie to jest. U mnie poprzednio było dopochwowo i w tej ciąży też tak będzie.

Jedyne, czym można działać, to woskiem. I to są informacje od dermatologa, bo ostatnio się pytałam.

Kiedyś depilowałam bikini woskiem :szok: (bikini brazylijskie :rofl2:) Ale nie polecam - boli strasznie, a poza tym, włoski odrastają w różnym tempie i jak się chce iść potem znowu, to trzeba poczekać aż odrosną (nie opłaca się iść tylko po to, żeby wyrwać kilka pierwszych włosków, bo już następnego dnia pokażą się inne :no:) i chodzi się przez 3 tygodnie z nieestetycznie odrastającymi włoskami różnej długości.

To melduję że właśnie wróciłam od mojej ginki bo dziś przyjmuje od 7:40 więc poszłam. Wszystko jest w najlepszym porządku dzidzia przez tydzień urosła o 1 cm ma żołądek i całą resztę na miejscu z tych dobrych wiadomości sie u niej popłakałam:)

Super, że miałaś udaną wizytę i że z dzidziusiem wszystko ok!

Perełka mi się też odbija strasznie, ale bez cofania. Nieprzyjemne to jednak bardzo, bo jeszcze wieczorem potrafi "wspominać" mi się obiad...
Makao a nie myslalas raczej o fitnesie dla kobiet w ciąży? Basen to siedlisko zarazków i mi odradzano. Ale jak już będę miała czas na zwolnieniu to pójdę na zajęcia fitness :)

Mnie też się wieczorem odbija obiadem - bleeee...

Może zamiast fitnessu, warto przejść się na zajęcia szkoły rodzenia i nauczyć się ćwiczeń, przygotowujących do porodu i zwiększających szanse na szybki porób bez nacięcia krocza? :-D

Hej dziewczynki :-)

I znowu poniedziałek, zaczynam lubić poniedziałki odkąd nie wstaje rano do pracy...

Za tydz prenatalne :-D

Straciatella zostały nam dwie studniowki do porodu ;-) trza by imprezę zrobić ;-)

Miłego dnia kochane, nie martwić sie rzeczami na kt nie mamy wpływu. Oszczędzać sie, dbać o siebie, folik jeść i dużo uśmiechać :-D buzka!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Majóweczki
Wpadłam, żeby życzyc Wam udanego dnia

♥ ♥ ♥

stylowi_pl_plakaty-i-obrazy_11644685.jpg

:-) i mamy słoneczny poniedziałek :tak:
Mnie od wczoraj kłuje podbrzusze, w pachwinach tez mnie coś ciągnie i zastanawiam się czy to macica pragnie trochę wolności i się rozpycha, czy to coś innego :baffled: W czwartek wizyta u gina, mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze. Będę go namawiać na więcej badań bo I trymestr dobiega końca a ja tylko mam zrobioną morfologię, glukozę i mocz, a gdzie reszta!

Dziewczyny bardzo przepraszam, że się tyle nie odzywałam, ale jestem u rodziców od czwartku i tu sie dzieje za duzo rzeczy. Poza tym caly czas dogadujemy z projektantką kwestię domu i brakuje mi czasu na wszystko. Juz jutro wracam do Warszawy i bede miala więcej czasu:) Tabelkę z terminami zaktualizowalam.
olapalo
- mi też sie czasem takie klucia bez powodu zdarzają, a czasem przy kaszlu, kichnięciu. lekarz mówil, żeby się tym nie przejmować:) Kiedy masz kolejną wizytę/usg, żebym mogła Cie dopisać do tabelki?
szkola13-super gratuluję wizyty!
lawendowy_sen - również zyczę udanego dnia!:)
ewwe - kiedy masz dokładnie usg?
Skorupka89 - 05.11 masz wizytę czy USG?
Bąbelek - czekam na info kiedy prenatalne:)
Aesthete - super ten zestaw z allegro, muszę znaleźc chwilę i też cos wybrać bo spodnie piłują jak siedzę
pysia_ - u mnie też się dziwne rzeczy dzieją. Wcześniej wogóle nie mdliło a teraz popołudniami i wieczorem muszę bardzo uważać, żeby nie zwymiotować. Kiedy masz lekarza teraz?

Dziewczyny macie jakiegoś sprzedawcę na allegro od legginsów zwykłych bawełnianych? Ale takich dobrych gatunkowo co by się zaraz w szwach nie rozchodziły?

Pozdrawiam wszystkie gorąco i uciekam na miasto:)

ja póki co kupiłam:
spodnie czarne ciążowe mama H&M roz 38 (3541016494) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ciążowe leginsy roz. M/L czarny/grafit strech (3541006943) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - leginsy na później, jak mi dupcia urośnie :p

i taki zestaw mi się udało wylicytować Zestaw ubrań ciążowych PŁASZCZ 19 szt H&M, M-L (3560626480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., już praktycznie na całą ciążę i na razie nic więcej nie kupuję, bo nie ma sensu ;) chodzę póki co w tych rurkach H&M Mama, to rozmiar 38 i trochę z pupy spadają, ale przynajmniej brzucha nie uciskają ;)

szukajcie w zestawach, bo naprawdę za fajną kasę można cały zestaw ciuchów wytargać :D
tutaj link do zestawów ;) Zestawy - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

dziękuję Kochana. dzięki Tobie kupiłam taki fajny zestaw za naprawdę grosze Zestaw odzieży ciążowej, rozm.36/38 (3614254085) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. cmokk z podziękowaniem.

reklama
dziewczyny mam pytanko. czy któraś z Was też ma taki posmak kwaśny w ustach?? Mam wrażenie jakbym najadła się cytryn:/ niczym nie jestem w stanie się tego posmaku pozbyć.

Zapisałąm się na usg na czwartek:) do medicover bo okazuje się że mam w pakiecie prowadzenie ciąży:) bardzo się cieszę że będę mogła podejrzeć czy wszystko jest ok. Stresuje się ogromnie, ale jestem pełna nadziei że jest ok:)

Do góry