reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

OA co to za jaja z tym wątkiem zamkniętym? Ktos został upoważniony do otwierania czegoś takiego i dokonywania selekcji?? A jak sie można wkupic w laski?? Chyba wrócę na bociana bo od wielu lat mi na forum nikt takiej przykrości nie zrobił. Ja myślałam ze jesteśmy połączone dzięki tej brzuszkowej sprawie jak siostry. Dziewczyny z innych miesięcy na otwartym nawet numery do siebie podają żeby mieć ze sobą kontakt. Szkoda ze coś takiego robicie. Nawet nie chce wiedzieć kto jest w tej zamknietej grupie żeby sie nie uprzedzić.

A jak ktoś chciał prywatności to trzeba było stworzyć grupę zamknięta na podstawie stworzonej listy majowek a nie prywatnych upodobań. Strasznie mi przykro... Tym bardziej że jestem prawie od początku w wątku...

majówka która moderuje ten zamknięty wątek niech doda wszystkie majówki. może miała dobre intencje ale "selekcja" jest lekko niesmaczna...:baffled:

może kiedyś nam się taki wątek przyda..

ale sama się teraz poczułam dziwnie... bo pierwsze odczucie jest takie że skoro nie dostałam zaproszenia to nie jestem tu mile widziana... eh..

skorygujcie to szybko bo wszystkim niesmak pozostanie,..

reklama
Pamietam nawet kiedyś jakiś wywiad z Przybylską gdzie opowiadała jak to po takim teście wyszlo ze córka może mieć zespol Downa, zastanawiała się nad aborcją, ostatecznie zrezygnowala i córka urodziła się zdrowa.
moja znajoma miała to samo niedawno. Całą ciaże przepakała, bo dziecko mogło miec zespół Downa. Urodził sie zdrowy i śliczny chłopczyk. Też nie chciała usunąć, przez co relacje z mężem się popsuły, bo faceci to wiecie od innej małpy ;-). Nerwy jej były niepotrzebne.

Straciatella może to taki kryzys przed pojawieniem się drugiego dziecka? Wiesz, może i razem to planowaliscie i wydawało się, że on chce, ale jak przychodzi co do czego bywa różnie. Ja nie wiem, czego mogę się spodziewać po mężu jak się dziecko pojawi. On jest taki trochę zapatrzony w siebie jedynak. No i boi się malutkich dzieci, bo nie miał z nimi kontaktu. Ale liczę, że się poukłada, rozmowa to podstawa. Chociaż czasem coś tam kisi w sobie i trzeba to z niego wyciągać.

Pysia kilkoro naszych znajomych po wczorajszych warsztatach już wie ;) Powiedzialam też moim dwóm najbliższym koleżankom, żeby z kimś na żywo obgadac wątpliwości. Po usg powiemy rodzicom i pomału wszystkim :)

Kurcze, dziewczyny, a u mnie niedawno zaczęło się brunatne plamienie znów:-( wczoraj miałam wizytę, nie ma żadnego krwiaka, nic się nie odkleja, lekarz powiedział, że nie widzi przyczyn dla których mogę mieć te plamienia. Miałam powoli odstawiać duphaston, wczoraj brałam tylko jedną tabletkę, dzisiaj też wzięłam rano, ale wystraszyłam się i niedawno wzięłam drugą. Jak myślicie, możliwe, że to od odstawienia? Brzuch za bardzo nie boli na razie. Martwię się strasznie:-( jak nie przejdzie, to jadę na IP. Do 7 rano mam czas, bo ostry dyżur ma inny szpital, niż ten, w którym byłam ostatnio...
Aj, zawsze musi być jakiś problem:-:)-:)-(

ja bym obstawiała ze to po wczorajszym badaniu ginekologicznym. plamienie brunatne czyli stara utleniona krew. cos co wcześniej się stało...

szyszunia wiem, że to tylko trochę więcej prawdopodobieństwa z tym testem pappa. ale gdyby badanie przezierności wyszło mi źle, to na pewno pappę zrobię. w tej sytuacji bardziej chodziło mi o kontekst, że za chwilę będzie ten moment, kiedy będę mogła decydować o czyimś życiu. taka odpowiedzialność mnie po prostu przygniotła. i tym się chciałam podzielić.

straciatella ech faceci. ich zawsze trzeba jakimś sposobem:/ po pierwsze uważam, że takie zachowanie jest niedopuszczalne. wrrr, wkurzył mnie ten Twój mąż, no. może powiedz mu, że go bardzo potrzebujesz, że przy nim czujesz się bezpieczniej a bez niego jesteś kompletnie bezradna (słodkie oczka ze szreka). Mój M., który z domu co prawda wyniósł rycerzowanie kobitkom (za co jego ojcu jestem dozgonnie wdzięczna) lata pod sufitem za każdym razem, kiedy mu mówię, jak to bez niego bym sobie nie poradziła:p

Dziewczyny spokojnie!
Już pisałam ze grupa zamknięta jest dla kazdego tylko pomału! Jest po co zebyśmy np. mogli spokojnie napisac o sprawach rodzinnych itp. Jak wy dołączycie do grupy to chciałybście zeby kazdu mógł wchodzić do grupy i czytać wszystko, oglądać wasze zdjęcia. Pomyślcie troche! Ta grupa jest dla nas wszystkich! I majówki które tutaj sie udzielają napewno do niej dołączą!!
Poco zakładać grupę otwartą jak juz tutaj taką mamy. Dziewczyny uwierzcie ze tutaj głównie piszemy, tak tylko jak chcemy sie wygadać.
I to nie są podziały!! Tylko tutaj moze wejść każdy a na zamkniętą nie i tam mozmy tak na spokojnie. Każda z majówek ma takie samo prawo do przystąpienia!
Bardzo często podaję nowe dziewczyny z chęcią do zaproszenia do grupy. Jeszcze sie nie zadrzyło ze któraś sie nie zgodziła.

I na pewno kazda z was dołączy. Spokojnie majóweczki!

Bez komentarza... Naprawdę po tym co napisałeś widać ze nie ma sensu nic zmieniać... Bawcie sie dalej, ale beze mnie...

Ewelinka to ile trzeba czekac na takie dolaczenie do grupy jak dla mnie to jest bez sensu jeżeli jest dla wszystkich majoweczek to dlaczego trzeba czekac az Wy nas dopiszecie
wydaje mi się ze takie fora zamknięte powstają jak już rzeczywiście się grupa zżyje a nie jak powstaje tzn jakie sa kryteria żebyście dopisaly

Straciatella może wlasnie tak stanowczo do meza nie rozumiem dlaczego wychodzi na kilka dni bo się musi uczyc a Ty zostajesz sama w ciąży i z dzieckiem co wogle na to twoja tesciowa

u mnie wiedza wszyscy ze jestem w ciąży czekałam tylko na potwierdzenie przez lekarza wierze ze będzie wszystko ok z dzidzia tak samo jak bylamw ciąży z majka to jak bylam w 3 miesiącu miałam już dużo rzeczy pokupowane bo byliśmy akurat na wakacjach w pl a wiadomo tutaj wszystko taniej było niż w Hiszpanii

co do choroby mi pomogly na zatoki inhalacje z rumianku a na reszte dolegliwości herbata z miodem syrop z cebuli i chlebek z czosnkiem ale lepiej podejść do lekarza mi powiedziała lekarka ze sa dostępne dwa antybiotyki w pierwszym trymestrze na szczęście nie musiałam wykupywać choć pani doktor twierdzila ze i tak będę go musiala brac

reklama
Sami zobaczcie.. majówek na liście jest ponad 60. A ile się udziela?? I nadal chcecie wszytkie zaprosić?? Nie lepiej tylko te które się udzielają! Ja doceniam was dziewczynki! I szczerze to nawet wiem ze udzielacie się więcej nic osoby które już są w grupie! Kazda ma możliwość być w grupie!

Niepotrzebnie robicie sensację... Jest mi bardzo przykro. Założyłam grupę dla nas zebyśmy mogły opisac nasze problemy, lepiej się pozdac, dodać fot. Prawie codziennie wysyłam zaproszenia do dziewczyn. Wystarczy trochę cierpliwość.
Któraś z was pisała o łezkach w oku.. A ja co mam powiedzieć? Chciałam dobrze a czuje się dziwnie traktowana!

Do góry