reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Czesc dziewczyny nie mam wam kiedy odpisac praca dom dwoje dzieci ..a wy tak drukujecie intensywnie. Czytam was caly czas . Mam pytanie czy was tez tak bola podbrzusza na okres ciagnie i puchnie brzuch ?! Bylam w ciazy dwa razy ale ten trzeci jest inny od tych dwoch calymi dniami odczuwam podbrzusze jakby napeczniale duze nabrzmiale i bole jak na okres i od czasu do czasu jajniki kluja ?! ;///

reklama
Niedobrze mi...mąż kupił korzeń imbiru. Działa to?
ja wierzę, że mi pomaga ;-) aczkolwiek nie mogę już na ten imbir patrzeć :-D i chyba sikam już samym imbirem ;-) pamiętaj by plastry imbiru wrzucać do herbaty ;-) samego imbiru nie powinno się jeść ;-) bo coś tak z żołądkiem robi ;-)

witam ;-)
mam gorsze samopoczucie ... mdłości mdłościami (mniejszymi), ale czuję, że mnie choroba rozkłada :wściekła/y: gardło boli, kichanie się włączyło, katar też :-( i oczy zaczynają piec :dry: po prostu bosko ;-)

wczoraj byłam na siatce :dry: nie chciało mi się nic a nic jechać, grać :sorry2: ale przemogłam się i pojechałam :dry: i co? nie chciało mi się nic a nic, po 30 minutach gry marzyłam już o tym, by zjeść twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem :szok: i oczywiście zjadłam o 22, jak tylko do domu wróciłam ;-) a wróciłam szybciej, bo już nie chciało mi się kompletnie grać i generalnie miałam mdłości ... wcześniej planowałam, że do końca października sobie pogram ... ale chyba zrezygnuję już teraz :-(

Hej dziewczyny :) śledzę Was już od dłuższego czasu ale jakos nigdy nie naszło mnie, żeby napisać, więc czas to zmienić :D Dołączam się do Was bo też mam termin na maja, dokładniej 16 maja. To moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam Was :D

Mamusia Blaneczki witaj :) Stazi, my z mężem też mamy różne czynniki Rh, niestety.... gin mi mówiła, że czekają mnie 2 zastrzyki, pierwszy o ile dobrze pamiętam około 16 tyg. i drugi od razu po porodzie :) Nanncy ja nie wiem jak jest z tym imbirem, jednym pomaga, drugim nie... ja też próbowałam i chyba mi niespecjalnie... a poza tym odrzuca mnie już jego zapach :) ale warto wszystkiego spróbować :)

Witam nową majóweczke ;-)

Co do bóli to ja właśnie NIE mam tak, żeby bolało mnie cały czas podbrzusze tylko dziwne napady -wstaje z łożka krzesła czy coś i nagle takie potęzne szarpnięcie z jednej strony i trzyma kilka sekund( straszne ałaaa) i puszcza, później nie boli nic. Nie miałam tez tego w 1 ciąży więc też dla mnie dziwne

Aśku zdrówka- oby Cie nie rozłożyło;-) I jak nie masz siły już grac to zrezygnuj widać organizm potrzebuje więcej relaksu :tak:

Ostatnia edycja:
Martynia, Stazi, ja tez mam konfilkt serologiczny z mężem ale gin powiedział, ze w trakcie pierwszej ciąży nic się nie robi, jedynie przyporodzie chyba podają jakieś przeciwciała w razie drugiej ciąży. Tak zrozumiałam ale zmartwiłam się, ze Ty Martyniu będziesz mieć zastrzyk w 16tc, może ja też powinnam???

Martynia, Stazi, ja tez mam konfilkt serologiczny z mężem ale gin powiedział, ze w trakcie pierwszej ciąży nic się nie robi, jedynie przyporodzie chyba podają jakieś przeciwciała w razie drugiej ciąży. Tak zrozumiałam ale zmartwiłam się, ze Ty Martyniu będziesz mieć zastrzyk w 16tc, może ja też powinnam???
ja też mam konflikt ;-) w pierwszej ciąży nic nie dostawałam ;-) jedynie zastrzyk po porodzie ;-)

reklama
Witajcie, tyle produkujecie, że nie mam czasu nadrobić! I wybaczcie, nie bardzo wiem co której odpisać więc napiszę ogólnie:
witam wszystkie nowe majówki, dużo nas!!!
dla wszystkich potrzebujących, chorych, martwiacych się wielkie &&&&&&&&&&&&&&

U nas po mału do przodu, tylko czas tak pomału biegnie, mam wrażenie, że od ostatniej wizyty minęły wieki a następna dopiero w poniedziałek. Czuję się dobrze, mdłości nawet trochę minęły - poza tym żadnych typowych objawów. Co mnie i cieszy i martwi jednocześnie.

Co do grupy krwi to z mężem mamy oboje RH -. więc konfliktu nie ma.

Do góry