Czesc dziewczyny nie mam wam kiedy odpisac praca dom dwoje dzieci ..a wy tak drukujecie intensywnie. Czytam was caly czas . Mam pytanie czy was tez tak bola podbrzusza na okres ciagnie i puchnie brzuch ?! Bylam w ciazy dwa razy ale ten trzeci jest inny od tych dwoch calymi dniami odczuwam podbrzusze jakby napeczniale duze nabrzmiale i bole jak na okres i od czasu do czasu jajniki kluja ?! ;///
reklama
ja wierzę, że mi pomaga ;-) aczkolwiek nie mogę już na ten imbir patrzeć i chyba sikam już samym imbirem ;-) pamiętaj by plastry imbiru wrzucać do herbaty ;-) samego imbiru nie powinno się jeść ;-) bo coś tak z żołądkiem robi ;-)Niedobrze mi...mąż kupił korzeń imbiru. Działa to?
witam ;-)
mam gorsze samopoczucie ... mdłości mdłościami (mniejszymi), ale czuję, że mnie choroba rozkłada gardło boli, kichanie się włączyło, katar też :-( i oczy zaczynają piec po prostu bosko ;-)
wczoraj byłam na siatce nie chciało mi się nic a nic jechać, grać ale przemogłam się i pojechałam i co? nie chciało mi się nic a nic, po 30 minutach gry marzyłam już o tym, by zjeść twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem i oczywiście zjadłam o 22, jak tylko do domu wróciłam ;-) a wróciłam szybciej, bo już nie chciało mi się kompletnie grać i generalnie miałam mdłości ... wcześniej planowałam, że do końca października sobie pogram ... ale chyba zrezygnuję już teraz :-(
Hej dziewczyny śledzę Was już od dłuższego czasu ale jakos nigdy nie naszło mnie, żeby napisać, więc czas to zmienić Dołączam się do Was bo też mam termin na maja, dokładniej 16 maja. To moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam Was
Mamusia Blaneczki witaj Stazi, my z mężem też mamy różne czynniki Rh, niestety.... gin mi mówiła, że czekają mnie 2 zastrzyki, pierwszy o ile dobrze pamiętam około 16 tyg. i drugi od razu po porodzie Nanncy ja nie wiem jak jest z tym imbirem, jednym pomaga, drugim nie... ja też próbowałam i chyba mi niespecjalnie... a poza tym odrzuca mnie już jego zapach ale warto wszystkiego spróbować
Witam nową majóweczke ;-)
Co do bóli to ja właśnie NIE mam tak, żeby bolało mnie cały czas podbrzusze tylko dziwne napady -wstaje z łożka krzesła czy coś i nagle takie potęzne szarpnięcie z jednej strony i trzyma kilka sekund( straszne ałaaa) i puszcza, później nie boli nic. Nie miałam tez tego w 1 ciąży więc też dla mnie dziwne
Aśku zdrówka- oby Cie nie rozłożyło;-) I jak nie masz siły już grac to zrezygnuj widać organizm potrzebuje więcej relaksu
Co do bóli to ja właśnie NIE mam tak, żeby bolało mnie cały czas podbrzusze tylko dziwne napady -wstaje z łożka krzesła czy coś i nagle takie potęzne szarpnięcie z jednej strony i trzyma kilka sekund( straszne ałaaa) i puszcza, później nie boli nic. Nie miałam tez tego w 1 ciąży więc też dla mnie dziwne
Aśku zdrówka- oby Cie nie rozłożyło;-) I jak nie masz siły już grac to zrezygnuj widać organizm potrzebuje więcej relaksu
Ostatnia edycja:
Martynia, Stazi, ja tez mam konfilkt serologiczny z mężem ale gin powiedział, ze w trakcie pierwszej ciąży nic się nie robi, jedynie przyporodzie chyba podają jakieś przeciwciała w razie drugiej ciąży. Tak zrozumiałam ale zmartwiłam się, ze Ty Martyniu będziesz mieć zastrzyk w 16tc, może ja też powinnam???
ja też mam konflikt ;-) w pierwszej ciąży nic nie dostawałam ;-) jedynie zastrzyk po porodzie ;-)Martynia, Stazi, ja tez mam konfilkt serologiczny z mężem ale gin powiedział, ze w trakcie pierwszej ciąży nic się nie robi, jedynie przyporodzie chyba podają jakieś przeciwciała w razie drugiej ciąży. Tak zrozumiałam ale zmartwiłam się, ze Ty Martyniu będziesz mieć zastrzyk w 16tc, może ja też powinnam???
Też mam grupę - a partner + i dostałam jak na razie tylko skierowanie na badanie serologiczne USR.
reklama
Witajcie, tyle produkujecie, że nie mam czasu nadrobić! I wybaczcie, nie bardzo wiem co której odpisać więc napiszę ogólnie:
witam wszystkie nowe majówki, dużo nas!!!
dla wszystkich potrzebujących, chorych, martwiacych się wielkie &&&&&&&&&&&&&&
U nas po mału do przodu, tylko czas tak pomału biegnie, mam wrażenie, że od ostatniej wizyty minęły wieki a następna dopiero w poniedziałek. Czuję się dobrze, mdłości nawet trochę minęły - poza tym żadnych typowych objawów. Co mnie i cieszy i martwi jednocześnie.
Co do grupy krwi to z mężem mamy oboje RH -. więc konfliktu nie ma.
witam wszystkie nowe majówki, dużo nas!!!
dla wszystkich potrzebujących, chorych, martwiacych się wielkie &&&&&&&&&&&&&&
U nas po mału do przodu, tylko czas tak pomału biegnie, mam wrażenie, że od ostatniej wizyty minęły wieki a następna dopiero w poniedziałek. Czuję się dobrze, mdłości nawet trochę minęły - poza tym żadnych typowych objawów. Co mnie i cieszy i martwi jednocześnie.
Co do grupy krwi to z mężem mamy oboje RH -. więc konfliktu nie ma.
Podziel się: