reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Skorupka, jak chcesz to mam listę badań do zrobienia w pierwszym trymestrze to Ci mogę podesłać :) ja bym chyba wolała na własną rękę zrobić, ale tylko po to żeby wiedzieć że jestem zdrowa i że wszystko jest ok :)

Straciatella, poważny kierunek :D będziesz mi korepetycji ze ścisłych przedmiotów udzielać ;)

A my dzisiaj idziemy na warsztaty bezpieczny maluch :D dodatkowa wiedza się przyda :D i jakieś nagrody można wygrać, m.in. Fotelik do samochodu :)

Miłego dnia :*

reklama
Dziewczyny poratujcie.
Od 3 dni zauważyłam krew w kale i na papierze... zaczęłam grzebać w necie i piszą, że to zazwyczaj od zaparć w ciąży, od których tworzą się hemoroidy. (i to w późniejszych tygodniach). Ale ja zaparć nie mam, wypróżniam się regularnie ...
Nie wiem czy lecieć z tym do lekarza?

A my dzisiaj idziemy na warsztaty bezpieczny maluch :D dodatkowa wiedza się przyda :D i jakieś nagrody można wygrać, m.in. Fotelik do samochodu :)

Daj znać czy fajne te warsztaty, bo nie wiem czy się zapisywać, czytałam, że sama reklama, a dopiero na końcu kurs z ratownikiem ...

Ostatnia edycja:
Jak dużo tej krwi to idź do lekarza :)

Jasne, dam znać :) ja tam opinii nie słucham, bo zawsze wolę się sama przekonać :D wiadomo że muszą się zareklamować bo wszystko jest za darmo :p

Przyszły moje wyniki na toxo - na szczęście brak, uff.
Za to brzuch mnie pobolewa - naciąga się, to podobno normalne. Ale upierdliwe i niefajne uczucie, nie polecam :-)

Witam.
U mnie znowu kiepska noc. Co chwile się budziłam na siku albo było mi niedobrze. Rano to samo :p
Mdłości powróciły..

Bąbelek przykro mi, że Twoja mama nie za bardzo ucieszyła się z ciąży. Obawiam się, że moi rodzice zareagują tak samo :/ Ale zobaczysz jak maleństwo się urodzi będzie inaczej :)

skorupka nie martw się ja też mam następną wizytę dopiero 4 listopada więc nie jesteś sama :)

aesthete fajne macie te warsztaty :) a fotelik wygrać to byłaby fajna rzecz :)

skorupka, ja mam wizyty co 4 tygodnie, wydaje mi się że to tak ok, ani za często ani za rzadko :)
A co do badań to mój gin też nie zleca wszystkich od razu. Teraz dostałam skierowanie tylko na ogólne moczu i krwi (grupę robiłam w pierwszej ciąży i wyrobiłam sobie wtedy KREW KARTĘ -polecam), a pozostałe badania stopniowo. Skierowanie na badania w kierunku hiv to miałam chyba dopiero w 7 miesiącu.

Jak to wasze mamy mogą się nie cieszyć?! Niech mnie nawet nie denerwują... Moja to się z radości popłakała...

Lena, fotelik fajna sprawa, szczególnie że do wygrania jest ten maxi cosi cabrio fix czy jakoś tak :D

agatka91- tak ja mialam luteine (duphaston to tez progesteron tylko w syntetycznej postaci a luteina to naturalny hormon- luteina tansza jest tyle mi wiadomo.)przepisana - bralam ja przez 2 tygodnie- z takiego samego powodu jak u Ciebie:) wiec spokojnie - nie zaszkodzisz tym :) brandyy- ja bym nie czekala i poszla z tym do lekarza - mozesz isc do zwykle internisty i dostaniesz skierowanie na badanie kału.., jesli jest to jasna czerwona krew zauwazalna w stolcu moze o byc krwawienie z dolnych odcinkow przewodu np z jelita grubego.., lepiej dmuchac na zimne - krwi tam byc nie powinno zwlaszcza jesli nie masz zaparc to dziwne - wiec lepiej sprawdz! Ja dzis po badaniach na cukier- bo nieco za wysoki i lekarz obawia sie cukrzycy ciazowej., plus na badaniu czy jest konflik serologiczny- ja 0 rh- Maz B+

Witam Majóweczki ;-) jeden dzien nieobecności na forum i czytania na conajmniej 2 godziny... wczoraj byłam na wizycie u gin i moja dzidzia przez 6 dni aż 7mm urosła, ma teraz 22,5mm :-D serduszko bije szybko i już widać małego człowieczka :-) Ja również wybieram się na warsztaty "Mamo to ja" 10.10 :-)

reklama
dzieki na informacje dziewczyny, troche sie uspokojłam..
aesthete byłabym bardzo wdzieczna za tę listę badań :-)

kiuik może masz racje, może czeka mnie to poźniej :-)

brandy na twoim miejscu umówiłabym się na wizytę, krew w kale brzmi nie dobrze

Do góry