reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

perelka- ja z okolic Nowego Sącza. A Ty? Boje sie o te moje nogi bo w poprzedniej ciazy bardzo mi puchły i nic nie pomagało, dopiero po porodzie mi sklęsły :no: i teraz juz takie dziwne uczucie mam w tych nogach. Niewiem, może to bardziej w mojej głowie bo boje sie zeby sie nie powtórzyło :-(

reklama
Dzięki za miłe przyjęcie ;-) ja na razie z objawów to czasami bóle w podbrzuszu i wrażliwe piersi. Oprócz tego moja ciąża to prawdziwy cud- tak powiedział lekarz endokrynolog... prawie w tym samym momencie dowiedziałam się, że mam Hashimoto, niedoczynność.... i że jestem w ciąży. Moje TSH przy zapłodnieniu ok 11.... nic nie wiedziałam, na szczęście biorę już lekarstwa i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

witam nowe dziewczyny :)

opcja "pokaz pierwszy nieprzeczytany" jest tuz pod tematem Majowki 2014 w prawym gorym roku, jak nie znajdziesz to pisz :)

ja co rano jak sie obudze to chwile leze i sie zastanawiam sie czy mnie mdli :) poki co czasem mnie mdli w ciagu dnia ale nie z rana :) poki co :)

Ja dziś po południu też zdrzemnęłam się z godzinkę ;-) wcześniej mi się to raczej nie zdarzało, ale teraz można sobie pozwolić na wszystko:-) a tak poza tym to jest ok, nie odczuwam zbytnio zmęczenia, nie mam mdłości, mam co najwyżej mniejszą ochotę na słodycze, bo do tej pory byłam typowym słodyczoholikiem.
A jutro znów do pracy... nie chce mi się za bardzo, bo wiem że jak w końcu przyjdzie czas, żeby obwieścić dobrą nowinę, to pewnie nie spotka się ona ze zbyt miłym przyjęciem.
Dobrej nocki dziewczyny! :blink:

Hej! dziewczyny, widzę, że co poniektóre mają pobolewanie podbrzusza/ciągnięcie. Ja też mam i dosyć mnie to martwi :-(To normalne?
Aha, no i odkąd biorę Duphaston, co chwilę chodzę siusiu. Aczkolwiek nie mam objawów zapalenia pĘcherza ( a doskonale je znam). Pamiętam, że jak kiedyś brałam Dupka 4 cykle to też miałam takie parcie na pęcherz. Też tak macie?

Ostatnia edycja:
Applecrumble, ja też mam mniejszą ochotę na słodycze, a to jest u mnie nowość, bo nie było jeszcze chyba dnia, w którym nie zjadłabym coś słodkiego, poza tym zawsze w torebce mam coś na "czarną godzinę" :-D
Nanncy jeżeli chodzi o to podbrzusze, to sama nie wiem... niby wszyscy mówią, że to normalne, ale jako, że to dotyczy nas samych to się martwimy, taki już nasz chyba los :sorry2:

Martynia, no niby Gin powiedział, że najbardziej niepokojące są bóle silne, skurcze i plamienia/krwawienia. Z tym natychmiast mam jechać do szpitala. O innym bólu nie mówił, niemniej jednak powiedział, że gdybym miała wątpliwości, mam się zgłosić do lekarza (mój gin akurat na urlopie jest teraz :/). Jutro będę w pobliżu szpitala i poradni, więc może tam zajrzę zapytać.

A jutro znów do pracy... nie chce mi się za bardzo, bo wiem że jak w końcu przyjdzie czas, żeby obwieścić dobrą nowinę, to pewnie nie spotka się ona ze zbyt miłym przyjęciem.
Dobrej nocki dziewczyny! :blink:

Ja tez sie troche obawiam bo jestem managerem w restauracji i nie bedzie nikogo kto mnie zastapi od ok. 7 miesiaca ( dłużej nie chce pracowac) do 6 miesięcy macierzyńskiego. Do tego mam jedna w ciąży 6 miesiąc i szefowa kręci nosem jak koleżance nie dobrze lub mowi ze nie będzie niektórych rzeczy wykonywać. Sama szefowa nienawidzi dzieci. Nie ma ich i nie chce (jest kolo 40).
Do tego mam kolejna dziewczyne kyora chce zajsc do końca roku i próbuje. To jz w ogole na 9 pracowników trzy w ciąży to az strach. Cale szczęście ja juz zaciazylam ;)

Martwia też mnie te bóle to są też jelitowe ja się załatwiam codziennie ale wzdęcia i gazy wywołują bóle raz trzymają dłużej raz krócej raz ich nie ma zapodam nospe nieraz, żeby bardziej się nie nasiliły ale ona chyba guzik daje wykończyć się idzie zastanawiam się czy luteina tez nie może nasilać tego.

reklama
Perelko czytalam ze kobiety w ciąży maja gazy wzdecia i zapracia.
Ale najlepiej skonsultować to z lekarzem bo moze te twoje bole jelitowe nie związane sa z ciąża a wtedy lepiej sie temu przyjrzeć.

Do góry