reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Super dziewczyny te Wasze relacje z wizyt, ja na usg muszę jeszcze tyyyle czekać. Kurcze, może namówie męża, żeby ze mna poszedł?

Wiesz co, ja w pierwszej ciąży chodziłam na badania z mężem, bo nie wyobrażałam sobie musieć mu powiedzieć, że coś jest nie tak z ciąża - dzisiaj też mieliśmy iść razem, ale córka w nocy się pochorowała i nie miałam serca ich zrywać o świcie żeby ze mną szli... Na badanie szłam z duszą na ramieniu! Ja wiem, że mój mąż wcale nie ma ochoty chodzić ze mną na badania, ale uznałam, że tu bardziej chodzi o mnie niż o niego... Może dla faceta to nic przyjemnego oglądać, jak lekarz robi jego żonie usg przez pochwę, ale myślę, że łatwiej facetowi coś takiego znieść, niż kobiecie relacjonowanie mężowi, że ciąża jest pozamaciczna albo pęcherzyk jest pusty czy dzieje się coś tam jeszcze innego złego...

reklama
perełka zapalnie pecherza to szyczpanie i swędzienie i okrpony ból przy oodawaniu siku. Ja odczuwałam to jak parcie na pęcherz no i wiecznie masz wrażenie że chce ci sie załatwic, nawet zaraz po skorzystaniu i leci tylko odrobinek albo wcale.

aeshete
co do gara to zgadzam sie z olapalo obstawiam thermomix moja mama równiez go ma i jest kapitalny :-) cena jest równiez kapitalnie wysoka..

Kurczaczek, bardzo niepoważny... wydaje mi się, że tak lekko podchodzi przez to, że znamy się z poprzedniej firmy :/ tam razem przez 2 lata pracowaliśmy... no ale kurde, nie robi się takich rzeczy! Jak on sobie wyobraża współpracę? Bo ja dalej nie zapłaciłam za biuro i mieszkanie :/ bo nie mam z czego... z wypłaty M zyjemy, a z mojej miałam opłaty porobić ;/

Perelka, no taka natarczywość to potrafi z równowagi wyprowadzić... a uczucia parcia na pęcherz cały czas nie mam. Ale często. Jednak nie piecze, więc zapalenia pęcherza nie biorę pod uwagę.

Olapalo, a nawet nie wiem jaka firma... byli na prezentacji u moich rodziców, to mama mi mówiła, że tylko 4 udka się do tego mieszczą ;)

Olapalo ja to bym głównie chciala, żeby poczuł, że rzeczywiście bedziemy mieli dziecko. Na razie wiadomo - czysta abstrakcja. Ale dużo racji w tym co piszesz, lepiej, żeby lekarz wszystko wyjaśniał.

Dziewczyny robiłyście wszystkie cytomegalie? ja miałam to rok temu robione ale nie przechodziłam i nie wiem czy robić i się bać?:-(

perelka, mi lekarz kazał zrobić cytomegalię. Dopiero dzisiaj jak doniosę wszystkie wyniki to mi założy kartę ciąży :) saga też dzisiaj ma zakładaną kartę ciąży :)

Oj widze, że wsystkie dziewczyny jesteście w podłych nastrojach - ja jakoś też. Nawet weny nie mam a pisanie tlyko czytam co tak srobiecie

Perełka ja myśle,ze to może być problem z pęcherzem miałam tak kilka razy , że czułam parcie a siku się nie dało zrobić i wcale nie było pieczenia. Mi wtedy pomagały tabletku furaginum ale nie wiem czy w ciąży można

Cześć Dziewczynki :-)
obecnie pożeram kwaśne żelki; tak wiem - niezdrowe, ale pomagają na mdłości. Chwilowo przynajmniej.

Albo tracę rachubę, albo coś u mnie "nie tak".
Ile wizyt już miałyście do tej pory?
Ja tylko jedną, a następna dopiero w połowie października.
Mam wrażenie, że Wy często chodzicie :confused:

reklama
oo właśnie ja musze koniecznie się ogarnąć z prywatnym ginem i badaniami. Bo ten u którego byłam w pon dał mi skierowanie tylko na zwykła morfologie i stwierdził , że wystarczy:baffled:

Do góry