reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Dziewczyny ja mam taką niemoc straszna, nic mi się nie chce. Najchętniej bym wogóle z łóżka nie wychodziła... Masakra.
Ja obecnie nie mam żadnych dolegliwości, czasem pobolą piersi ale to raczej przy ucisku, czasem delikatnie zaboli podbrzusze. A tak to zero mdłości, wymiotów, ból krzyża też już ustąpil.

Witam nowe majówki i czekam na dane, żeby uzupełnić tabelkę z terminami wizyt u lekarza:)

reklama
Soniafka faktycznie czas ciąży mamy prwie identyczny:) byłaś już na usg?
An_ka współczuję mdłości i wymiotów, mam nadzieję że Ci szybko minie:)
Martuśka ja w razie co dam znać datę kolejnej wizyty jak będę ją znała:)

Ja mam córeczkę już, ale w pierwszej ciąży ból brzucha nie odpuszczał mi przez całą ciążę:) i choć wiem że każda ciąża jest inna to troszkę się martwię. No ale staram się być dobrej myśli:)

Z kolei miałam bardzo silne bóle w okolicy jajnika ( ale nie tego z którego była owulacja ) jakoś tydzień po owulacji, i zamartwiałam się, że to będzie ciąża pozamaciczna. Ból miałam w piatek, sobotę i niedzielę, a w pn już zobaczyłam cień ciania:)

Kolejne dziewczyny z końca maja :) Ciekawe, czy się w tym maju zmieścimy ;) Ja nie mam mdłości, trochę mnie pobolewal jajnik, teraz już przestał. Poza tym glodka mam dość często, oby tylko takie objawy.
Iwonaimaja chyba jedynie poprzez tłumaczenie za każdym razem jak ją przylapiesz. To pewnie taki wiek, że trochę będzie kręcić, trochę zwracać na siebie uwagę. Nie przejmuj się :)

Ostatnia edycja:
Piszę już z łóżka ;-) w dodatku na telu, więc będzie w skrócie :-D
Fasolka ma 7.26 mm, co odpowiada 6w4d ;-) ciałko żółte 17 mm ;-)
Zdjęcia nie wrzucę, bo słabo widać :-( fasolka schowała się głęboko ;-)

i tyle z wizyty ;-) pora spać ;-)

Olapalo- trzymaj się, jesteśmy z Tobą, daj jutro znać co i jak,

martuska507- mój termin wizyty u lekarza to 07.10

mi cały czas się chce jeść coś słodkiego , w ciągu dnia jestem zmęczona i najchętniej w południe bym spała,bolą mnie piersi i podbrzusze też trochę, mdłości i wymiotów brak

spokojnej nocki Wam życzę :)

Ja też coś malo się odzywam mega depresja mnie dopadła nie wiem jak dam rade bez tabletek :( 7 października mam lekarza, ale niestety wiem że nie pozwoli narazie brać ich :( sorki za smęcenie...

witam nowe mamusie :)

stazi powodzenia :)

nana fajne uczucie takie duże widać nie :) hmm życze ci zeby trafiła się parka :)

Straciatella ale fajnie zostało ci 2 tygodnie mi jeszcze 3 :(

olapalo witaj bedzie dobrze musi być powodzonka :)

Aśku gratuluje udanej wizyty :)

Kuik, Perelka, już rozmawiałam z sagą i mnie trochę uspokoiła ;) ja mam to lgG takie wysokie :tak:

Mia 30, witaj :-)

Nanncy, mnie też dobija to siedzenie samej w domu :/ do głowy można dostać... dlatego dzisiaj do rodziców pojechałam i pół dnia tam spędziłam :) wróciłam w sumie przed 22:00 :) i chyba tak będę robić jak M będzie w pracy ;)

weronkaa, witaj :tak:

Straciatella, ja też mam nadzieję, że na prenatalnych się dowiem jaka płeć :D

olapalo, Ty nie miej takich czarnych myśli ;) wszystko będzie ok :tak:

cerutti, nie przejmuj się brakiem objawów ;) ja gdyby nie brak miesiączki to mogła bym nie wiedzieć że w ciąży jestem :p jedynie, że mnie pobolewa brzuch jak na @ i senna jestem. No i odrzuciło mnie od mięsa i słodyczy. Ale jakiś uciążliwych objawów nie mam :happy2:

Aśku, gratulacje :) oby tylko rosło zdrowe :)

no nic, ja się zbieram pod prysznic, jutro w końcu papiery na uczelnię muszę zawieźć i do gina ^^

zła w ogóle jestem, bo wystawiłam rachunek 2 tygodnie temu, a gościu do tej pory mi przelewu nie zrobił :/ miał zrobić wczoraj, to wyłączył telefon i na maile nie odpisuje... no a to akurat kasa z której mam wszystkie opłaty porobić :/

no nic, dobrej nocy kobietki :) :*

Czesc Kobietki:)
Witam nowe mamusie i zycze wam szczesliwej ciazy.
Ja spac nie moge i tak was czytam po troche.
Mi tez jakos tak minely obiawy ciazowe w sesie mam tylko wilczy apetyt rano i tak do 16godziny max a pozniej wogole bym nie jadla i piersi mnie bola jak sa w biustonoszu a tak to narazie git. A i mialam przez dwa dni ogromna chrc na banany.
Ja jak teraz dostane kase to zrobie toxo i tsh. A reszte to w listopadzie jak pojde na nfz do niej.
Wizyte mam w poniedzialek i tak ciesze sie i sie boje zarazem =-O
To milego dnia ja ide na sniadanie;-)

Soniafka faktycznie czas ciąży mamy prwie identyczny:) byłaś już na usg?

Nie byłam jeszcze na usg i wygląda na to, że w najbliższym czasie nie pójdę. Mieszkam w Norwegi a tu troszkę inaczej podchodzi się do ciąży i pierwsze usg zalecane jest dopiero około 12 tygodnia.
Ogólnie ciąże prowadzi tu lekarz ogólny i położna którą wybiera się już na początku. Do lekarza idę dopiero za dwa tygodnie bo moja teściowa podpuściła mnie na zmianę lekarza i kiedy chciałam się zarejestrować na wizytę okazało się, że nie ma mnie jeszcze w systemie i muszę poczekać jakiś tydzień :confused:

Ale ty cerutti koniecznie daj znać jeśli będziesz już po usg. ;-)

Miłego jesiennego dnia Majóweczki!! :-D

reklama
Do góry