reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Straciatella, mam niezaznaczone :( nawet jak robię buźki typu ":)" to nie zmieniają się na żółte buziole... no szkoda, może jakieś głębsze ustawienia musze zmienić by to zadziałało...No dziewczęta ja już po obiadku-leczo z kurczakiem pyyyycha:) na deser nie mam co liczyć bo cukier to zło,a tak mam ochotę na kulę rumową od Sowy mmmmmm! Chyba pójdę na zakupki, kupić coś z okazji dnia chłopaka i przy okazji może złamię trochę dietę i skubnę kulę :)

reklama
Oprócz tego, że oczywiście zdrowo i bez konserwantów-w miarę mozliwości, to w związku z grzybicą staram się trzymać produktów z tej listyhttp://www.grzybica.info.pl/dieta/dieta-w-grzybicy/Ale jak mnie najdzie ochota na naleśniki i zagryzanie marchewki nic nie pomaga to lecę smażyć kilka sztuk i wtedy modle się by grzybica nie wróciła-słaba jestem nie ma co :/

Witam Wszystkie Mamusie ;-) Widze ze rozwinal sie temat obiadów tak wiec ja gotuje zupe gulaszowa. Ledwo stoje w kuchni ale jakos daje rade... Mdłości tak jakby kilka dni temu troche odpusciły ale niestety juz nawracaja...
Ból w krzyzu juz mi nie dokucza. lekarz mnie nastraszyl ze to moga byc skurcze macicy wiec dobrze ze cały czas biore duphaston. Jednak moze to byc tez spowodowane rozluznieniem miednicy, co powoduje którys z hormonow wiec nie ma sie co martwic:-)

co do obiadu to postanowiłam, że jedziemy do knajpki z obiadami domowymi ;-) mam dzisiaj takiego tasieeeeemca :szok: nie dojadę do domu ;-) a knajpkę mamy praktycznie po drodze, obiady pyszniaste ;-)
mam ochotę na ziemniaczki :zawstydzona/y: i jakiś sosik ... ciekawe jakie będzie dzisiaj danie dnia ;-)

Z tego co wiem to na temat tunczyka sa bardzo podzielone zdania. W ogole jesli chodzi o ryby w ciazy to ciezko znalezc jedna konkretna opinie. Jedni mówia ze ryby sa zdrowe, szczególnie te tłuste bo zawieraja duzo kwasów tłuszczowych omega. Znalazłam oś takiego : Wybieraj:ryby o niskiej zawartościrtęci, takie jak:śledź, łosoś, makrela, sardynki, tuńczyk z puszki, dorsz,pstrąg, zębacz, łupacz;
Ale niektórzy twierdza ze ryby zawieaja rtęć i ołów, które w nadmiarze mogą szkodzic.

Tylko czy po jednej puszce tunczyka, zjedzonej np raz w tygodniu mozemy przekroczyc ten poziom?

reklama
Perelka, a to wcześniej miałaś złe wyniki tsh? bo nie pamiętam :sorry2: jak złe to powtórz :)

struss, ja nie przeciągam buziek, tylko na nie klikam :p kliknij raz i Ci się pojawi :) i tutaj uśmieszki nie zamieniają się na emotki. Jak chcesz język to musisz wpisać : - p ale bez spacji. Jak chcesz taki uśmiech :happy2: to : happy : ale też bez spacji i z tymi dwukropkami ;)
uśmiech zwykły : - )
oczko ; - )
smutna buźka : - (
no i tak dalej :p

co do grzybicy to ja miałam swoją pierwszą grzybicę chyba w kwietniu. Podejrzewam, że na siłowni albo w saunie to złapałam, bo wtedy chodziłam 3 razy w tyg na siłownię i saunę :dry: dostałam jakieś tabletki dopochwowe, po których nie miałam do tej pory nawet stanu zapalnego. A ja mam dosyć delikatne te okolice i stany zapalne często łapałam :confused2:

u nas pogoda też piękna.... zimno, ale słonecznie, taką jesień kocham :) w ogóle dzisiaj zadzwoniła jakaś dziewczyna, że przyjedzie zobaczyć suknię ślubną moją :D już zapomniałam, że mam to ogłoszenie na necie, więc może jakaś dodatkowa kasa by wpadła :tak:

co do pleców to u mnie to samo - ja się już budzę z bólem pleców :/ M masować mnie nie chce, więc muszę wziąć od lekarza pozwolenie na masaże i pojechać do mojego masażysty... bo nie wytrzymam :baffled:

i non stop głodna chodzę a na nic ochoty nie mam :dry: zostały mi schabowe z wczoraj, więc M je dostanie, a ja zjem sobie zupę :) bo on to za zupami nie przepada ;)

dobra, lecę odkurzać :D miłego dnia :*

co do diety, zrobiłam zdjęcia artykułu z gazety :) właśnie o diecie dla ciężarnych :) może któraś skorzysta ;)
DSC_0175.jpg
DSC_0176.jpg
DSC_0177.jpg

Załączniki

• DSC_0175.jpg
    DSC_0175.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC_0176.jpg
    DSC_0176.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC_0177.jpg
    DSC_0177.jpg