reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam z kawka

wlasnie wcinam sniadanie rosnie mi w buzi no ale cos trzeba zjeść bo od dzisiaj znowu do pracy ide

u mnie wczoraj straszny bol brzucha zawoziłam wieczorem meza do pracy i myslalam ze nie wroce tak mnie bolało dopiero jak się polozylam to powoli zaczelo przechodzić

nanncy czytałam na necie ze w ktoryms tygodniu ciąży trądzik to normalne u mnie tez pojawiają się pojedyncze pryszcze a nigdy z tym nie miałam problemu

reklama
Ja siedzę właśnie w poczekalni do rejestracji. Ciężką mieliśmy noc, bo pieska nasza chorowita miała problem z oddychaniem, a że ma krótką kufe to dźwięki straszne wydawała. No i budziła nas niestety. Martwię się o nią, eech. Będę musiala do weta z nią iść.

Perelka, mi lekarz kazał zrobić tę badania, z tarczycą nigdy problemów nie miałam :)

Nanncy, jak coś Cię niepokoi to idź do lekarza. A jak Twój nie ma usg to idź do innego...

Skorupka, to zależy od pracodawcy. Ja bym powiedziała po skończeniu pierwszego trymestru :) a potem jak nie będą robić problemów to możesz pracować, a jak im coś nie będzie pasować to L4 ;)

Uciekam na badania :) miłego dnia :*

Nanncy ja rówież mam bóle w podbrzuszu, moje doświadczone matki, babki, ciotki mówią że tak będzie mnie pobolewać bo wszystko się zmienia i rozciąga, naciaga. Jutro idę na wizytę do gin także się dowiem czy mam sie martwić bólami. Zauważyłam że jak się trochę przeforsuje to bardziej odczuwam ból. Obserwuj kiedy i jak często masz bóle, najlepiej je sobie zapisuj, to ułatwi lekarzowi zdecydować co może wywoływać bóle. No i tak jak dziewczyny proponowałabym abyś zmieniała lekarza. Będziesz spokojniejsza ;-)

witam z pracy ;-)
ależ słonecznie od rana :-D co prawda zaś auto skrobałam, ale co tam ;-) ładne słoneczko teraz jest ;-)

walczę, walczę z mdłościami ;-) rano wypiłam herbatkę czarną z miodem i cytryną ;-) przyjęła się, aczkolwiek momentami miałam wrażenie, że będę o kibel walczyć ;-) nic w domu nie jadłam, tylko zagryzłam imbir marynowany i zapiłam wodą ;-) w pracy herbata czarna, rooibos ;-) zagryzłam jabłkiem ... jakoś walczę ;-)
Ślubnemu nie udało się kupić herbaty imbirowej, mieli imbir w tabletkach :dry: znalazłam też w doz.pl tabletki imbir + witamina B6 dla ciężarów :dry: jutro podpytam czy mogę je brać ;-) dzisiaj po pracy kupuję normalny imbir ;-) może pomoże ;-)

zabieram się do roboty, priorytety się pozmieniały ;-)

witam
perelka tak jak dziewczyny pisza, nie ktore kobiety promienieja w ciazy i odrazu widac to na twarzy,siasiad ma oko;)
Danusia witaj
Aska
to sie strachu najadlas-moze z telefonem niech kica tam jakas opcja gdzie jest dziecko jest, no przykro mi z powodu taty- ja w tym roku stracilam przyjaciolke przez tydzien nie moglam sie pozbierac nie ma dnia bym o niej nie mysala-zawsze jak przylatuje do kraju to kawa u niej itp a teraz taka pustka
babelek jak bym poczekala jeszcze tydzien,corka byla mniejsza o ok 1,5 tygodnia
wichurka to prawda co powiedzial ci lekarz ja w 7 miesiaca mialam takie skurcze pojechalam az do szpitala bo nie szlo wytrzsymac i uslyszalam mamcica przygotowyuje sie do porodu,wpadlam w panike jak ja rozpoznam porod:)
soniafka witaj
Ja wczoraj duzo latania mialam byla kilku godzinna wizyta w zoo z mloda ledwo wrocilam i musialam skoczyc do sklepu po amunicje czytaj pieluchy i na koniec zostawilam sobie pakowanie paczki grrr jak ja nie cierpie sie pakowac,wieczorem bylam tak zmeczona mysalam ze nogi mi odpadna i co tak do 24 pozniej mloda wstala wzielam ja do siebie a ona jezdzila po calym wyrku wiec tak do 4 a o 5 juz wstalam ledwo na oczy widze.Teraz czekam na kuriera niech zabiera nasza paczke.

Straciatella u mnie też dzisiaj zero mdłości :) Zazdroszczę słońca, bo u nas szaro-buro. Mąż ma dzisiaj rozmowę o pracę więc trochę się stresuje :p

reklama
chwilka przerwy ;-)

Mrówek faktycznie, nieźle nas wystraszył ;-) początkowo byłam spokojna, rozsądne to moje dziecko ;-) w samotne wyprawy do lasu nie wierzyłam, bo on raczej strachliwy, więc tej opcji nie brałam pod uwagę ;-) a mój Ślubny tak ;-) bał się, że poszedł w las i się zagubił (nasze osiedle jest położone przy lesie) ... mówię wam, jeszcze tak przerażonego Ślubnego nie widziałam ;-) oczywiście w pewnym momencie i mi sie udzieliło ;-)
a jak ujrzałam przez okno mojego Mrówka lecącego w podskokach pod blokiem :-D oczywiście wrzasnęłam: Antoni, rower i w tej chwili do domu :-D i wiecie co Mrówek krzyknął: a czeeeemuuuu? :-D
gdy siedział w wannie spokojnie z nim porozmawiałam ;-) Mrówek przejął się i prawie cały czas płakał ... wyjaśniłam mu wszystko, rano Ślubny też spokojnie porozmawiał (długo nie mógł ochłonąć) ;-) tak więc sądzę, że wczorajsze popołudnie nauczy też Mrówka jednego - żeby się co jakiś czas meldować ;-)

na telefon jest jeszcze za mały ;-) z jego drobnych kieszonek by wypadł :-D bałabym się, że ktoś mu gwizdnie ;-)

Do góry