reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
Mnie coś dzisiaj z nóg zwaliło i zdrzemnęłam się na godzinkę :p
Wstałam i na coś słodkiego mnie ciągnie :)
Zaraz będziemy oglądać z mężem jakiś film więc do jutra majóweczki :)

Danusia witaj i gratulacje :)

Aśku oj nasz synek też nam kilka razy taką akcje odwalił, że szukaliśmy go po całym osiedlu :p

Witam majóweczki,
Troszkę sie nie udzielalam, ale to wszystko przez zle samopoczucie. Cały czas mnie mdli, wymiotuje, głowa mi pęka, mam zawroty głowy, na nic nie mam siły, wracam z pracy i tylko leze i śpię.
Wczoraj rano wylądowaliśmy z mężem w szpitalu. Dostałam plamienia.
Lekarz mnie zbadał, zrobił usg i stwierdził ze nie widać źrodła krwawienia, najprawdopodobniej było to z pozostałości po nadzorcze, która miałam w przeszłości. Lekarz stwierdził ze w żaden sposób wg niego nie wzrasta ryzyko poronienia, ale na wszelki wypadek przepisał duphaston 3x dziennie i za tydzień kontrola u lekarza prowadzącego.
Maleństwo ma 22 mm i stwierdzono 9 tydzień ciąży. Serduszko bije.
To by było na tyle. Oby tak dalej.

Aesthete nie mam nic do ukrycia więc nie widze zadnego problemu z tym, że moj mąż zaglada na to forum, a dzięki temu, wydaje mi się, że lepiej mnie rozumie ;-) Poza tym razem ze mna dowiaduje się wielu ciekawych rzeczy, o których nie wiemy, poniewaz jest to nasza pierwsza ciąża:-) A jeśli wam przeszkadza, że się udziela to wystarczy go stąd pogonić ;-)

Giovanna, nigdzie nie napisałam, że mi Twój mąż przeszkadza. Po prostu napisałam jak ja bym się czuła w takiej sytuacji. Ale jeśli Tobie nie przeszkadza Twój mąż na forum to mi tym bardziej.

wichurka, uff, to dobrze, że zagrożenia nie ma... dbaj o siebie :* ja to bym pewnie panikowała jak nie wiem :/

no, dziewczyny, zrobiłam ten budyń czekoladowy i powiem tylko, że smakował wybornie :D mam ochotę na więcej :D
jutro muszę iść rano na badania. Zostało mi do zrobienia tsh i cytomegalia. No i w środę z tymi wynikami do lekarza i będę miała założoną kartę ciąży :)

Hej dziewczyny. Dziś rano zobaczyłam na dwóch z kolei testach dwie kreski, tak więc nie ma wątpliwości, że mogę do was dołączyć. :-)
Narazie jestem w głębokim szoku i nie mogę się ogarnąć. Czy którąś z was, pomimo wyczekiwania dwóch kresek ogarnęła panika tak mnie kiedy w końcu okazało się że jesteście w ciąży?? Stresa mam przeogromnego i próbuję opanować się pijąc meliske.
Wg. internetowego kalkulatora mój termin to 30 maja. Jedynymi moimi dwoma objawami są jak narazie przeokrutny ból piersi i brak okresu. ;-)

Cześć dziewczyny :-) nie pisałam przez kilka dni i poprostu nienadążyłam za czytaniem was :-) u mnie wszystko jak narazie się układa, nie wiem czy mam się martwić czy nie ale mdłości mi przeszły:szok: mam lekką zgagę i co jakis czas mnie boli brzuch. Byłam na podstawowych badaniach i wygląda że ze mną nie najgorzej :-D we wtorek mam wizytę także się wszystkiego dowiem czy wszystko jest w porządku :-D

nadzieja1984 mam takie pytanie do ciebie(wyczytałam, że jesteś prawną specjalistką) byłam na stażu przez 6 miesięcy i od 1 pażdziernika podpisuję umowę na trzy miesiące. Czy jeżeli pójdę na L4 to ZUS będzie brał pod uwagę staż ? Dodaję że na stażu miałam normalnie jak na umowie o pracę odprowadzanie składki. Dowiedziałam się także że w takim wypadku pracodawca będzie musiał przedłużyć mi umowę do dnia porodu a następnie będę dostawać zasiłek macierzyński.

Dziewczyny jak myślicie kiedy powinnam powiedzieć o ciąży ?

wichurka, uff, to dobrze, że zagrożenia nie ma... dbaj o siebie :* ja to bym pewnie panikowała jak nie wiem :/

Usiłuje zachować spokój, innego wyjścia nie mam aczkolwiek trudno jest bo w głowie tysiąc myśli kłębi sie.
Poza tym cały czas czuje coś w dole brzucha, takie jakby delikatne skurcze. Czasem wezmę no-spe, ale tu są dwie szkoły jedna zeby brać, druga zeby nie brać żadnych leków. Sama nie wiem co robić. Pójdę za pare dni do lekarza prowadzącego to sie dowiem co i jak...

soniafka, gratuluję! :) no wiadomo, że stres był ;) my się staraliśmy od maja i nie wychodziło. w sierpniu sobie darowaliśmy, bo nie było czasu, a zaskoczyło. i jak zobaczyłam dwie kreski to wpadłam w panikę, bo akurat w sierpniu pozwoliłam sobie na picie alkoholu i na robienie naprawdę niewskazanych rzeczy w ciąży ;) aż popłakałam się i to nie z radości, a z przejęcia :p

skorupka, no na pewno musisz powiedzieć w ciągu trwania tej 3-miesięcznej umowy :)

wichurka, ja aż takich mocnych bóli nie mam. Jak mnie bolało to nic nie zażywałam, ale to dlatego, że w domu mam tylko ibuprom max ;) ja w dole brzucha też czuję kłucie i takie bóle, ale lekarz mi powiedział, że w pierwszym trymestrze to normalne i że może boleć :)

reklama
aesthete, Ja w zasadzie też kiedy właśnie przestałam o tym myśleć nagle uświadomiłam sobie, że już od tygodnia nie mam okresu. Jeszcze w przed dzień robienia testu nawet na myśl nie przychodziło mi że mogę być w ciąży. Tym bardziej, że ostatnio cykle miałam bardzo nieregularne więc spóźniony okres nie robił na mnie większego wrażenia. Tak więc u mnie nie niespodzianka podobnie jak u ciebie. :-)

Do góry