reklama
Mnie coś dzisiaj z nóg zwaliło i zdrzemnęłam się na godzinkę
Wstałam i na coś słodkiego mnie ciągnie
Zaraz będziemy oglądać z mężem jakiś film więc do jutra majóweczki
Danusia witaj i gratulacje
Aśku oj nasz synek też nam kilka razy taką akcje odwalił, że szukaliśmy go po całym osiedlu
Wstałam i na coś słodkiego mnie ciągnie
Zaraz będziemy oglądać z mężem jakiś film więc do jutra majóweczki
Danusia witaj i gratulacje
Aśku oj nasz synek też nam kilka razy taką akcje odwalił, że szukaliśmy go po całym osiedlu
wichurka82
Fanka BB :)
Witam majóweczki,
Troszkę sie nie udzielalam, ale to wszystko przez zle samopoczucie. Cały czas mnie mdli, wymiotuje, głowa mi pęka, mam zawroty głowy, na nic nie mam siły, wracam z pracy i tylko leze i śpię.
Wczoraj rano wylądowaliśmy z mężem w szpitalu. Dostałam plamienia.
Lekarz mnie zbadał, zrobił usg i stwierdził ze nie widać źrodła krwawienia, najprawdopodobniej było to z pozostałości po nadzorcze, która miałam w przeszłości. Lekarz stwierdził ze w żaden sposób wg niego nie wzrasta ryzyko poronienia, ale na wszelki wypadek przepisał duphaston 3x dziennie i za tydzień kontrola u lekarza prowadzącego.
Maleństwo ma 22 mm i stwierdzono 9 tydzień ciąży. Serduszko bije.
To by było na tyle. Oby tak dalej.
Troszkę sie nie udzielalam, ale to wszystko przez zle samopoczucie. Cały czas mnie mdli, wymiotuje, głowa mi pęka, mam zawroty głowy, na nic nie mam siły, wracam z pracy i tylko leze i śpię.
Wczoraj rano wylądowaliśmy z mężem w szpitalu. Dostałam plamienia.
Lekarz mnie zbadał, zrobił usg i stwierdził ze nie widać źrodła krwawienia, najprawdopodobniej było to z pozostałości po nadzorcze, która miałam w przeszłości. Lekarz stwierdził ze w żaden sposób wg niego nie wzrasta ryzyko poronienia, ale na wszelki wypadek przepisał duphaston 3x dziennie i za tydzień kontrola u lekarza prowadzącego.
Maleństwo ma 22 mm i stwierdzono 9 tydzień ciąży. Serduszko bije.
To by było na tyle. Oby tak dalej.
Giovanna89
Zaciekawiona BB
Aesthete nie mam nic do ukrycia więc nie widze zadnego problemu z tym, że moj mąż zaglada na to forum, a dzięki temu, wydaje mi się, że lepiej mnie rozumie ;-) Poza tym razem ze mna dowiaduje się wielu ciekawych rzeczy, o których nie wiemy, poniewaz jest to nasza pierwsza ciąża:-) A jeśli wam przeszkadza, że się udziela to wystarczy go stąd pogonić ;-)
Giovanna, nigdzie nie napisałam, że mi Twój mąż przeszkadza. Po prostu napisałam jak ja bym się czuła w takiej sytuacji. Ale jeśli Tobie nie przeszkadza Twój mąż na forum to mi tym bardziej.
wichurka, uff, to dobrze, że zagrożenia nie ma... dbaj o siebie :* ja to bym pewnie panikowała jak nie wiem :/
no, dziewczyny, zrobiłam ten budyń czekoladowy i powiem tylko, że smakował wybornie mam ochotę na więcej
jutro muszę iść rano na badania. Zostało mi do zrobienia tsh i cytomegalia. No i w środę z tymi wynikami do lekarza i będę miała założoną kartę ciąży
wichurka, uff, to dobrze, że zagrożenia nie ma... dbaj o siebie :* ja to bym pewnie panikowała jak nie wiem :/
no, dziewczyny, zrobiłam ten budyń czekoladowy i powiem tylko, że smakował wybornie mam ochotę na więcej
jutro muszę iść rano na badania. Zostało mi do zrobienia tsh i cytomegalia. No i w środę z tymi wynikami do lekarza i będę miała założoną kartę ciąży
Hej dziewczyny. Dziś rano zobaczyłam na dwóch z kolei testach dwie kreski, tak więc nie ma wątpliwości, że mogę do was dołączyć. :-)
Narazie jestem w głębokim szoku i nie mogę się ogarnąć. Czy którąś z was, pomimo wyczekiwania dwóch kresek ogarnęła panika tak mnie kiedy w końcu okazało się że jesteście w ciąży?? Stresa mam przeogromnego i próbuję opanować się pijąc meliske.
Wg. internetowego kalkulatora mój termin to 30 maja. Jedynymi moimi dwoma objawami są jak narazie przeokrutny ból piersi i brak okresu. ;-)
Narazie jestem w głębokim szoku i nie mogę się ogarnąć. Czy którąś z was, pomimo wyczekiwania dwóch kresek ogarnęła panika tak mnie kiedy w końcu okazało się że jesteście w ciąży?? Stresa mam przeogromnego i próbuję opanować się pijąc meliske.
Wg. internetowego kalkulatora mój termin to 30 maja. Jedynymi moimi dwoma objawami są jak narazie przeokrutny ból piersi i brak okresu. ;-)
skorupka89
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny :-) nie pisałam przez kilka dni i poprostu nienadążyłam za czytaniem was :-) u mnie wszystko jak narazie się układa, nie wiem czy mam się martwić czy nie ale mdłości mi przeszły mam lekką zgagę i co jakis czas mnie boli brzuch. Byłam na podstawowych badaniach i wygląda że ze mną nie najgorzej we wtorek mam wizytę także się wszystkiego dowiem czy wszystko jest w porządku
nadzieja1984 mam takie pytanie do ciebie(wyczytałam, że jesteś prawną specjalistką) byłam na stażu przez 6 miesięcy i od 1 pażdziernika podpisuję umowę na trzy miesiące. Czy jeżeli pójdę na L4 to ZUS będzie brał pod uwagę staż ? Dodaję że na stażu miałam normalnie jak na umowie o pracę odprowadzanie składki. Dowiedziałam się także że w takim wypadku pracodawca będzie musiał przedłużyć mi umowę do dnia porodu a następnie będę dostawać zasiłek macierzyński.
Dziewczyny jak myślicie kiedy powinnam powiedzieć o ciąży ?
nadzieja1984 mam takie pytanie do ciebie(wyczytałam, że jesteś prawną specjalistką) byłam na stażu przez 6 miesięcy i od 1 pażdziernika podpisuję umowę na trzy miesiące. Czy jeżeli pójdę na L4 to ZUS będzie brał pod uwagę staż ? Dodaję że na stażu miałam normalnie jak na umowie o pracę odprowadzanie składki. Dowiedziałam się także że w takim wypadku pracodawca będzie musiał przedłużyć mi umowę do dnia porodu a następnie będę dostawać zasiłek macierzyński.
Dziewczyny jak myślicie kiedy powinnam powiedzieć o ciąży ?
wichurka82
Fanka BB :)
Usiłuje zachować spokój, innego wyjścia nie mam aczkolwiek trudno jest bo w głowie tysiąc myśli kłębi sie.
Poza tym cały czas czuje coś w dole brzucha, takie jakby delikatne skurcze. Czasem wezmę no-spe, ale tu są dwie szkoły jedna zeby brać, druga zeby nie brać żadnych leków. Sama nie wiem co robić. Pójdę za pare dni do lekarza prowadzącego to sie dowiem co i jak...
Usiłuje zachować spokój, innego wyjścia nie mam aczkolwiek trudno jest bo w głowie tysiąc myśli kłębi sie.
Poza tym cały czas czuje coś w dole brzucha, takie jakby delikatne skurcze. Czasem wezmę no-spe, ale tu są dwie szkoły jedna zeby brać, druga zeby nie brać żadnych leków. Sama nie wiem co robić. Pójdę za pare dni do lekarza prowadzącego to sie dowiem co i jak...
soniafka, gratuluję! no wiadomo, że stres był my się staraliśmy od maja i nie wychodziło. w sierpniu sobie darowaliśmy, bo nie było czasu, a zaskoczyło. i jak zobaczyłam dwie kreski to wpadłam w panikę, bo akurat w sierpniu pozwoliłam sobie na picie alkoholu i na robienie naprawdę niewskazanych rzeczy w ciąży aż popłakałam się i to nie z radości, a z przejęcia
skorupka, no na pewno musisz powiedzieć w ciągu trwania tej 3-miesięcznej umowy
wichurka, ja aż takich mocnych bóli nie mam. Jak mnie bolało to nic nie zażywałam, ale to dlatego, że w domu mam tylko ibuprom max ja w dole brzucha też czuję kłucie i takie bóle, ale lekarz mi powiedział, że w pierwszym trymestrze to normalne i że może boleć
skorupka, no na pewno musisz powiedzieć w ciągu trwania tej 3-miesięcznej umowy
wichurka, ja aż takich mocnych bóli nie mam. Jak mnie bolało to nic nie zażywałam, ale to dlatego, że w domu mam tylko ibuprom max ja w dole brzucha też czuję kłucie i takie bóle, ale lekarz mi powiedział, że w pierwszym trymestrze to normalne i że może boleć
reklama
aesthete, Ja w zasadzie też kiedy właśnie przestałam o tym myśleć nagle uświadomiłam sobie, że już od tygodnia nie mam okresu. Jeszcze w przed dzień robienia testu nawet na myśl nie przychodziło mi że mogę być w ciąży. Tym bardziej, że ostatnio cykle miałam bardzo nieregularne więc spóźniony okres nie robił na mnie większego wrażenia. Tak więc u mnie nie niespodzianka podobnie jak u ciebie. :-)
Podziel się: