reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam! Dzień Dobry! Przeszukałam trochę internetu za forum majowym i znalazłam to! Z przyjemnością dołączę :) Udało się za 1 razem mimo, że lekarze straszyli że z ciąży w moim przypadku mogą być nici, a tu proszę: 7 maj planowane rozwiązanie :):):) Pozdrawiam gorąco!

reklama
Dziewczyny - nie wiem, co Wy na to i czy któras już o tym pisała ale jak jest z seksem na początku ciąży? Jeśli lekarz nic nie powiedzial to są jakieś przeciwwskazania? ;)))

bąbelek - ja polecam medicover.

Wszystkim polecam medicover!

Nie wiem jak z tym abonamentem, bo ja mam pakiet z pracy ;-) i na szczęście taki wypasiony... czat online z położną, lekarzem. Jak ostatnio zadzwoniłam z pytaniem co robić przy tym moim ciśnieniu, dostałam po 15 minutach telefon od lekarza! :-) skierował mnie na IP a dodatkowo zadzwonił wieczorem spytać jak się czuje. A dodam, że to obcy lekarz - jakiś internista.

Ale jestem strasznie zadowolona z opieki, z badań, terminów... z wszystkiego. Naprawdę profesjonalne podejście do tematu. O nic nie muszę się prosić, wszystko mam zapewnione.. i aż nadto :rofl2:

Witam wszystkie majówki.

Mnie ostatnio nie było, bo dopadła nas choroba - mnie i moje dziecko również. Nadal się kurujemy. Postaram się nadrobić tygodniowe zaległości.

strussa- witaj, opowiedz coś więcej :) jakieś objawy? Jak się czujesz? Jak wizyta u lekarza?

Kaśkasiunia
- mi lekarka powiedziała tak: jeśli nie ma plamień, silnych bóli.. nic nie niepokoi to nie ma przeciwskazań. Ja sobie nie żałuje :-p

ja miałam kiedyś pakiet z lux medu i też byłam mega zadowolona. Jak ma się z pracy to super. Ale ja nie mam...
Dzwoniłam to nich to najtańszy pakiet z prowadzeniem ciąży, wszystkie badania itd kosztuje 2666 zł . W medicoverze nie przyjmuje kurcze mój lekarz

kurcze ale panują te choróbska!
Mnie powaliło w zeszłym tyg i zapobiegawczo nie chciałam brać żadnych leków tylko mleko, miód, czosnek. Herbatka z cytryna i miałam rację :) A mója córa 2 tyg była chora poszła 4 dni do przedszkola i znowu chora :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Początkowo nie miałam żadnych objawów, dopiero teraz mnie dopadły mdłości, ból podbrzusza i senność. A lekarzy mam 2, prywatnego do którego chodzę od lat i który jest super, oraz lekarza z NFZ by jednak trochę zaoszczędzić na badaniach :) Na 1 USG dwa tygodnie temu, gdy zobaczyłam miniaturową cząsteczkę uderzającą z prędkością światła (serduszko) myślałam, że zwariuję ze szczęścia:)

dziewczyny a jak to jest jak chodzi sie do lekarzy jednocześnie? Temu z NFZ mowicie , że chodzicie tez prywatnie? Który jest wiodący ? Bo jak o sobie nie wiedza to chyba trzeba mieć 2 karty ciąży ? ;-) Tak mnie to zastanawia , bo nie wiem, czy też tak nie zrobie

reklama
Dziewczyny - nie wiem, co Wy na to i czy któras już o tym pisała ale jak jest z seksem na początku ciąży? Jeśli lekarz nic nie powiedzial to są jakieś przeciwwskazania? ;)))
nie ma przeciwwskazań :-D jeśli z ciążą all ok, można się bzykać bez ograniczeń :-D

Witam! Dzień Dobry! Przeszukałam trochę internetu za forum majowym i znalazłam to! Z przyjemnością dołączę :) Udało się za 1 razem mimo, że lekarze straszyli że z ciąży w moim przypadku mogą być nici, a tu proszę: 7 maj planowane rozwiązanie :):):) Pozdrawiam gorąco!
cześć, cześć :-) witamy!

Do góry