reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

jeżeli chodzi o dodatkowe witaminy dla kobiet w ciąży w I trymestrze to spotkałam się z opiniami kilku ginekologów, że lepiej nie stosować. lepsza jest zdrowa dieta. dopiero w II trymestrze warto o nich pomyśleć. no i są opinie, że od tych witamin rodzą się dzieci ponad 4 kilogramy.

zmieniając temat:
słyszałyście, że gdy na pierwszych usg z badaniem tętna dziecka czyli ok 6-8 tydzień jest powyżej 140 na min to dziewczynka a poniżej to chlopiec? przy synku nie sprawdzałam ale to dość zabawne ;) ciekawe czy się sprawdza

reklama
Apple- ja tez niedługo będę malować włosy, w pierwszej ciąży tez malowałam i włosy i paznokcie i z małą wszystko ok, ba! Nawet ściany malowałam w sypialni;) nie dajmy się zwariować, przecież trzeba dbać o siebie. Tez biorę kwas 0,4, mój gin mówił, że jedna przed ciążą i w pierwszym trymestrze wystarczy. Myślę, że możesz czasem skubnąć dwie, bo przedawkować się go nie da, nadmiar jest usuwany z organizmu na bieżąco. Do lekarza też się wybieram za ok 2 tyg więc pewnie nasze ciąże w podobnym wieku, na kiedy masz termin?
Crystal- też mam ochotę na pizze. Kiedy testujesz?

Szyszunia- zarówno temat witamin jak i określania płci dziecka na podstawie tętna to dla mnie nowość,ale dośc ciekawe. Co do witamin-brałam od pierwszego trymestru i dziecko 3550g więc nie ma reguły.

Szuszunia ja słyszałam o tym tętnie :) ale chyba powyżej 150 na minutę.

Jeśli chodzi o farbowanie to chodzi oto, żęby nie było amoniaku coś takiego samej by mi sie zdało bo widac już dużo siwych :(
Co do witamin mój gin też zaleca póki co branie samego foliku.

MsMickey powodzenia, i zagladaj czasem do nas :)

szkola13 ja pijalam zwykle latte z samego rana a treaz sie ograniczam. czytalam ze wolno 1 kawe i do tego 4 czarne herbaty albo 6 herbat i zero kawy, cola tez liczy sie jak kawa. W moim przypadku kawe pije dla smaku bo mnie nie pobudza ani troche, jak wypije w poludnie to wrecz senna sie po niej robie. Jest jakas norma w dziennej dawce kofeiny, ktora niestety nie tylko w kawie wystepuje.

ewelinka2106 jaki ten swiat maly, nie dosc ze nosimy to samo imie to jeszcze slubowalysmy w tym samym dniu. u nas to byla nasza 7 rocznica zwiazku takze w tym roku 3 slubu a 10 lat razem :)

*Bąbelek* mi np. temperatura spadala w 1dzien okresu, z racji niedoczynnosci tarczycy podstawowa jest bardzo niska i ok 35,8, takze teraz bedac w ciazy nie przekraczam 36,6, skoro tobie utrzymuje sie ponad 37 to dobry znak, jednak kilka dni po terminie juz test powinien wyjsc, a nie chcesz zrobic bety??
ja mam Kornelia z bierzmowania, bardzo mi sie kiedys to imie podobalo.

Wasila, ania//, applecrumble gratuluje! i witamy

nimitii trzymamy mocno kciuki za twoje testowanie

Straciatella my idziemy na rowery jutro :) w planach tez okolo 10-15km rekreacyjnie oczywiscie

Co do oglaszania to my czekamy do usg ktore bedzie w okolicy 11-13 tygodnia i dopiero wtedy bedziemy oglaszac.

niuniaa nie przejmuj sie tesciowa, przeciez to dopiero poczatek, jeszcze zobaczysz jak brzuszek lekko podrosnie i ci spokoju nie dadza

ja biore 0,8 kwasu foliowego bo tyle ma fembion classic (od stycznia do czerwca bralam 0,4)

U mnie bol piersi juz nie taki mocny, teraz juz sutki daja o sobie znak, bola niemilosiernie. brzuch nie kluje, jestem spokojna, pije mega duzo wody i nawet nie biegam do toalety. chociaz na noc wczoraj najadlam sie arbuza i pol nocy nie spalam biegajac za potrzeba :)
poki co sporo bialego sluzu i temp. na wysokim poziomie, nie wiem ile jeszcze mierzyc.
na staraczkach dziewczyny pisaly zeby przestac mierzyc bo potem maly spadek i sie wariuje

Dziewczyny wiem, że to niezdrowe ale mam ochotę na zupke chinska jak sadzicie jak się zje jedna tam na kilka miesięcy chyba nic się nie powinno stać?;-)

perelka Ja całą poprzednią ciążę chciałam jeść zupki chińskie litrami.. mam chłopczyka :)

Ja wpadłam by powiedzieć, że nie będę majóweczką 2014... poronienie. Za szybko zaszłam w ciążę po ciąży..

Gniesiak przykro mi trzymaj się <przytul>a kiedy miałas poronienie jeśli można wiedzieć
Ps. już rozumiem ze urodziłaś pomyłka

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry