reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

jeżeli chodzi o dodatkowe witaminy dla kobiet w ciąży w I trymestrze to spotkałam się z opiniami kilku ginekologów, że lepiej nie stosować. lepsza jest zdrowa dieta. dopiero w II trymestrze warto o nich pomyśleć. no i są opinie, że od tych witamin rodzą się dzieci ponad 4 kilogramy.

zmieniając temat:
słyszałyście, że gdy na pierwszych usg z badaniem tętna dziecka czyli ok 6-8 tydzień jest powyżej 140 na min to dziewczynka a poniżej to chlopiec? przy synku nie sprawdzałam ale to dość zabawne ;) ciekawe czy się sprawdza

reklama
Apple- ja tez niedługo będę malować włosy, w pierwszej ciąży tez malowałam i włosy i paznokcie i z małą wszystko ok, ba! Nawet ściany malowałam w sypialni;) nie dajmy się zwariować, przecież trzeba dbać o siebie. Tez biorę kwas 0,4, mój gin mówił, że jedna przed ciążą i w pierwszym trymestrze wystarczy. Myślę, że możesz czasem skubnąć dwie, bo przedawkować się go nie da, nadmiar jest usuwany z organizmu na bieżąco. Do lekarza też się wybieram za ok 2 tyg więc pewnie nasze ciąże w podobnym wieku, na kiedy masz termin?
Crystal- też mam ochotę na pizze. Kiedy testujesz?

Szyszunia- zarówno temat witamin jak i określania płci dziecka na podstawie tętna to dla mnie nowość,ale dośc ciekawe. Co do witamin-brałam od pierwszego trymestru i dziecko 3550g więc nie ma reguły.

Szuszunia ja słyszałam o tym tętnie :) ale chyba powyżej 150 na minutę.

Jeśli chodzi o farbowanie to chodzi oto, żęby nie było amoniaku coś takiego samej by mi sie zdało bo widac już dużo siwych :(
Co do witamin mój gin też zaleca póki co branie samego foliku.

MsMickey powodzenia, i zagladaj czasem do nas :)

szkola13 ja pijalam zwykle latte z samego rana a treaz sie ograniczam. czytalam ze wolno 1 kawe i do tego 4 czarne herbaty albo 6 herbat i zero kawy, cola tez liczy sie jak kawa. W moim przypadku kawe pije dla smaku bo mnie nie pobudza ani troche, jak wypije w poludnie to wrecz senna sie po niej robie. Jest jakas norma w dziennej dawce kofeiny, ktora niestety nie tylko w kawie wystepuje.

ewelinka2106 jaki ten swiat maly, nie dosc ze nosimy to samo imie to jeszcze slubowalysmy w tym samym dniu. u nas to byla nasza 7 rocznica zwiazku takze w tym roku 3 slubu a 10 lat razem :)

*Bąbelek* mi np. temperatura spadala w 1dzien okresu, z racji niedoczynnosci tarczycy podstawowa jest bardzo niska i ok 35,8, takze teraz bedac w ciazy nie przekraczam 36,6, skoro tobie utrzymuje sie ponad 37 to dobry znak, jednak kilka dni po terminie juz test powinien wyjsc, a nie chcesz zrobic bety??
ja mam Kornelia z bierzmowania, bardzo mi sie kiedys to imie podobalo.

Wasila, ania//, applecrumble gratuluje! i witamy

nimitii trzymamy mocno kciuki za twoje testowanie

Straciatella my idziemy na rowery jutro :) w planach tez okolo 10-15km rekreacyjnie oczywiscie

Co do oglaszania to my czekamy do usg ktore bedzie w okolicy 11-13 tygodnia i dopiero wtedy bedziemy oglaszac.

niuniaa nie przejmuj sie tesciowa, przeciez to dopiero poczatek, jeszcze zobaczysz jak brzuszek lekko podrosnie i ci spokoju nie dadza

ja biore 0,8 kwasu foliowego bo tyle ma fembion classic (od stycznia do czerwca bralam 0,4)

U mnie bol piersi juz nie taki mocny, teraz juz sutki daja o sobie znak, bola niemilosiernie. brzuch nie kluje, jestem spokojna, pije mega duzo wody i nawet nie biegam do toalety. chociaz na noc wczoraj najadlam sie arbuza i pol nocy nie spalam biegajac za potrzeba :)
poki co sporo bialego sluzu i temp. na wysokim poziomie, nie wiem ile jeszcze mierzyc.
na staraczkach dziewczyny pisaly zeby przestac mierzyc bo potem maly spadek i sie wariuje

Dziewczyny wiem, że to niezdrowe ale mam ochotę na zupke chinska jak sadzicie jak się zje jedna tam na kilka miesięcy chyba nic się nie powinno stać?;-)

perelka Ja całą poprzednią ciążę chciałam jeść zupki chińskie litrami.. mam chłopczyka :)

Ja wpadłam by powiedzieć, że nie będę majóweczką 2014... poronienie. Za szybko zaszłam w ciążę po ciąży..

Gniesiak przykro mi trzymaj się <przytul>a kiedy miałas poronienie jeśli można wiedzieć
Ps. już rozumiem ze urodziłaś pomyłka

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry