reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

witam nowe majóweczki;-)

Straciatella ja robie ten makaron polany serem co na staraczkach , któras dała przepis :)
Potem może ciasto kruche zrobie z malinami bo na ogrodzie sa wczoraj kompot ugotowałam z nimi.

reklama
Witam nowe mamusie:) Ja dzisiaj skoczyłam na zakupy później na działeczkę:) Po działce humor mi sie poprawił a teraz gotuję rosołek bo mnie tak ochota naszła;) Zresztą dzisiaj na zakupach przy stoisku mięsnym ślinotoku normalnie dostałam na widok i zapach mięsa normalnie wariactwo:o
My o dzidzi powiemy jak będzie już serducho:) Najchętniej powiedziała bym dopiero w 2 trymestrze. Ja jutro zrobię ciasto ze śliwkami ;-)
Miłego dnia:)

i jestem dzis ja kurcze ale szybko piszecie ze juz nie nadazam za Wami:D
a moja tesciowa to sie zachowuje jakby nie dowierzala ze w ciazy jestem jakas taka olewka na maxa:( troche mi przykro ale co zrobie :(

cześć kobietki;-) dziś na teście zobaczyłam piękne 2 kreseczki:) W poniedziałek wybieram się na betę, żeby potwierdzić, że ten mały cud naprawdę istnieje:happy2:

Mam do Was pytanko, ile mg kwasu foliowego teraz bierzecie? Ja od kilku m-cy biorę Folik, jest w nim 0,4 mg. Myślicie, że wystarczy, czy lepiej zwiększyć dawkę?
Do lekarza chyba umówię się dopiero za jakieś 2 tyg (6 tc), może już usłyszę serduszko, wtedy dopytam o inne szczegóły.

hej dziewczyny:) mnie na pizze wzięło. Zrobiłam ciasto i mam nadzieje ze będzie zjadliwe:) Śluz mam juz mleczny. Taki glut,gęsty:p Więc mam nadzieję ze i jak za pare dni bede mogla oficjalnie zostać majówką 2014 :):) miłej soboty kochane:)

Straciatella a czemu musisz brac dwa raz po 0,4 mg kwasu zapewne bierzesz folik? kurcze musze się spytac gina czy nie zwiekszyc może po poprzedniej ciązy więcej warto brać:confused:

Kurcze ja mam po wszystkim gazy bolą mnie jelita przez to:-(

Straciatella, tak nieśmiało się tu wprowadzam:-) chociaż dalej nie wierzę ;-) ale co ma być to będzie.

Właśnie tak myślałam, że przydało by się zwiększyć dawkę. Może od jutra będę brała dwie, albo chociaż co drugi dzień.

Ja też mam gazy, ale za każdym razem jak poczuję ukłucie w brzuchu, a później okazuje się, że to tylko gazy, to czuję ulgę ;-)

A co do włosów, to ja muszę pomalować i to w najbliższych dniach. Opacholiłam się w lipcu na krótko i odrosty są teraz mega widoczne. Chyba aż tak to nie zaszkodzi dziecku? Moje koleżanki malowały w każdym razie:happy2: a przed porodem to prawie wszystkie robiły się na bóstwo :cool2: nowe ścięcie, nowy kolor na powitanie małego gościa;-)

reklama
ja tez biore folik od maja, a we wtorek na szybkiej wizycie u gina zalecila mi jeszcze dodatkowo Femibion w ktorym tez jest folik, i do tego jeszcze magnez osobno

Do góry