reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

aesthete, ale one wogole się ostatnimi dniami zrobiły jak przed ciąży w tym problem ja nie chce panikować bardzo bym chciała, żeby było ok. W dodatku od wczoraj wieczora mam katar w nosie mnie swędzi mam nadzieje że dalej się nie rozwinie.

kaśkasiunia trzymam kciuki, żeby dzidzia była twarda i rosła:tak:

reklama
Witam Was Majóweczki;-)
ostatnio rzadko się udzielam, ale jestem na bieżąco :)
niestety objawy ciążowe dopadły i mnie.... mam całodniowe mdłości, nasilające się wieczorami.... oprócz tego mam również jak niektóre z Was napady głodu i bólu żołądka... straszne uczucie..
zakupiłam dziś cały arsenał przygryzek, które mają mi pomóc, migdały, banany itp, zobaczymy czy pomogą :)
Saga koniecznie musisz zbić TSH!! jest za wysokie! Ja już wcześniej pisałam, że zaczynałam z poziomu 11, dzisiaj odebrałam nowe wyniki i zbiłam do 2,6 ale jest jeszcze za wysokie. Gin mi mówiła, że chyba powiększymy dawkę leku, tak więc lepiej dmuchać na zimne :)
Pozdrawiam Was serdecznie i łączę z pozostałymi, które męczą nudności.. :)

Wg jakich norm mierzycie to Tsh, odebrałam wynik dziś i mam 2.575 a norma podana obok to 0,27-4,2 wiec nie rozumiem.

mamunia masz rację, teoretycznie Twój wynik mieści się w normach. Ja startowałam z bardzo wysokiego poziomu i od razu udałam się do znanego profesora- endokrynologa, który rozpisał mi na kartce jaka wysokość TSH w danym tygodniu jest odpowiednia, no i w przedziale 9-10 tc mam przedział 0,3-1,5....
Napomknął jeszcze, że woli, aby moje wyniki wahały się w dolnej granicy, ale to jest spowodowane chyba moimi wcześniejszymi fatalnymi wynikami.
Zawsze lepiej się upewnić 2 razy, może w stosunku do Ciebie wynik ten będzie prawidłowy :)

mamunia masz rację, teoretycznie Twój wynik mieści się w normach. Ja startowałam z bardzo wysokiego poziomu i od razu udałam się do znanego profesora- endokrynologa, który rozpisał mi na kartce jaka wysokość TSH w danym tygodniu jest odpowiednia, no i w przedziale 9-10 tc mam przedział 0,3-1,5....
Napomknął jeszcze, że woli, aby moje wyniki wahały się w dolnej granicy, ale to jest spowodowane chyba moimi wcześniejszymi fatalnymi wynikami.
Zawsze lepiej się upewnić 2 razy, może w stosunku do Ciebie wynik ten będzie prawidłowy :)

Martyniu ja mam 7 tydzień czyli za 2-3 tygodnie powinno byc niżej? To jest Tsh 3, jutro odbieram ft3i ft4 czym to sie różni?

witam nowe Majowe mamy!;-)
Poczatkujaca spokojnie wierz ze wszystko sie uda!
Perelka licze ze u Ciebie bedzie ok nie mozesz kazdej ciazy sprowadzac do poprzedniej badz dobrej mysli!:tak:
Kasia gratuluje udanej wizyty
Babelek mam nadzieje ze zostaniesz z nami
zosia ja robilam bete da razy zey zobaczyc czy wztrasta zrob sobie jeszcze w poniedzialek dla pewnosci
mamunia ja mam norme do, 4,5 ale dla kobiet w ciazy do 2,5 pod spodem pisze, wynik tez mam kiepski bo 4 z gorszem, jutro mam zrobic ft4 nie wiem czy dobrze napisalam i z wynikami ide w pon do gin i zobaczymy co dalej...
Aesthete tez mnie odrzucilo od miesa fujj a miesozrca ze mnie straszny
Martyna zmien mi date wizyty na 30 wrzesnia..
Ewelinka moze cos wymysle na dzien chlopaka nie wiem zobacze jak samopoczucie da ...

witam wieczornie ;-)
udało mi się nie spać w dzień :-D normalnie sukces ;-)

obiad mięsno sosowy :tak: z suróweczkami :tak: przyjęło się pięknie ;-) a jednak kolejny mięsożerca we mnie rośnie ;-)

witam nowe majówki :tak:

ZOSIUSAMOSIU a jednak wszystkie drogi prowadzą do majówek ;-)

NADZIEJA gołąbki odpadają ;-) na samą myśl ... :baffled:

LENA współczuję bólu i złego samopoczucia :dry: pocieszę cię, że i mnie głowa boli :sorry2: i zaczyna mnie mdlić :wściekła/y:

zaraz idę wykąpać się ;-) i do łóżka :tak: jak sobie pomyślę o nocy :szok: żeby nie mdliło aż tak strasznie :sorry2: żeby nie mieć odruchów wymiotnych :sorry2: nooo żeby najnormalniej spać ;-) zauważyłam, że odkąd mam te zajebiste mdłości, funcjonuję lepiej od południa do 18 ;-)

ciekawe ile % książku uda mi się przeczytać zanim zasnę :-D ostatnio moja średnia w łóżku w okolicach 1 % ;-)

Ja dziś miałam taką ochotę na shake'a z MC... albo Mc Flurry...:rolleyes:ale nie spełniłam tego marzenia:sad:
oooo MCFluryrry! też bym wciągnęła ;-) od tygodnia chodzi za mną BigMac:szok: przez reklamę w tv ;-) dobrze, że do wujka Maca mam w miarę daleko i nie chce mi się przez miasto przebijać ;-) oczywiście gdyby przypiloło to daleko nie mam ;-) daleko jedynie by tak specjalnie podjechać ;-)

Ostatnia edycja:
Perelka, mi dzisiaj gin powiedział że tylko się cieszyć że objawów nie mam :p więc i Ty się ciesz, a nie martw :*

sagaa, coraz więcej wspólnych rzeczy dostrzegam... :D

aesthete ja bym się cieszyła jakby ich od początku nie było naprawdę ciężko jest po straconej ciąży, która się skończyła zanikiem objawów i nagle teraz też się nie ma

reklama
Do góry