reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

aesthete, ale one wogole się ostatnimi dniami zrobiły jak przed ciąży w tym problem ja nie chce panikować bardzo bym chciała, żeby było ok. W dodatku od wczoraj wieczora mam katar w nosie mnie swędzi mam nadzieje że dalej się nie rozwinie.

kaśkasiunia trzymam kciuki, żeby dzidzia była twarda i rosła:tak:

reklama
Witam Was Majóweczki;-)
ostatnio rzadko się udzielam, ale jestem na bieżąco :)
niestety objawy ciążowe dopadły i mnie.... mam całodniowe mdłości, nasilające się wieczorami.... oprócz tego mam również jak niektóre z Was napady głodu i bólu żołądka... straszne uczucie..
zakupiłam dziś cały arsenał przygryzek, które mają mi pomóc, migdały, banany itp, zobaczymy czy pomogą :)
Saga koniecznie musisz zbić TSH!! jest za wysokie! Ja już wcześniej pisałam, że zaczynałam z poziomu 11, dzisiaj odebrałam nowe wyniki i zbiłam do 2,6 ale jest jeszcze za wysokie. Gin mi mówiła, że chyba powiększymy dawkę leku, tak więc lepiej dmuchać na zimne :)
Pozdrawiam Was serdecznie i łączę z pozostałymi, które męczą nudności.. :)

Wg jakich norm mierzycie to Tsh, odebrałam wynik dziś i mam 2.575 a norma podana obok to 0,27-4,2 wiec nie rozumiem.

mamunia masz rację, teoretycznie Twój wynik mieści się w normach. Ja startowałam z bardzo wysokiego poziomu i od razu udałam się do znanego profesora- endokrynologa, który rozpisał mi na kartce jaka wysokość TSH w danym tygodniu jest odpowiednia, no i w przedziale 9-10 tc mam przedział 0,3-1,5....
Napomknął jeszcze, że woli, aby moje wyniki wahały się w dolnej granicy, ale to jest spowodowane chyba moimi wcześniejszymi fatalnymi wynikami.
Zawsze lepiej się upewnić 2 razy, może w stosunku do Ciebie wynik ten będzie prawidłowy :)

mamunia masz rację, teoretycznie Twój wynik mieści się w normach. Ja startowałam z bardzo wysokiego poziomu i od razu udałam się do znanego profesora- endokrynologa, który rozpisał mi na kartce jaka wysokość TSH w danym tygodniu jest odpowiednia, no i w przedziale 9-10 tc mam przedział 0,3-1,5....
Napomknął jeszcze, że woli, aby moje wyniki wahały się w dolnej granicy, ale to jest spowodowane chyba moimi wcześniejszymi fatalnymi wynikami.
Zawsze lepiej się upewnić 2 razy, może w stosunku do Ciebie wynik ten będzie prawidłowy :)

Martyniu ja mam 7 tydzień czyli za 2-3 tygodnie powinno byc niżej? To jest Tsh 3, jutro odbieram ft3i ft4 czym to sie różni?

witam nowe Majowe mamy!;-)
Poczatkujaca spokojnie wierz ze wszystko sie uda!
Perelka licze ze u Ciebie bedzie ok nie mozesz kazdej ciazy sprowadzac do poprzedniej badz dobrej mysli!:tak:
Kasia gratuluje udanej wizyty
Babelek mam nadzieje ze zostaniesz z nami
zosia ja robilam bete da razy zey zobaczyc czy wztrasta zrob sobie jeszcze w poniedzialek dla pewnosci
mamunia ja mam norme do, 4,5 ale dla kobiet w ciazy do 2,5 pod spodem pisze, wynik tez mam kiepski bo 4 z gorszem, jutro mam zrobic ft4 nie wiem czy dobrze napisalam i z wynikami ide w pon do gin i zobaczymy co dalej...
Aesthete tez mnie odrzucilo od miesa fujj a miesozrca ze mnie straszny
Martyna zmien mi date wizyty na 30 wrzesnia..
Ewelinka moze cos wymysle na dzien chlopaka nie wiem zobacze jak samopoczucie da ...

witam wieczornie ;-)
udało mi się nie spać w dzień :-D normalnie sukces ;-)

obiad mięsno sosowy :tak: z suróweczkami :tak: przyjęło się pięknie ;-) a jednak kolejny mięsożerca we mnie rośnie ;-)

witam nowe majówki :tak:

ZOSIUSAMOSIU a jednak wszystkie drogi prowadzą do majówek ;-)

NADZIEJA gołąbki odpadają ;-) na samą myśl ... :baffled:

LENA współczuję bólu i złego samopoczucia :dry: pocieszę cię, że i mnie głowa boli :sorry2: i zaczyna mnie mdlić :wściekła/y:

zaraz idę wykąpać się ;-) i do łóżka :tak: jak sobie pomyślę o nocy :szok: żeby nie mdliło aż tak strasznie :sorry2: żeby nie mieć odruchów wymiotnych :sorry2: nooo żeby najnormalniej spać ;-) zauważyłam, że odkąd mam te zajebiste mdłości, funcjonuję lepiej od południa do 18 ;-)

ciekawe ile % książku uda mi się przeczytać zanim zasnę :-D ostatnio moja średnia w łóżku w okolicach 1 % ;-)

Ja dziś miałam taką ochotę na shake'a z MC... albo Mc Flurry...:rolleyes:ale nie spełniłam tego marzenia:sad:
oooo MCFluryrry! też bym wciągnęła ;-) od tygodnia chodzi za mną BigMac:szok: przez reklamę w tv ;-) dobrze, że do wujka Maca mam w miarę daleko i nie chce mi się przez miasto przebijać ;-) oczywiście gdyby przypiloło to daleko nie mam ;-) daleko jedynie by tak specjalnie podjechać ;-)

Ostatnia edycja:
Perelka, mi dzisiaj gin powiedział że tylko się cieszyć że objawów nie mam :p więc i Ty się ciesz, a nie martw :*

sagaa, coraz więcej wspólnych rzeczy dostrzegam... :D

aesthete ja bym się cieszyła jakby ich od początku nie było naprawdę ciężko jest po straconej ciąży, która się skończyła zanikiem objawów i nagle teraz też się nie ma

reklama
Do góry