reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Cofnęłam się kilkanaście stron, ale patrzę, że to ciągle dzisiejszy dzień pisania ;) To napiszę jeszcze, że w zasadzie nie mam żadnych objawów, zauważyłam tylko pełniejsze piersi, ale niebolesne i co jakiś czas kłuje mnie jakby lewy jajnik (widziałam, że dziewczyny też o tym pisały, więc trochę mnie to uspakaja). Waga stoi, a nawet z kilogram mniej, jem jak dotąd. Na razie o ciąży wie, oprócz mnie i męża oczywiście, moja młodsza siostra, bo wiedziała, że się staramy i że będę test robiła. Rodzinie chcę powiedzieć gdzieś za miesiąc, a potem stopniowo znajomym. Poza tym pisałyście też o L4 - chciałabym pracować do końca roku, może do końca stycznia, bo pracuję w systemie prowizyjnym, gdzie sporo pieniędzy jest rozliczane nie na zasadzie wypłaty, tylko "konkursów". No i na L4 ich nie będzie, wiadomo. Ogólnie mało się ciążowo na razie czuję ;)

reklama
Ja właśnie też mam takie kłucie lewego jajnika od jakiś 2 dni i kręgosłup na dole mnie boli .
Zobaczymy, ale licze, że Wasze zaciśnięte kciukasy pomogą :-)

o matko, ale naprodukowałyście jak mnie nie było :p

Edziolek, Bąbelek, zosiasamosia, witam Was serdecznie w naszym gronie :D

ewelinka, nie mam pojęcia czy mu coś kupię :p jeszcze o tym nie myślałam ;)

nana, o tak! muszę jadać baaardzo regularnie, bo inaczej tak mnie ssie w żołądku że aż boli :/

Perelka, bardzo proszę bez takich negatywnych myśli! wszystko jest ok! ja gdyby nie brak miesiączki i to, że mnie odrzuciło od mięsa i słodyczy, to do dzisiaj bym mogła nie wiedzieć, że w ciąży jestem... nie denerwuj się i nie martw na zapas :* wszystko jest ok :* :*

szkola, ja nie mam żyłek na piersiach, ale sutki mam takie wielkie :szok:

nadzieja, zostaniesz naszym zusowskim ekspertem :D

uff... chyba nadrobiłam zaległości :p ja już po wizycie :-):-):-) efekty można podziwiać w odpowiednim dziale :p

Dziewczyny- byłam dzisiaj u swojej ginki i ... powiedziała, ze mam już więcej bety nie robić, że książkowe normy to jedno, a organizm to drugie, poza tym robią pierwszą prawdopodobnie wstrzeliłam się idealnie w początek ciąży, według niej wszystko ok, plamienie uznała za implantacyjne, no i było widać 6mm pęcherzyk:)

Mówi, ze to bardzo wczesna ciąża ale nie widzi na razie niczego niedobrego :)))))))

dziękuję za Wasze wsparcie :))))

Witam wszystkie przyszłe mamy które dołączyły :))

aesthete widziałam twojego bąbelka :) wiesz tutaj jest inaczej jak objawy były a jak znikną nagle tak raczej nie powinno być:-( bynajmniej tak mi się ostatnia ciąża zakończyła nie daje mi to spokoju bardzo bo to był ten sam okres mniej więcej na złość

Perelka, a ja myślę, że to po prostu przypadek... ja też nie mam jakiś objawów, albo bolały mnie piersi, a teraz nie bolą... pójdziesz do lekarza to sama będziesz się zastanawiać, jak mogłaś myśleć takie głupoty ;)

Hej dziewczynki:-)

Sylwia, edziolek, Agatka, zosiasamosia, witajcie!
Bąbelek, trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła tym razem:happy2:
Perelka, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze i jutro zakomunikujesz nam same dobre wieści fasolkowe:tak:odganiaj od siebie te złe myśli, bo one nic dobrego nie przynoszą.

Lena,
zdrówka! oby ten ból głowy jak najszybciej przeszedł.

Karmelowa, brakuje nam tutaj Twoich opowieści. Pogoń te mdłości!

kaśkasiunia, cieszę się z dobrych wieści:happy2:

ja biorę 2x 0,4 mg kwasu foliowego. Jak pytałam lekarki ile brać, to powiedziała, że zawsze brało się 0,4 mg, ale teraz jakieś publikacje się często pojawiają żeby zwiększyć do 0,8 mg na dobę, więc powiedziała, że mogę brać po 2 tabletki.

Ja dziś miałam taką ochotę na shake'a z MC... albo Mc Flurry...:rolleyes:ale nie spełniłam tego marzenia:sad: Poza tym mam ochotę na mięsko...szyneczkę. Mój ostatni hit to kanapeczka ze świeżym chlebkiem, szyneczką, musztardą i żółtym serem. A jeszcze kilka tyg temu na wędliny nie mogłam patrzeć.

reklama
Witam Was Majóweczki;-)
ostatnio rzadko się udzielam, ale jestem na bieżąco :)
niestety objawy ciążowe dopadły i mnie.... mam całodniowe mdłości, nasilające się wieczorami.... oprócz tego mam również jak niektóre z Was napady głodu i bólu żołądka... straszne uczucie..
zakupiłam dziś cały arsenał przygryzek, które mają mi pomóc, migdały, banany itp, zobaczymy czy pomogą :)
Saga koniecznie musisz zbić TSH!! jest za wysokie! Ja już wcześniej pisałam, że zaczynałam z poziomu 11, dzisiaj odebrałam nowe wyniki i zbiłam do 2,6 ale jest jeszcze za wysokie. Gin mi mówiła, że chyba powiększymy dawkę leku, tak więc lepiej dmuchać na zimne :)
Pozdrawiam Was serdecznie i łączę z pozostałymi, które męczą nudności.. :)

Do góry