reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

a mozna ten zapis znallezc gdzies w przepisach, ustawach....?

Ustawa z 25 czerwca 1991 o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa

Art. 40.

W razie zmiany umowy o pracę lub innego aktu, na podstawie którego powstał

stosunek pracy, polegającej na zmianie wymiaru czasu pracy, podstawę wymiaru zasiłku
chorobowego stanowi wynagrodzenie ustalone dla nowego wymiaru czasu pracy, jeżeli zmiana ta
nastąpiła w miesiącu, w którym powstała niezdolność do pracy, lub w miesiącach, o których
mowa w art. 36.

P.S. Nie musisz nawet przepracować pełnego miesiąca, ale ZUS może się zacząć czepiać, dlatego bezpiecznie jest chociaż jeden pełny miesiąc przepracować...

ja ni z gruchy ni z pitruchy pisalyscie o tsh nie dopatrywalam sie nieczego bo stwierdzilam ze problem mnie nie dotyczy niestety zrobilam dzis badania i wyszlo mi 4 z groszem norma 2,5 wiem ze niektore z was maja wiedze i problem, mam sie martwic?

Zrób TSH jeszcze raz wraz z FT3 i FT4 i idź do dobrego endokrynologa od tarczycy... moim zdaniem trzeba zbić...

Ostatnia edycja:
reklama
Sorki, że do was dzisiaj nie zaglądam, ale kiepsko się czuje:-( Głowa boli mnie strasznie już 2 dzień i na nic nie mam siły:-( Leże teraz i chyba się zdrzemne.

Sorki, że do was dzisiaj nie zaglądam, ale kiepsko się czuje:-( Głowa boli mnie strasznie już 2 dzień i na nic nie mam siły:-( Leże teraz i chyba się zdrzemne.

Trzymaj się kochana, może kup olejek eteryczny o zapachu pomarańczy lub lawendy i zapal w podgrzewaczu... albo natrzyj skronie amolem... mój nowy gin twierdzi, że w razie silnych bóli głowy mam brać apap bez martwienia się, bo ból bardziej szkodzi niż ten apap... powiedział, że bezpiecznie mogę brać nawet 8 apapów dziennie... hmm... nie przesadzałabym, ale jeden na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże...

najwazniejsze, żeby nie pozwolić, żeby ból się rozhulał... jak boli już 2 dni, to może nie tak łatwo przestać...

Zrób TSH jeszcze raz wraz z FT3 i FT4 i idź do dobrego endokrynologa od tarczycy... moim zdaniem trzeba zbić...
inki
dalam winiki kumpeli bo ma dzis u naszej ginki wizyte zeby je pokazala i zmienila mi dtae wizyty na szybsza zeby sciemnila ze nie moge 7 ...

Bąbelek mieszkam w Chrzanowie obecnie ale tutaj do męża przyszłam tak to w Jaworznie;-)A ty skąd?

Dziewczyny na jakims etapie beta już przestaje się podwajać nei wiem czy to wiekśzy stres by nie był. Niestety znam sytuacje z przed roku,która się podobnie zaczynała i nie mogę tego zmienić :-(Mnie się piersi zrobiły takie mniej ciążowe już z ponad tydzień.

Bąbelek mieszkam w Chrzanowie obecnie ale tutaj do męża przyszłam tak to w Jaworznie;-)A ty skąd?

Dziewczyny na jakims etapie beta już przestaje się podwajać nei wiem czy to wiekśzy stres by nie był. Niestety znam sytuacje z przed roku,która się podobnie zaczynała i nie mogę tego zmienić :-(Mnie się piersi zrobiły takie mniej ciążowe już z ponad tydzień.

Ja właśnie Jaworzno :D

inki
dalam winiki kumpeli bo ma dzis u naszej ginki wizyte zeby je pokazala i zmienila mi dtae wizyty na szybsza zeby sciemnila ze nie moge 7 ...

skonsultowałabym to z endokrynologiem... chyba, że Twoja gin jest i ginekolog-endokrynolog... bo często ginekolodzy bagatelizują temat, wiem, jak trudno było mi wykryć niedoczynność tarczycy u siebie... dlatego polecam endokrynologa...

Choroby tarczycy i hashimoto - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

na tym forum znajdziesz dużo osób, które znają się na chorobach tarczycy o wiele lepiej ode mnie... tam popytaj, znajdziesz też polecanych lekarzy ze swojego regionu... dzięki temu forum udało mi się wykryć u siebie niedoczynność, znaleźć dobrego lekarza i w efekcie tego w końcu jestem w ciąży... przy moich poprzednich wynikach, nie byłoby to możliwe, ale żaden ginekolog nie zwracał na to uwagi... w ciąży temat tarczycy jest jeszcze ważniejszy...

Perełka śródmieście hehe, praktycznie centrum ;-) A Ty z której dzielnicy pochodzisz?

Widzisz jak to można kogoś po usg nawet namierzyć :) hehe

Ja nigdy nie chodziłam do Rożnowskiego ale wiele kobietek do niego chodzi

reklama
A ja dzisiaj zrobilam wyniki (jutro odbiore) i tak to zaly dzien leze i spie co troche. Mialam robic bigos ale tylko kapuste obgotowalam bo nie moglam sie przemoc ruszyc surowe miecho. Tez jem mniej miesa chodz dzisiaj mialam chec na tosty z serem i je zjadlam a teraz mi jest niedobrze:-[ Powychodzily wam na piersiach zyly? Mnie tez piersi nie bola tak jak na poczatku a sutki to mnie juz tylko bola jak dlugo laze na plecach lub jak mam biustonosz:( Ale mam nadzieje ze 7 juz zobacze moja perelke i sie uspokoje. I w tedy moze powiem chociaz siostrze:) A wogole to dowiedzialam sie ze moja kuzynka tez jest w ciazy i ma termin na 23 maja. Z jednej strony fajnie bo beda rowiesnikami ale z drogiej to nie za ciekawie bo mialam od niej dostac i ubranka i chustawke i cala reszte. A terz to bedzie trzeba samemu kupywac:( Ale bede miec z kim chodzic na spacerki i to jest plus:)

Do góry