reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
jakos wtedy o tym nie myslalam tylko się relaksowalam basen i jacuzzi były na dworze ale sama temperatura na dworze nie schodzila poniżej 35 stopni

Straciatella, nie mów mi o mięsie! Mnie od mięsa odrzuciło i na samą myśl mi się podnosi :p

iwonaimaja, to jak na dworze było 35stopni to w wodzie pewnie więcej :) ja będę unikać na pewno :p

probuje edytować posty żeby nie pisać jeden pod drugim ale jak daje zapisz to mi się nie wysyla już tak kilka razy probowalam zrobic

aesthete, z tego co ja się orientuję, to nie może być stricte dwóch matek chrzestnych. Możliwa jest sytuacja, ze są dwie kobiety, ale wtedy tylko jedna jest jako matka chrzestna, a druga jako świadek chrztu. Ale to pewnie najlepiej zapytać na miejscu, w swojej parafii.

Jutro już wypadnie u mnie 9tc :szok:
a nawet rozpocznie się 10 ;-)

Nie widzę tematu w który mogłabym się przedstawić, a więc tutaj. Dołączam do Was drogie majówki. Mój termin to koniec maja. ok 28-29, Mam na imię Sylwia, lat 27 to nasze drugie dzieciątko. Starsza córeczka ma 14 miesięcy i ma na imię Natalka. Udało się w pierwszym cyklu staraczkowym.
I nie wiem czy tu mogę pytać ale czy któraś poszła na L4 od razu i ma zamiar ciągnąc do końca ciąży?
cześć :tak: witaj na majówkach ;-)
co do zwolnienia, zamierzam pójść na sam koniec ;-) no, chyba że coś bedzie się działo :zawstydzona/y:

witam przy kawusi :)
zazdraszczam :wściekła/y:

Kurcze niedawno wstałam a usnelam pewnie przed 24. strasznie sie ostatnio nie wysypiam... mogłabym spac całą dobe...
spałam od 20:30 do 5:30 :szok: i jakoś specjalnie nie czuję się wyspana ;-)

Ja miałam kiepską noc. Żołądek i głowa mnie bolała :( Do tego doszły mdłości. Objawy ciążowe się coraz bardziej nasilają :p
witaj w klubie ;-) mnie całą noc mdliło, aż do odruchu wymiotnego :wściekła/y: mąż twierdzi, że przy Mrówku też tak miałam, ale ja kurna nie pamietam żeby mnie tak całą noc trzymało :szok:
zresztą wtedy nie pracowałam, więc mogłam się mdlić w domu ;-) w pracy ciężko skupić się na robocie jak trzeba się zastanowić czy teraz zwymiotuję, czy może sobie kaszlnę ;-)

Dziewczyny zastanawiam się czy to prawda, że w 2 ciąży szybciej widać brzuszek..., bo u mnie naprawdę zaczyna być widać. Z synkiem taki brzuch miałam w 12 tygdoniu jakoś:szok:
:-D mi brzuch wyspoczył dopiero w 16 tygodniu ;-) a teraz za dużo sadła by coś było widać ;-) wam chudzielcom widać szybciej :-p

Co do basenu - w ciąży nie będę chodzić. Często łapałam jakieś wirusiki (grzybki, drogi moczowe itd) więc nie wyobrażam sobie przechodzić przez to w czasie ciaży. ;-)
mojej przyjaciółce ginka poleciła używanie tamponów ;-) i chodziła całą ciążę, zero nieprzyjemności ;-)

Co dzisiaj jemy?
Ja właśnie wsuwam ryż z mlekiem dr. oetkerea :-p
chleb razowy z szyneczką i musztardą dijon :-D i obowiązkowo ogórkiem kiszonym ;-)

Jejku ja uwielbiam gorące kąpiele. teraz sie ograniczam do troche nizszej temperatury i oczywiście nie leze pół dnia w wannie. Wyczytałam żeby lezec max 15 min wiec staram sie do tego stosowac :-)
Wymyśliłam na śniadanie warzywka na patelnie, i co?:szok: odrzuciło mnie od moich ukochanycgh brokułów:baffled:

w ramach walki z mdłościami dodam tylko, że skreślam herbatę miętową ;-)
herbata truskawkowa z rabarbarem też do skreślenia ;-)

Aśku - spróbuj wody niegazowanej z cytryną ;-)

odnośnie basenu... chyba tampon nie uchroni mnie przed jakimiś wirusikami dróg moczowych?...

reklama
Ja tez uwielbiam gorące i długie kąpiele. I strasznie mi ich brakuje. Ale co sie nie robi dla dzieci :D

Jeśli chodzi o obiad to u nas barszczyk z uszkami. Dawno nie jadłam :)

Ogólnie czuję sie dobrze. Az zaczynam sie martwić czy wszytko ok.
Co do brzuszka to tez juz sie robi widoczny ale niewiem czy to dzidzi czy obżarstwo :D

A teraz przegryzam chipsy paprykowe polane sokiem z cytryny :-D mniam :)

Do góry