reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

An_Ka tak to inwestycja deweloperska. Osiedle Kuropatwy 6. Rodzice M. mieszkaja na Kabatach przy metrze i ta lokalizacja zeby do nich nie bylo za daleko:) Bo moi to niestety 120 km od Warszawy. Mam nadzieje, ze w grudniu ten domek bedzie nasz:)

Wiem, pamiętam osiedle z czasów kiedy my szukaliśmy.
Moja mama jeszcze dalej niż Twoi rodzice :(
Teściowa blisko, ale większego znaczenia to nie ma. Brak chęci...

No właśnie dziewczynki, jak to jest u Was?
Możecie liczyć na pomoc rodziców/ teściów?

reklama
ja śniadanko musiałam zagryźć ciasteczkami :zawstydzona/y: już mnie tak muliło :szok: jak tak dalej pójdzie, to będę musiała robić kanapkę na każdą godzinę pracy :szok:
ale przyznam, że kanapeczka z ogórasem kiszonym to jest to, co lubię obecnie najbardziej ;-) :-D

jeszcze 30 minut i do przedszkola :tak: z racji treningu młodego ;-) obiad dzisiaj szybki :-D spaghetti ;-) dzisiaj szpinakowe ;-)

ojjj... i to bardzo :) mój tata za pół roku idzie na emeryturę i już zapowiadają, że będą z mamą przyjeżdżać mi pomagać ;) mają do mnie zaledwie 10 kilometrów :) jakieś 15 min jazdy samochodem ;)
teściowa też złota kobieta, zawsze na nią można liczyć. o teściu lepiej mówić nie będę ;)

Hmm... Na chwilę obecna z pełną premedytacją wykorzystuje nadopiekunczosc mamy, póki u nich mieszkamy ;-) więc co sobie zażycze to mam... A po przeprowadzce Hmm... Bedziemy mieszkać 3 domy dalej ;-) tak sie trafiło... A co do opieki nad baby to zobaczymy, moja mama ma juz swoje lata i na pewno bedzie mi pomagać, gotować itd, ale na ile jej sił starczy zobaczymy, nie może dźwigać, w kazdym razie... A teściowa jest przedszkolanka i tp bedzie pierwszy wnuk/wnuczka, więc ;-) wiadomo... Choć nie jest z typu narzucajacego sie. Wogóle super teściowa mi sie trafiła...

an_ka- ja na pomoc moich rodzicow nie licze bo raz nie mamy kontaku od ponad roku a po drugie mieszkaja odemnie ponad 800km wiec i tak bym na nic nie mogla liczyc heheh :) a co do tesciowej to bez zarzutow :) zawsze moge liczyc :)

asku- ja tez wlasnie smaze mieso i spagett robie na szybkigo : hehehe

niuniaa niestety nie umie, najpierw tydz po transwerze siedzialam w domu a potem pojechalam na tydz do mojej mamy , i u niej z ciekawosci zrobilam bete w 10 dniu,a w 14 dpt bylam juz w domku i robilam u siebie. najgorcze jest ze kazde labor ma inne normy i nie idzie tego porownac:/

Przyszłytata, a Twoja żona na kiedy dokładnie ma termin? Kiedy miała termin ostatniej @?
W którym tc "jesteście"? :cool2:
"Coś tam się dzieje" tzn?
Można zapytać ile masz lat i ile ma Twoja partnerka?
To Wasza pierwsza ciąża?

Facetów to zawsze trzeba tak za język ciągnąć...? ;-)

Mamunia ale mieszanka... Ja w sumie też mam ochotę na kwaśne i słodkie na zmianę...

Kolorowych snów życzę i zmykam zaraz do łóżeczka bo mąż już na mnie czeka z jakimś filmem. ;-)

Edit:

Nanncy, trzymam kciuki żeby wszystko było ok!! Gdyby było Ci bardzo słabo dzwoń na pogotowie...

No i zostałem zdemaskowany żonka mnie rozpracowała i wie że tu pisze ( ona też ).
Ciąża pierwsza, koniec 7 tygodnia z tego co widać na USG to widać pęcherzyk i coś tam w środku. Co do wieku to ja mam 27 lat a żoncia 24

przyszlytata- hehhe to ktora to Twoja zoncia :d fajnie mozecie przeciez razem pisac heheh :)

kikifish87- wiec musimy jeszcze poczekac u mnie wlasniw w klinice inaczej bylo z normami a inaczej u lekarza rodzinnego :d trzymam kciuki :) i musi byc okej :d plamien ani nic nie masz nie?

reklama
Do góry