reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
kikifish87- u mnie też niska beta a jednak mam nadzieję i czekam na wizytę 01.10 :) więc głowa do góry!
rozmawiałam ostatnio z moją koleżanką, która jest położną i mamą jednocześnie - u niej w 18 dniu po owu beta wychodziła negatywna... a teraz ma 3 lata i jest cudowna:D

2-3 dniowy zarodek, robiłam bete w 10 dpt i wynosila 17 ale w innym laborze gdzie byla inna jednostka i przedział norm ale juz wg tych norm wskazywalo ze jest ciaza(16-156) a potem robilam w 14 dpt i wynosilo te 67,700 w innym laborze i pokazuje niby 4-5 tydz(9,000-750,000), dlatego nie wiem w co wierzyc. Tez sie zastanawialam czy nie zrobic i dzis bety, ale chyba poczekam do tego piatku i zrobie w piatek jak dr kazał.

Kaśkasiunia dziekuje ci za iskierke nadzieji.

Ostatnia edycja:
Hej :-)

Straciatella - mieszkanie 60m i tylko 2 pokoje; wiem, że będziemy potrzebowali większego, ale boję się, bo już teraz płacimy sporą miesięczną ratę kredytu

skorupka89 - sushi, wino i papierochy chyba będą mi się śniły po nocach

kikifish87 - nie poradzę/ nie podpowiem; nie miałam robionych takich badań

Aśku - muszę przetestować te banany; wczoraj się pochwaliłam, że mdłości ustąpiły. Otóż nie, bo wieczorem nastąpiła kumulacja i po raz pierwszy wymioty :crazy: Umęczyłam się jak dzika...

Anetkaaa - też nie wiem kiedy powiedzieć w pracy; powstrzymuję się do serducha, a potem pewnie będę miała stres pt. "jak to powiedzieć". Pracuję na samodzielnym, w sumie kluczowym w firmie stanowisku. Plusem jest to, że mogę 80% pracy wykonywać z domu. Ajjj... Nie wiem, będę się martwiła później :)

kikifish, ja lekarzem nie jestem, ale jak dla mnie jest ok :) beta powyżej 5 to ciąża :happy:

skorupka, ja to specjalnie z niczego ulubionego nie musiałam rezygnować ;) nie lubię tatara, salami... ja w ogóle lubię tradycyjną kuchnię :p od mięsa mnie odrzuciło, chociaż wczoraj wmusiłam w siebie trochę kurczaka, ale mam ciągle ochotę na warzywa i owoce :) aaaa.... musiałam zrezygnować z ulubionych energy drinków :p to był mój nałóg, a kawy nie lubię i jak mnie senność dopada to jest masakra :p

dziewczyny... za niecałe 27 godzin mam wizytę!!! :-):-):-):-):-):-)
ale się cieszę :D :D :D

Ostatnia edycja:
2-3 dniowy zarodek, robiłam bete w 10 dpt i wynosila 17 ale w innym laborze gdzie byla inna jednostka i przedział norm ale juz wg tych norm wskazywalo ze jest ciaza(16-156) a potem robilam w 14 dpt i wynosilo te 67,700 w innym laborze i pokazuje niby 4-5 tydz(9,000-750,000), dlatego nie wiem w co wierzyc. Tez sie zastanawialam czy nie zrobic i dzis bety, ale chyba poczekam do tego piatku i zrobie w piatek jak dr kazał.

Kaśkasiunia dziekuje ci za iskierke nadzieji.

wiesz co tzn 14 dzien po transferze musimy dodac te 3 dni a napewno mial 3 dni bo dwu dniowe zamrozili i potem jeden dzien na rozmrozenie to 17 dzien po transferze .... z regoly niesski przyrost betki sygnalizuje ciaze pozamaciczna badz ze ciaza sie nie rozwija prawdlowo , ale nie martw sie ta twoja betka w 10 dniu po transferze wyszla superrr ale przyrost troche za maly ale odczekaj :D cuda sie zdarzaja moze Twoj dzidzius to maly spioszek :D i dopiero sie rozkreca :) trzymam kciuki :d ktora to Wasza proba byla?

An_Ka - to nie lepiej wziasc kredyt na dom i wtedy masz dosc miejsca , powiem Wam ze my z mezem mieszkalismy w mieszkaniu wynajetym 3 pokoje kuchnia lazienka, teraz mieszkam w domu ktory kupilismy i powiem wam ze place mniej niz za to mieszkanie 3 pokojowe i miejsca dosc :) bo mamy w sumie 260m2 mieszkalnej dwa balkony, taras ogrodek i do tego pralnia suszarnia i dwie piwnice za smieszne pieniadze :) tylko wszytsko do remontu :D ale powoli robimy :)

aesthete - widze ze juz godziny tutaj odliczasz heheh :) superrr niemoge sie doczekac kochana :D z kawa nie pije miesa nie przepadam za to energy drinki i cola :( hmmmmm tesknie :) i sushi uwielbiam :D

Ostatnia edycja:
niunia, tyle czekam na tą wizytę, że cała podekscytowana chodzę :D jutro od rana pewnie będę siedzieć jak na szpilkach :p
sushi nigdy nie jadłam, więc nawet nie wiem jak smakuje :p ale w ogóle jak słyszę, że coś jest surowe, to nie przemawia to do mnie :p
taaaak... energy drinki i cola :( jak widzę w sklepie tigera to mnie nosi :rofl2:

Dom? Po pierwsze nie chcę, bo: ogródek, odśnieżanie, piece, koszty stałe; Po drugie nie stać nas, bo działka + dom ok. 200 m w granicach miasta to jakieś 1.000.000 zł, teraz mamy kredyt na 500 tys i mi wystarczy "atrakcji" ;-)

reklama
An_Ka, no w Warszawie to w ogóle ceny mieszkań i domów są z kosmosu :/ u nas na śląsku, to różnie, są domy za kilka mln ale też można kupić w rozsądnej cenie. My na początku chcieliśmy się budować, ale teraz chcemy kupić już gotowy dom, bo właśnie odpada koszt zakupu działki.
Mamy dwa mieszkania, jedno obciążone kredytem, więc będziemy chcieli je sprzedać, hipotekę przenieść na dom i spłacać dalej ten sam kredyt :) jak tak szukałam to za 300tys kupię fajny mały domek. tzn salon, kuchnia, dwie łazienki i 3 sypialnie :)
i odśnieżanie i koszenie trawy mnie nie przeraża :D masz swój ogród, możesz zrobić dziecku mini plac zabawy i zjeść śniadanie w ogródku :) no bajka :D

Do góry