reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Witam :)
My walczymy z choróbskiem i jest juz lepiej :)

Jeśli chodzi o kontakty z rodzicami. To z ojcem wogóle kontaktu niemam. A mama za granicą, jeździmy do niej raz w roku a tak to kontakt telefoniczny, internetowy. Ogólnie ok.
A z teściami to róznie- zależy jaki mają dzień ;/ Na szyję sie im nie rzucam :p

W niedziele powiedziliśmy mojej babci o ciąży (wychowywała mnie wiec jej chciałam pierwszej powiedziec) dziwnie o nic nie pyta :szok:

Kochane a mam pytanie, lekarz zalecił mi witaminy dla kobiet w ciązy i kwas foliowy. Kupiłam witaminy które zawierają kwas foliowy i niewiem czy osobno tez kwas brać ? Jak Wy robicie?

Witam :)
My walczymy z choróbskiem i jest juz lepiej :)

Jeśli chodzi o kontakty z rodzicami. To z ojcem wogóle kontaktu niemam. A mama za granicą, jeździmy do niej raz w roku a tak to kontakt telefoniczny, internetowy. Ogólnie ok.
A z teściami to róznie- zależy jaki mają dzień ;/ Na szyję sie im nie rzucam :p

W niedziele powiedziliśmy mojej babci o ciąży (wychowywała mnie wiec jej chciałam pierwszej powiedziec) dziwnie o nic nie pyta :szok:

Kochane a mam pytanie, lekarz zalecił mi witaminy dla kobiet w ciązy i kwas foliowy. Kupiłam witaminy które zawierają kwas foliowy i niewiem czy osobno tez kwas brać ? Jak Wy robicie?

mi lekarka powiedziala ze witaminy dla kobiet w ciazy w ktorych jest kwas foliowy wystarcza :) wiec nie trzeba brac ekstra :) ja biore Femibion 1 i potem id 13 tygodnia ciazy femibion 2 :) ogolnie wiele osob znam co go braly i byly zadowolone :) wiec polecam :)Femibion® - dla kobiet w ciąży i młodych mam

Ostatnia edycja:
ewelinka2106, ja biorę tylko kwas
A co do babci, może to taki pierwszy szok. Mój nieślubny zamknął się w sobie na 2 tygodnie, po tym jak dowiedział się, że będzie tatą...

Ja biorę Prenatal Classic i właściwie niewiem co z tym kwasem foliowym :eek: hmm
An_Ka- możliwe, tylko ja mam teraz jakieś dziwne odczucia, Wolałabym żeby mi otwarcie powiedziała jakie jest jej zdanie.

Ostatnia edycja:
Ehhh... To mój mąż zrobił nam niespodzianke i napisał na forum. Od razu zapytałam czy to przypadkiem nie on ale oczywiscie zaprzeczył.
Moi rodzice mieszkaja 700 km ode mnie wiec nie widujemy sie zbyt czesto, ale mam tesciów 10 km dalej wiec mozna powiedziec ze na miejscu. Na prawde mam szczescie trafiajac na takich tesciów :-) mamy bardzo dobre relacje.
Ewelinka2106 z tego co wiem to dawka kwasu foliowego na dobe to 0,4 mg. Jeśli taka ilość znajduje sie w witaminach to nie musisz brac go juz dodatkowo.
Ja biore Femibion Natal 1. Podobno jeden z najlepszych suplementów dla kobiet w ciąży. Bierze się go do konca 12 tyg ciąży, później przyjmuje sie Femibion Natal 2.

Witam, w końcu udało mi się was nadrobić. :)

Z powodu bardzo dużych problemów z pamięcią i koncentracją, odniosę się do niektórych wątków. ;-)

Zacznę od teściów. Ehh... Teścia mam w porządku, natomiast teściowa rzadko jest dobrze. Niestety...
Starałam jej się wytłumaczyć, że przez poprzednie poronienie, mam zalecone przez lekarza, żeby jak najwięcej wypoczywać, musiałam zrezygnować z pracy, L4 mnie nie obowiązuje niestety, bo miałam umowę o dzieło. :-(

Wracając do teściowej w związku z faktem iż wychowana była w bardzo biednej wiejskiej i pracowitej rodzinie, nie uznaje, jak można leżeć jeszcze np, o 9 rano, a w ogóle w ciągu dnia to juz niedorzeczne, ona urodziła 4 dzieci i pracowała do porodu, w 9 miesiącu podobno okna myła.

Dzisiaj wysprzątałam cały dom, z kurzami, podłogami, itp. Nastawiłam pranie, niestety go nie wywiesiłam, bo absolutnie nie wolno mi dżwigać, a nikogo nie było w domu. :-( Po przyjściu z pretensjami delikatnymi o dziwo, do mojego M, że tylko leże, albo na komputerze coś robię (akurat przeglądałam forum). Ehh...:-(

Staram się to wytrzymać, w przyszłym roku bierzemy ślub kościelny, rodzice nam fundują, zapraszamy mnóstwo gości, bo kasę z wesela przeznaczymy, na remont strychu nad teściami, z którego powstanie ładne mieszkanko. To jest jedyny pozytyw, który mnie uspokaja. :tak:

Teraz mój M otworzył nową firmę, trochę papierków, jeżdżenia załatwiania jest, a ja coraz bardziej zmęczona. :-(. Dzisiaj już ani śladu choroby, oprócz delikatnego kaszlu, mdłości ustały, co mnie troszeczkę zaniepokoiły, ale pojawiły się tylko słabsze, piersi bolą, pojawił się biały śluz, więc same pozytywne objawy. ;-)

Zjadłam już zupkę grzybową, pół kilo śliwek, a teraz będę pochłaniała mozarelle. :):)

Aha i witam, nowe mamusie, oraz życzę powrotu do zdrowia wszystkim chorowitym. :);-)

Ehhh... To mój mąż zrobił nam niespodzianke i napisał na forum. Od razu zapytałam czy to przypadkiem nie on ale oczywiscie zaprzeczył.
Moi rodzice mieszkaja 700 km ode mnie wiec nie widujemy sie zbyt czesto, ale mam tesciów 10 km dalej wiec mozna powiedziec ze na miejscu. Na prawde mam szczescie trafiajac na takich tesciów :-) mamy bardzo dobre relacje.
Ewelinka2106 z tego co wiem to dawka kwasu foliowego na dobe to 0,4 mg. Jeśli taka ilość znajduje sie w witaminach to nie musisz brac go juz dodatkowo.
Ja biore Femibion Natal 1. Podobno jeden z najlepszych suplementów dla kobiet w ciąży. Bierze się go do konca 12 tyg ciąży, później przyjmuje sie Femibion Natal 2.

No to już wiecie która kobitka to moja żona ;P

reklama
Do góry